Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
Segur que si Bush envaís la Península Ibèrica, no faltarien Salvadors Sostres demanant que "alliberin" Catalunya d'inmigrants.
LLIR ENTRE CARDS

Salvador Sostres 23/08/04

Què ha canviat?

França ha commemorat el seixantè aniversari de l'alliberament de París per part de les tropes aliades. Miro la fotografia de com les tropes americanes entraren a la ciutat més bonica del món: què ha canviat, a Europa? Fa 60 anys, quan els americans alliberaven ciutats preses per dictadors, l'Europa civilitzada donava les gràcies i rebia les tropes amb alegria i esperança. També llavors els americans treien partit de les seves ajudes internacionals, el Pla Marshall per exemple, la reconstrucció d'Europa després de la Segona Guerra. I als qui volgueren exterminar els jueus els vam fer Nuremberg, i els condemnàrem. Quan avui els americans van a treure dictadors els acusem d'assassins i de terroristes, i quan participen en la reconstrucció dels països que han alliberat els assenyalem com a cínics i com a lladres. Als països, líders i grupuscles que avui segueixen volent acabar amb l'existència d'Israel i dels jueus els considerem els febles i els justos i els desprotegits i els que només tenen pedres. Què ha canviat? No han canviat els Estats Units, no ha canviat el fet que al món encara hi queden dictadors i no ha canviat que sempre hi ha algú disposat a l'extermini del poble d'Israel i de la seva gent. El que ha canviat és el públic, que fa 60 anys aplaudia Nuremberg i avui aplaudeix en sentit contrari, és a dir: Arafat. El que ha canviat és que abans la gent estava a favor de la democràcia i ara prefereix el dictador Saddam al president Bush, el president de l'única gran nació del món que sempre ha estat una nació democràtica. El que ha canviat és que fa 60 anys l'enemic era Hitler i avui els enemics són el poble que Hitler va voler exterminar i els qui van desembarcar a Normandia per tornar-nos la democràcia i la llibertat que Hitler va arrabassar-nos.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
llàstima que els americans no haguessin entrat a la península ibèrica per traure les dictadures feixiste sde franco i Salazar ... segur que ens haguessim estalviat 40 anys de dictadura i patiments , ara seriem una democracia consolidada i per damunt de tot no haurem d'aguantar un pírric PCE i els seus acòlits fent d'ultra-herois quan van ser els primers que van pactar am Hitler a través d'Stalin

BRAVO SOSTRES!!!

p.d./ Si això hagués passat no haurien faltat "comunistes" i idiotes ( els mateixos que avui clamen en contra de tot el que es anti-americà) que haguessin fet patriotisme espanyol i s'haguessin postat a les ordres de Franco per fer front al "invasor armericano" ... i és que quan un és fill de puta para el cul per menys d'un duro
Croacia, Letonia, Estonia... ¿Catalonia?
29 ago 2004
Llàstima que pels EEUU Franco fou un aliat ferm i fidel, des d'el primer dia. I llàstima per la cosmovisió de l'extrema dreta catalanista que els únics que varen fer oposició real a Catalunya foren comunistes (ara dits espanyolistes).

És el que dic i mantinc. Si Hitler o una operació "alliberadora" dels EEUU hagués ofert a aquest grapat d'il.luminants un reialme capitalista i racista a mida, l'haguessin agafat sense dubtar, tal que ho van fer i intentar ( i finalment aconseguir) letons, lituans, croats i altres pobles botxins.

Visca la "independència" de Catalunya, doncs. Una independència molt autèntica, sí senyor. Tites fluixes....
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
No cal dir que el recolzament que aquests autoanomenats defensors de Catalunya van donar a Franco i al franquisme, ja quan entraven per la Diagonal, fou palmari i vergonyosament evident. El que volien era recuperar les seves possessions i privilegis, que havien perdut en el transcurs de la guerra i la revolució. Van estar callats fins el 1980, any de la coalició CiU+ERC. Es conformaven amb l'ordre franquista. Ja els hi estava bé.

La radicalitat formal d'aquesta mena de nacionalistes, que ha triomfat a Catalunya, i que pot atraure a més d'una persona de bona fe, amaga un profund odi classista cap als qui menys tenen. I, paral·lelament, la demagogia integradora es dilueix com un asucarillo en les dades que ofereix la realitat d'un país pobre que només viu del turisme hooligan, fomentat pels qui tant odien l'esquerra.

Això sí que és una llàstima, ja que confirma que Catalunya tampoc és un país democràtic, i no ho serà mai, de pur dominat per una ideologia reaccionaria, que amaga tots els problemes estructurals i socials a sota del paraigua de la bandera i de les mentides. Com en molts països.
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
Tú i el Sostre esteu fets l'un per l'altre, com cul i merda. Ell escriu collonades delirants i tú les gaudeixes perque saps que gràcies a ell pots escriure les teves collonades delirants. Aneu-vos tots dos a la merda. Els Països Catalans són mestissos ja fa molt de temps, i serem mestissos en català. Malgrat la dreta regionalista catalana i el nacionalisme espanyol, ja ho veureu.

Només escrius merda, probablement t'agrada creure que emprenyes pero en realitat fas molta pena. Perque darrera de les teves mentides només hi ha odi i ignorancia.

Els comunistes que esmentes van lluitar al decurs de la dictadura feixista i espanyola del general Franco per l'autodeterminació pels Països Catalans.

Menteixes en aixó i ho fas també respecte a l'extrema dreta catalana que era molt minoritaria en la societat catalana, com ho demostren els resultats a les eleccions anteriors al cop d'estat feixista on ERC i les esquerres en conjunt van obtenir la majoria absoluta amb molta diferencia respecte la dreta moderada, o que va recolzar aquesta dictadura nacionalista espanyola.

Que ets un patètic mentider es fa encara més evident al constatar que el president de la primera generalitat republicana (la segona es més propera del que a tú t'agradaría) Lluis Companys va ser detingut, torturat i entregat pels nazis alemanys als teus feixistes espanyols. Que van el van assassinar al castell de Montjuïc. Potser tú en aixó veus una oferta d'un "reialme capitalista i racista a mida", ja em diràs en concret a on ho veus.

Els catalans quan vam ser lliures per votar ho vam fer per un partit republicà, d'esquerres i per l'autodeterminació. Per aixó van imposar-nos una dictadura, per evitar que votessim i decidissim el nostre futur lliurement. La reacció els catalans va ser coherent amb el que havien votat, vam lluitar contra els feixistes sense pretendre aconseguir el teu inventat "reialme capitalista i racista a mida". Perque volem l'autodeterminació i la democracia, que és el mateix.

Aqui l'únic mentider i reaccionari ets tú. Sap greu que embrutis el nom de Patrice Lumumba, el revolucionari africà.
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
Lumumba no fa res més que dir veritats com a punys però sense adonar-se que s'equivoca d'estratègia. Mandela diu altres grans veritats
("els catalans són mestissos ja fa molt de temps" o el que diu sobre els comunistes) però s'equivoca en malinterpretar i posar al mateix nivell del Sostres la que jo crec que és la verdadera intenció de Lumumba (i sincerament em repateja més del compte quan es refereix a Lumumba i diu "als teus feixistes espanyols").
Per una banda, hi ha gent que simplement desconeix l'existència d'un independentisme feixistitzant que en tot moment va estar disposat a pactar amb el nazi-feixisme un estàtus privilegiat per a Catalunya en un ordre feixista europeu (amb Franco o no a Espanya). Per altra banda, la gent que s'assebenta per primera vegada de l'existència d' aquest moviment catalanista reaccionari filo-feixista (Daniel Cardona com a principal figura) moltes vegades creu estar fent un gran descobriment i sobredimensiona el fet, distorsionant el dominant caràcter d'esquerres que ha tingut històricament el catalanisme.
Com a marxista-leninista crec que el nacionalisme pròpiament com a tal -burgès- pot, només en un grau molt relatiu, ajudar-nos en la lluita per l'alliberament de les nacions dominades. També recordar la posició del marxisme-leninisme front el nacionalisme: radicalment en contra quan es tracta del nacionalisme d'una nació opressora i a favor, però amb reserves, del nacionalisme de la nació oprimida/colonitzada,etc... Perquè amb reserves? primer de tot perquè el nacionalisme en les nacions oprimides no pot ser mai tan fort com el nacionalisme/xovinisme de les nacions opressores, i a més, de vegades arriba a coexistir: els comunistes som els verdaders defensors al 100% de les nacionalitats oprimides...i dels pobles (i del mestissatje) contra les "nacions" inmutables.
Jo em posiciono just al mig del que diuen tant Lumumba com Mandela.
Perdó si he resultat una mica pamfletari o si no he estat prou concís. :=)
apa, salut!
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
Sí, pero el fet de veritat és que els nacionalistes catalans (la majoria dels quals son de dretes) han presentat la seva ideologia en forma d'hegemonia xovinista i exclusivista. D'aquí que no connecti amb aquells que ells desprecien anomenant "espanyols inmigrants". És normal que Le Pen, a qui jo veig proper a Pujol, no connecti amb els magrebins (resultat: les comunitats es tanquen, fruït de l'agresió de l'hegemonia político-social-econòmica). Doncs el mateix succeeïx aqui, però no només amb els magrebins, sino amb els andalusos o castellans de segona o tercera generació.

És un fet evident que el xovinisme, i no el mestissatge, la interculturalitat i la intercomprensió, dominen en el discurs nacionalista català, la qual cosa fa que sigui viscut de forma opresora, també.

No m'ho invento pas jo. Com tampoc crec que hagim de sobredimensionar el fet que la ideologia conservadora domina en el sí d'ERC des de sempre, encara que es facin dir d'esquerres. No sóc jo qui ha reportat el comportament de moltes brigades militaritzades d'ERC a la guerra civil espanyola, comportant-se de forma covard davant de l'amenaça feixista, cambiant-se de jaqueta quan convenia (ara pacto amb els anarquistes, demà amb els estalinistes i, si cal, també amb els franquistes per tal de "salvar Catalunya": Companys era l'excepció a dintre d'aquell partit: tinguem'ho clar).

Però el messianisme domina en el discurs nacionalista català. I, ull, no és un atac al nacionalisme en sí. És un atac al discurs acrític imperant, que fa que aberracions com la del Sostres tinguin tant de predicament en les joves classes mitjanes semi-cultivades de Catalunya. I si aquest missatge seu cala, l'hem cagat. Serà un altre feixisme que triomfa.

En la meva opinió personal, jo separo cultura i nacionalisme. Sincerament, crec que el nacionalisme català més que defensar la llengua i la cultura catalana, el que fa en realitat és destruïr-la, perque la presenta en forma xovinista, per a fer de contrapès de l'espanyola. El resultat: demagogia contra demagogia.

Sense ser nacionalista, ni català, jo ja faig molt més per la cultura catalana que la plana major de CiU i ERC. Visc amb una catalana i a parlem, llegim i escrivim el català.

En fi, que adormirem als lectors.

Canvi i tallo.
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
Aquest que embruta el nom de Lumumba no es que hagi errat l'estrategia. Es senzillament un mentider i un manipulador que només pot comparar-se a aquest Sostres. Cul i merda, en síntesi.

Tal com deies el nacionalisme en la seva pluralitat al País Valencià, Catalunya i les Illes ha estat sempre compromès i lligat a la democràcia. Per una banda l'experiència de patir una brutal i llarga dictadura militar, feixista i nacionalista espanyola va fer tothom que lluitava per l'autodeterminació pels Països Catalans contrari a qualsevol tendencia feixistitzant.

Per l'altre banda el nacionalisme català va ser democrata, d'esquerres i republicà com pot comprobar-se amb les majoríes absolutes que ERC i el conjunt de les esquerres catalanes van guanyar a les eleccions al decurs de la Generalitat republicana i abans del cop d'estat feixista.

Part de la dreta catalana, minoritaria ja abans del cop d'estat, va col.laborar amb la dictadura feixista i mai va anomenar-se a si mateixa catalana. Sempre va presentar-se com espanyola, encara que no ho haguès volgut la dictadura li hauría imposat, no va arribar a presentar-se ni com regionalista.

No soc marxista-leninista, si m'he de definir soc s'esquerra i proper al pensament llibertari -res a veure amb alguns que corren per aquí-, crec que el dret a l'autodeterminació és un dret democratic tan bàsic com el dret al vot lliure. Els Països Catalans ja fa molt temps que son mestissos, dius que no t'agraden les nacions inmutables doncs no pateixis perque no ho són. Perque son vius, perque estan oberts al món, pero no és el mateix canviar que desaparèixer. Volem canviar, volem creixer i enriquir-nos pero com és normal no volem desaparèixer. Volem ser lliures per barrejar-nos lliurement amb tothom des del respecte i l'igualtat de condicions, ara mateix no ho podem fer perque encara som tancats a l'estat espanyol.
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
Mandela: no hi ha pitjor cec que el que no vol veure.

El teu discurs és pur catecisme. Tens una passió
tan forta que t'impossibilita veure el nom Catalunya, nacionalisme català o demés a actituds xenofobes, racistes o feixistes. Paral·lelament, redueixes tot lo lligat a "espanyol" a feixisme.

Pur pujolisme.
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
A més: aclara a ón menteixo. Aclara-ho, si pots.
El que no t'agrada, en realitat, és el concepte de "massa veritat", quelcom que humanament sempre molesta.

Massa veritat és que el que diu en Sostres és el que pensen la major part dels votants d'ERC i de CiU, ambdos erigits en grans defensors del nacionalisme català (però no de la llengua ni de la veritable cultura catalana, en realitat). I això molesta reconeixer-ho, oi?

Potser sí que et caldria llegir una mica les consideracions de Marx o Lenin, al voltant dels nacionalismes. TAl como jo he llegit, Lenin cridava a la lliure determinació del tots els pobles però sobretot cridava a la unitat dels pobles i les cultures, en base a la interdependència de les sobiranies industrials, agràries i educacionals de cadascun d'ells. Abnegava, sigui dit ja, de tot nacionalisme, sobretot dels de caire xovinista, que ell veia que portaven a una ceguera col·lectiva. Ceguera col·lectiva com la que han construït els nacionanlistes catalans de dretes, que s'autoanomenen defensors de la "veritable" Catalunya des del segle XIX, i traçen una línia política hegemònica que va de la Lliga fins a, ejem, ERC i CiU.
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
"dius que no t'agraden les nacions inmutables doncs no pateixis perque no ho són"->company, em refereia a el-concepte-de-nació-über-alles-in-der-welt, és a dir, a la ideologia que vol fer creure la mentida reaccionaria que ataco. Sols a la ideologia nacionalista m'he estat referint al meu post, company. o no?
"ara mateix no ho podem fer perque encara som tancats a l'estat espanyol"->gràcies perquè,(i això tb vull que ho comprengui Lumumba) és possible que en el meu anterior post no hagi estat prou perspicaç analitzant les teves paraules; ara en canvi ho has deixat força més clar. Doncs et recordo, "Mandela", que lo que tu opines no és el que, per exemple, manifestava la CUP fa mesos, quan lo dels desallotjaments d'immigrants a Barcelona: com a mínim de paraula aquests independentistes estan més a prop de la lluita dels immigrants pel reconeixement dels seus drets com a persones, del que, fins i tot, ho està l'actual direcció de Izquierda Unida.
"Part de la dreta catalana, minoritaria ja abans del cop d'estat, va col.laborar amb la dictadura feixista i mai va anomenar-se a si mateixa catalana."->desconeixes la biografia de Cambó, fundador d¡una tal Lliga Regionalista?
i a tall d'ironia un ultim comentari, fora de l'anterior debat:
"no es el mateix canviar que desapareixer"->hi ha coses que si que cal fer desapareixer perque els pobles sobrevisquin a aquest segle XXI.
salut!
marxisme-leninisme o barbarie!
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
Qui insisteix encara en parlar d'"españoles inmigrantes" a Catalunya són els nacionalistes espanyols que els volen fer servir. Aquest paternalisme amb els "españoles inmigrantes", tractant gent que porta aquí 50 anys com si fossin pobres ignorants a qui cal protegir dels catalans, és molt trist i dona molt de fàstic. Perque només és un intent de crear una mena de bossa d'electors cada vegada que hi han eleccions.

Quan parlen d'"españoles emigrantes" a Catalunya m'hauría de donar per al.ludit? Pots estar segur que li passa el mateix a molts centenars de milers de catalans. Perque soc nét d'immigrants i treballadors andalusos, o hauría de dir "españoles"?, i em sento treballador català i independentista. El que escriu aquest Sostres em sembla una merda, el que escriu l'altre no em sembla gaire millor.

Comparar Le Pen amb Pujol és delirant, encara que només sigui perque el primer va ser un militar torturador a la guerra d'independència d'Algèria, a les mateixes dates que Pujol estava tancat a les presons feixistes del general Franco per demanar democracia.

Per cert que Le Pen es totalment contrari a qualsevol reconeixement de la Catalunya nord i del català així com d'Iparralde i del basc per l'estat francès, per no esmentar Còrcega o Bretanya o fins i tot Nova Caledònia. Res a veure amb en Pujol. O potser sí?

En Pujol no m'agrada gens, pero d'aqui a mentir o inventar-me coses hi ha molta diferència. Com fas constantment, espero t'hagis adonat que ja t'he dit on.

Perque si vols parlar de xovinisme i opressió tens els dels 300 anys de l'estat espanyol als Països Catalans. I a Euskal Herria, i a Galiza, etc.

Al decurs de tot aquest temps el nacionalisme espanyol, mitjançant l'estat espanyol amb les seves institucions i les seves lleis i sobretot el seu exèrcit, ha volgut imposar una nació inventada. Per imposar una nació mítica que mai ha existit, on no teniem cabuda entre d'altres els catalans i per aixó van intentar fer-nos desaparèixer.

Tens les seves lleis i els seus cops d'estat, tens les seves mentides i la seva xenofòbia.
Reis, dictadors i fins i tot presidents com Aznar han compartit aquest messianisme nacionalista espanyol. Amb el fàcil i democratic que sería per la seva part proclamar una república on s'assumis el dret a l'autodeterminació... doncs no. Messianisme, no donen per res més.

El nacionalisme català com el gallec o el basc, cadascú amb les seves dinàmiques específiques, ha estat la resposta política a aquesta agressió. Una resposta que a Catalunya ha tingut i te a ERC com un dels referents bàsics. Perque ERC va ser un partit d'esquerra que va defensar la democracia lluitant contra el feixisme, i aixó a Catalunya significa lluitar també per l'autodeterminació. Tota la resta son més mentides.

Ara resulta que ens volen donar lliçons de multiculturalitat i mestissatge els mateixos que s'han passat 300 anys fent tot el possible per anihilar-nos. Manda carallo!! Quins collons!! Malgrat la repressió patida mai ens em tancat a ningú, i ara tampoc ho fem. Pero els de sempre aprofiten per seguir la seva tasca, ara toca titllar-nos de xenòfobs. Per exemple a mí, net d'andalusos i amb parella argentina!!

Només afegir que em sembla molt bé que estiguis tan convençut no ja de tenir la "veritat" sino fins i tot de tenir "massa veritat". No em molesta gens, m'alegro per tú que disposis de la veritat fins i tot en excès. Espero que, tanmateix, que no reventis de tant ple de tant saturat de "veritat" com dius estar. Com m'alegro molt també de que sapiguès que pensen la majoría de votants d'ERC o CiU o ICV, etc. Deu ser fantastic!! Pots montar una empresa de "prediccions intuitives" electorals, és una suggerència de col.lega.
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
si esquerra republicana a guanyat tants vots a les pasades eleccions es gracies a les declaracions d heribert barrera
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
pujol va sortir de la presó i va decidir que havia de triunfar. es penós com ha triunfat i encara segueix triunfant un personatjet de la seva talla. i del SS no diguem...
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
perdó, "triomfar" jeje
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
joan, no crec, ERC les va condemnar. ademes conec molta gent q els ha votat i no son precisament procliu a anar a favor del que diu heribert barrera...ha pujat tant per lo de la canya al PP i a la seva hipocresia de dir q no es pot parlar amb ETA.
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
Jo no faig servir altres noms per respondre, el Barrera aquest és un pobre vell a qui ningú fa cas. Excepte la gent com tú, la mateixa que fa cas al Sostres. Ho sento per repetir-me, com cul i merda.
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
Mantinc que el pensament nacionalista català hegemònic és xovinista. Independentemnt de les valoracions que pugui fer del nacionalisme espanyol (que son sencillament negatives): sembla que no sempre que es critiqui el nacionalisme català, l'atacat sempre tregui a col·lació, infantilment, l'espanyol, en plan "i tu més".

Més autocrítica, que les paraules d'en Sostres no han caigut en sac buit, ni tampoc prediquen en el desert: ténen una base social que les escolta i fa seves, les comparteix i les aplaudeix. I els seus oients no són altres que els votants de CiU i d'ERC, majoritàriament. Ho sé, perque he compartit taula i tertulies amb votants declarats d'aquests partits. Classe mitjana no gaire instruïda, procliu a denigrar a tota mena d'inmigrants, per la senzilla raó de que porten un segle fent-ho.

Aquesta mena de nacionalistes son els que, després, poden acceptar l'imperialisme nordamericà, i acollir-se a tota mena de dependències econòmiques i acceptacions provinents
d'ultramar.
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
Respecte als votants d'ERC jo només puc parlar dels que conec, i reitero que crec que és obvi que van pujar tant pel posat antiaznarista del Carod quan allò de les converses amb ETA. Aquests votants d'ERC que conec (molts), amb la relativa excepció, potser, d'un, no tenen un pèl de xenòfobs ni de xovinistes.
Respecte allò altre sobre el nacionalisme català, penso que sempre hi ha hagut un catalanisme (no un nacionalisme pròpiament sinó una ideologia progressista i obrera simplement a favor de: que es reconegui plenament el dret a la lliure determinació de Catalunya.)
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
"Part de la dreta catalana, minoritaria ja abans del cop d'estat, va col.laborar amb la dictadura feixista i mai va anomenar-se a si mateixa catalana." -> desconeixes la biografia de Cambó, fundador d'una tal Lliga Regionalista? -> I tant, es conegut pel seu recolzament a la monarquia d'Alfons XIII -l'avi de l'actual rei espanyol-, els catalans van castigar-lo donant a ERC la majoría absoluta a la Generalitat i deixant el seu partit en la marginalitat.

"no es el mateix canviar que desapareixer"->hi ha coses que si que cal fer desapareixer perque els pobles sobrevisquin a aquest segle XXI.
salut!
-> Es cert, per començar cal que desapareguin les fronteres espanyoles o franceses!!

"marxisme-leninisme o barbarie!" -> m'estimo molt més l'esquerra llibertària, antitotalitària.

Més autocrítica -> encara no t'he vist reconèixer que era absurda la teva comparació del nacionalisme català amb un feixista com el Le Pen, que es tan contrari a l'autodeterminació dels Països Catalans o Euskal Herria com qualsevol feixista espanyol. No t'has adonat que he qualificat en Sostres com un periodista mediocre i sensacionalista? Es clar que sí, pero se t'en fot perque només vols aprofitar la seva merda per llençar la teva.

En Sostres aquest només és un pretexte que fas servir per llençar tots els teus prejudicis sobre tothom que desitja l'autodeterminació.
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
29 ago 2004
http://www.dlynnwaldron.com/Lumumbawaiving.jpg
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
30 ago 2004
pel Mandela: en Pujol, en Barrera etc el Sostres aquest o el Quinta de l'Avui quan diuen alguna cosa es perque algu els escolta ... no fotem... que de fatxes en aquest pais n'hi ha un bona pila.

per cert, en Pujol vol l'autodeterminacio? doncs si que tarda

pel Lumumba: que una part del anomenat nacionalisme catala sigui reaccionari no vol dir que: l'opressio nacional no existeixi; que l'unica forma de fer front a l'opression nacional i a la minoritzacio que patim com a poble sigui "fer nació", es a dir, ser partidari de la teva nació, es a dir, ser nacionalista. Que la dreta catalana ompli aixo de xovinisme, d'algunes tradicions reaccionaries i clericals -catalunya sera cristiana o no sera-, d'un historia-ficcio sobre la Catalunya medieval i moderna falsejada, estupida i peliculera, d'un model de llengua poc respectuos amb les variants dialectals, d'una tele nacional de dretes i americanitzada, de crear una identitat excloent, europeista, etc etc. no vol dir que amb més o menys força hagi existit al pais un nacionalisme popular d'esquerres que te com a tret identitari la defensa de la llengua, cultura i tradicio popular i, principalment, la voluntat de ser un poble lliure. I fer d'aixo no un fet antitetic a la barreja, el mestissatge i el coneixement dels altres, sino un pas necesari per fer-ho més be. Encara que la cultura dominant sigui la de la classe dominant, el poble sempre crea contracultura, cultures de resistencia i altres plantejaments sobre que es i que no és el pais... que ni en Pujol, ni en Quinta, ni en Sostres intueixen...
Re: Salvador Sostres es queda amb la versió de la foto propagandística, i veu en George Bush un alliberador
30 ago 2004
Sostres ´s, reusmint molt, un imbècil integral. A la merda ell i els que se'l creun.
Sindicat