Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Perquè el noble valencià renuncia a la Franja de Ponent?
28 ago 2004
"Climent s’alia amb un parell d’associacions espanyoles d’Aragó, un grapat de gent contrària als Països Catalans que miraran de tirar endavant la Institució Cultural de la Franja d’Aragó."

http://lavanc.org/lavanc/externes/noticiaext1.php?id=3082

<< article extret de la columna esquerra de la web de l'Avanç" >>
La primavera de 2003 el setmanari El Temps de lâempresari valencià Eliseu Climent oferia el mapa dels Països Catalans. En ell per primera vegada âi única- algú dels Països Catalans renuncia al territori de la Franja de Ponent. Mentre a lâAcampallengua cridaven que mai acatarien la destrucció comarcal dâaquesta part del territori a la publicació dâen Climent aquestes terres ja apareixen amb noms com ara âBajo Aragón Zaragozanoâ?. Es comença a constatar la renúncia del noble de la cultura. Un nou territori que el comença a desemmascarar.

Alhora es porta a terme la supressió de qualsevol notícia de la Franja de Ponent al seu setmanari. Mireu els números del 2003 i fixeu-vos que, de cop, sâanul·la lâactivitat de la Franja de Ponent. Ja no existeix. Ja no hi ha vida. Algú ha donat lâordre de no publicar res del que es faci a la Franja de Ponent.

Arribat el mes dâoctubre lâempresari fa el següent pas: expulsar dâACPV a tots els Casals Jaume I de la Franja de Ponent que eren batallaires i autosuficients i deixar únicament al Casal Jaume I de Fraga, silenciat i inerme, comprat. Sol una façana amb el batec justet per a dir que hi ha activitat i en realitat no fer res que molesti als que governen i, sobretot, poder continuar cobrant les subvencions dirigides cap el mausoleu on concentrarà les seves empreses i muntatges: lâedifici El Segle.

Amb tota la xarxa de Casals Jaume I també fa fora al motor, la persona, que havia aconseguit el despertar de lâactivisme cultural a la Franja, en Guillem Chacón, que rep formidables atacs a tots els nivells des de la gestoria de somnis nacionalistes dâen Climent. Cal destruir-lo. Cal suprimir-lo. Que no aixequi cap. Que res no es bellugui a la Franja.

Un cop fora en Chacón, a ACPV la Franja de Ponent deixa de ser âde Ponentâ? per a ser sol âFranjaâ?. Cal només visitar la web oficial dâACPV i cercar a lâhistorial de notícies per a constatar-ho. Aneu-hi a qualsevol notícia fins a octubre de 2003 âmireu setembre per exemple- tot seguit ja serà sol Franja, durant un temps, fins que fracassa el seu següent intent dâimpulsar a lâombra la Franja dâAragó.

Efectivament Climent sâalia amb un parell dâassociacions espanyoles dâAragó, un grapat de gent contrària als Països Catalans que miraran de tirar endavant la Institució Cultural de la Franja dâAragó. Copiant al milímetre els objectius de la Institució Cultural de la Franja de Ponent que Guillem Chacón, Paulí Fontoba i Jaume Borbón âlâexalcalde de Mequinensa- encapçalen i que havien presentat mesos abans. Però part dels socis del Matarranya no estan disposats a la renúncia i la gent de la Ribagorça diu que de cap de les maneres.

La Franja te vida pròpia i des de València ja no saben que fer.

Lâempresari voldria controlar la Franja i no perdre l'aixeta que passa a través del seu Casal de Fraga però no te ningú capacitat, no te ningú que visqui a la Franja que defensi els Països Catalans âaquests estan tots fent guerrilla amb en Chacón- i menys que sigui tan miserable com per llençar la seva dignitat.

El noble venut no pot amb la gent de la Franja de Ponent que, sense recursos i amb tot en contra, ha aconseguit multiplicar la militància en defensa dels Països Catalans i el nombre dâactivitats (aneu-hi a www.franjadeponent.net). I és que una mena de William Wallace de la Franja de Ponent lluita en tots els fronts i se lâhi sumen guerrillers defensors dâaquestes terres. La última:
En William entrarà al País Valencià. I entrarà per Morella. Les entitats del País Valencià que sobreviuen a la sequera que provoca en Climent i les que treballen de debò âentre elles molts Casals Jaume I- li fan costat.

I és que al País Valencià, a la Franja de Ponent i a la Catalunya Nord hi ha molta gent que lluita pels Països Catalans, malgrat el noble traïdor.
Mira també:
http://lavanc.org/lavanc/externes/noticiaext1.php?id=3082

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Perquè el noble valencià renuncia a la Franja de Ponent?
29 ago 2004
ni Eliseu és un sant, ni Chacón William Wallace, tot i que a ambdós els encantaria

Em sap greu haver de corregir a l'Avanç, però NO ÉS CERT que a la Franja hi hagués casals i militància autosuficients i batallaires, recomano arribar-se a la Franja abans de publicar-hi articles com aquest

Per internet les coses semblen molt boniques, però creieu-me que a jugar brut (o no jugar net) no sé pas qui és pitjor en termes relatius.

La Franja ha de tenir vida pròpia, i això passa per sortir del ghetto, prendre decisions entre més de 5 persones i no per promoure constants desembarcaments d'arreu dels Països Catalans, dels que per cert en mamen prou
Re: Perquè el noble valencià renuncia a la Franja de Ponent?
30 ago 2004
Fora Catalunya dela Franja del Ponent!!!
Catalunya és un pais reaccionari i imperialista.
Fora els Catalans de Castelló, Valencia i Alacant!!!
Visca Aran Lliure!!!
Mort a Catalunya!!!!
Re: Perquè el noble valencià renuncia a la Franja de Ponent?
30 ago 2004
Quant tarda en caducar les psicosis col·lectives ?

Tot i que molts ja han fet les vacances encara és veu a molta gent enganxada a la fantasia horrorista i autoritaria que va genera l'anterior, govern i que en combinació amb els seus odis i animadversions personals fa que en els seus deliris vegin fantasmes per tot arreu.
Sembla que esperen un sonat desastre de l'actual govern per fer un cop d'estat que elimini les llibertats per implantar una dictadura, esperança que és en va, perquè l'exercit esta massa intervenint per la OTAN, perquè puguin rebel·lar-se.
Pot ser necessitarien un tractament psiquiàtric abans que la seva irritació és faixi crònica i provoquin un veritable problema de violència perquè l'energia negativa que han absorbit és molt gran.

Visca els Països Catalans
Re: Perquè el noble valencià renuncia a la Franja de Ponent?
30 ago 2004
Els Països Catalans sòn un invent dels catalans feixistes, reaccionaris i imperialistes. Ni Castelló, ni Alacant, Ni Valencia, ni Ademuç, ni la franja sòn ni seràn catalanes mai a la vida!!!
La Vall d Aran té dret a la autodeterminació!!!!
Xarnegos de Catalunya, revolteu-vos contra els catalans feixistes!!! Fora l apartheid pujolià, representat ara per ERC!!!!
Sindicat Terrassa