Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : dones
Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
27 ago 2004
I el racisme, antifeminisme, antimarxisme...un brètol amb el cartell d'autoanomenat "periodista". Un tipus passat de copes i farlopa que va de putes (segurament no en trobarà de "catalanes"), que s'aixeca cada dia a les 2 del migdia (ho va dir en públic), no com els espanyols "anticatalans" que viuen a Cornellà, i que s'han de despertar cada dia a les 6.
El mal gust de Salvador Sostres

El ple del Consell de la Informació de Catalunya resol que l'article "Pagar d'entrada" publicat el mes de febrer al diari Avui i signat per Salvador Sostres és de mal gust i destaca "la responsabilitat del director del diari per tolerar aquesta mena d'articles, havent-se demostrat clarament
un tractament vexatori envers les dones"
Després que, a instàncies de l'Associació de Dones Periodistes de Catalunya i d'altres que treballen en mitjans de comunicació, la degana del Col·legi de Periodistes, Montserrat Minobis, formalitzés un escrit de queixa al Consell de la Informació de Catalunya (CIC) respecte a l'article de Salvador Sostres "Pagar d'entrada", el CIC entén que es vulnera l'article 12 del Codi Deontològic, que estableix com a criteri: "actuar amb especial responsabilitat i rigor en el cas d'informacions o opinions amb continguts que puguin suscitar discriminacions per raons de sexe, raça, creences o extracció social i cultural així com incitar l'ús de la violència, evitant expressions o testimonis vexatoris o lesius per a la condició personal dels individus i la seva integritat".
La ponència del CIC, un cop avaluada la situació, entén que l'article vulnera l'esmentat criteri 12 del Codi en les dues vessants següents:

"No s'ha actuat amb responsabilitat i rigor en el cas (...) d'opinions amb continguts que poden suscitar discriminacions per raó de sexe.
No s'han evitat en aquesta línia expressions o testimonis vexatoris o lesius per a la condició personal dels individus i la seva integritat".
La ponència

L'escrit de la ponència diu textualment el següent:

"Atès que l'article del diari 'Avui' signat per Salvador Sostres, i que titula 'Pagar d'entrada' diu, literalment:

(...)
'Perquè es paga d'entrada, es paga a terminis, en còmodes terminis, quan sigui, però per fer sexe, com a mínim per fer sexe amb una dona, s'acaba pagant sempre'.
(...)
'Una noia que no és una prostituta sempre que folla amb tu sembla que t'estigui fent el favor de la seva vida, (...).
(...)
I aleshores, després d'haver pagat pel cap baix 400 euros, entre el sopar, el taxi i les copes, (...) tot és arribar a casa, que la senyora tingui el cul de panera de Nadal, que follant et faci pensar en la germana de Romanones, o en el mateix Romanones, que no dugui la roba interior conjuntada, que porti el desodorant equivocat o que no s'ho empassi'.

Atès que això pot donar a entendre que totes les dones, pel sol fet de ser-ho, són automàticament unes prostitutes aficionades -o sigui que ni tant sols donen un bon servei, com el que faria una professional- que introdueixen el factor mercantil (de pagament) en qualsevol relació sexual.

Atès que tracta les dones genèricament, amb menyspreu de les seves característiques físiques, com si d'una mercaderia tarada es tractés.

Atès que a més a més, confon la 'seducció espontània, el sexe ocasional' amb el que ell descriu com a 'ficar-la i empènyer una estona'.

(...)

Atès que si bé la publicació no comparteix necessàriament les opinions dels seus col·laboradors, entenem que sí ha de ser responsable de que el que es desprengui de l'exercici de l'activitat del propi mitjà compleixi els criteris del Codi Deontològic (es poden compartir, o no, les opinions particulars expressades, però el mitjà ha de vetllar perquè aquestes opinions no atemptin contra els criteris del Codi Deontològic del qual s'han autodotat els professionals que exerceixen el periodisme).

(...)

La ponència entén que l'article vulnera l'article 12 del Codi (...)".


Resposta de Salvador Sostres

Davant de tot plegat, Salvador Sostres torna a signar un altre article al diari 'Avui' el passat 8 de juliol. Aquesta vegada, hi diu:

"I no fas mal a ningú, no enganyes ningú i no fas perdre el temps a ningú amb demagògies sentimentals -que també te'l fan perdre a tu. Bé, jo no crec que l'expressió d'aquesta idea sigui de mal gust, ni crec que dir que hi ha dones que tenen el cul com una panera de Nadal sigui dir res que no sigui la veritat.

El feminisme que en aquests temps impera s'omple la boca demanant justícia, però el que en el fons vol és que li donin la raó. Doncs miri, no."

En fi, sempre hi ha qui, tot i sentir-hi, no vol escoltar.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
29 ago 2004
salvador sostres es el tipic catala que als anys 1930 ens deia als xarnegos murcianos
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
07 nov 2004
estem bojos o què? és una de les condemnes més demagògiques que he sentit mai. Per favor, la idea d'un codi deontològic s'ha d'examinar per barbaritats inquisidores com aquesta. Denunciin el senyor Sostres si creuen que la seva condemna s'aguanta.
1. no es pot atendre que insinuique totes les dones son putes, comença queixant-se de les que no ho són. I evidentment l'expressió "s'acaba pagant sempre" refereix també i de forma metafòrica a la vida conjugal (aquí una feminista sense prejudicis podría inserir-hi una crítica a la situació de la dona al mercat laboral). I el seu sentit no té perquè reduïr-se als diners.
2. Per tant no tracta les dones genèricament. I menys pel que fa al físic; la noia del cul de panera és mencionada com una possibilitat, i el "concepte" conté l'antònim, el cul en contrast amb el qual ha d'existir per fer possible la desilusió del senyor Sostres. I no crec que el cas sigui un cul d'home (que per aquest comentari SE'm pugui dir homòfob exemplifica perquè estic preocupat).
3. la seva descripció del sexe espontani a qui vexa? el sexe espontan es presentarà com a acusació particular? Afecta tant homes com dones i, per l'amor de Déu, és literària! I si no demà toca carregar-se Bukowski.
4. Per acabar, l'ausació més greu. Aquest "pensament únic" que corre em fa por, fins al punt que a desgrat he de dir que no només no llegeixo l'Avui sino cap altre diari, per poder dir lliure de sospita que el pitjor del cas és atacar e diari per "tolerar" aquest article. I a més es fa amb un raonament ilògic i tendenciós. El codi deontològic condemna exercicis periodístics indeterminats, amb adjectius valoratius que després s'han de determinar, si cal judicialment. La ponència atribueix tant malament com he mostrat aquests adjectius a l'escrit del Sr. Sostres i pretén que el diari viola el codi quan consenteix que el que es "violin" son aquestes atribucions. És dir, l'Avui permet el que la ponència acaba de decidir que és una violació del codi. Sentimental o no (crec que és pitjor que això), això és demagògia en el sí d'una istitució que demostra no donar la talla
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
30 des 2004
I jo que m'acabo de llegir l'aricle i trobo qque aquest tal Sostres té tota la raó del món! ai carai, és que a Catalunya ha tornat la Inquisició o que els del Tripartit encara se'n recorden de quan eren Maoïstes i volen "rreducar al pueblu". Solidaritat amb en Sostres, que cony!
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
06 gen 2005
Sostres és un escriptor molt brillant que s´ha de llegir amb molt sentit de l´humor . Llàstima que en els darrers temps , i en la meva opinió , n´ha fet un gra massa ... i possiblement s´ha de tenir un sentit de l´humor gairabé galàctic .
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
19 gen 2005
Aquest Murcianu li dic que vagi vsotè a Murcia i parli en català i veurà què li diuen si no és que el peguen directament.
Vostè dirà:"OH! és que aquí a Catalunya tothom enten el castellà" i jo l'hi diré:"Si, van pegar molts catalans de 1930 perquè així sigui".

El castellà a catalunya està fora de lloc, no hi fa res o no pas més que el català a Lugo.
Però tots veiem que inmigrants Andalusos de fa 30 anys encara no parlen el catlà. El bilinguisme és una mentida, i només ens la hem cregut qui habitualment parlem català.


A això, a aquest mal, ha contribuït de forma escandalosa el socialistes, que aposten per lamort de l'ent català però de forma lenta i pausada, no com el P que ho practica de forma súbita.

A Catalunya, llengua única, el Català.
Segona llengua, l'anglès.
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
11 feb 2005
He rebut fa res un article del tio aquest, el Salvador Sostres. He pensat que devia ser una broma, un article falsejat pels blaveros que ml'han enviat,però després de llegir més sobre aquet "periodista" m'he donat compte de que és cert. Bé, aquet tío no mereix escriure ni cap respecte, ja que contribueix a l'odi entre catalans i valencians, o al menys als àmbits blaveros estan emprant l'article per justificar com els catalans tracten les xiques valencianes.

Instal·lat de ple en la meva fase postsexual ja no mato si no és per amor. Però divendres vaig anar a sopar a l'Hispània i em va posar de bon humor poder-me tornar a menjar aquell foie tan fantàstic. Luz de Gas. Potser a les 3, potser a les 4 vaig posar-me a parlar amb una noia. Noia de les que es prenen amb una sola mà, la carn dura i els pits altius com un triomf per dir-ho a la manera de Baltasar Porcel. Però em responia en castellà, un castellà estrany: de seguida es va esvair el misteri. "Entenc el català però no el parle. Sóc de Dénia i pense que el valencià i el català són dues llengues diferents". Em feia una mandra espantosa rebatre-li l'estupidesa que acabava de dir però a la vegada sentia ràbia de deixar l'agressió sense resposta. L'òrgan que en aquell moment tenia més a disposició per tornar-m'hi em va semblar la polla, així que sense excusa ni pretext me la vaig endur al lavabo. Ara que surto a la tele no saben vostès com estalvio en tràmits. Els botons de la camisa arrancada van rodolar-li tots per terra. Dues llengües diferents? Vés i compra't alguna cosa per tapar-te, imbècil. L'escena va ser d'una agitació salvatge, contrària a la llei de violència de gènere, però puc al·legar que ella m'ho demanava. Les seves orelles com si fossin nanses, l'ordre d'empassar-s'ho. I al final el gran moment, l'argument definitiu, l'assalt sense reserva. Aquella duresa del forat inesperat amb tova vessant per les vores segons la llei dels volums introduïts i desplaçats. Si m'aturava ella em gemegava que en volia més i aleshores jo l'obligava a recitar amb mi versos de cançons de Llach i Raimon. És el mateixa llengua o no, idiota? I ella no entenia res, però deia que sí perque continués. El rei Jaume tornant a conquerir València a través del meu envestir desaforat, redemptor, missioner. Estimades terres que vau perdre a Almansa el vostre dret a ser.

Salvador Sostres
Diari AVUI

Sí, la xicona estava en un error, tenia el cervell ple de sorra, què li anem a fer? però les últimes frases fan mal, que ací està u defenent l'unitat de la llengua i les tesis de la colonització catalana per a que vinga gentola com aquesta i li done la raó als blaveros.
Per amor de dèu, a la merda la llibertat d'opinió per a aquest element.
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
02 abr 2005
N'hi ha per tots els gustos, tants caps tants barrets, afortunadament.
Jo sóc del grup dels detractors. El trobo baratet, fluix, curt d'idees... Vulgar, estereotipat: un pigmeu intel·lectual, en la meva opinió. Cada dia un disbarat de l'alçada d'un campanar per perpetrar la seva diarrera i les seves palles mentals. Jo el posaria a règim vegetarià i a veure si llaura dret: alfals, garrofes (a sacs) i trepadella. Així no tocaria el que no sona als clients de tota la vida, habituals de l'Hispània. Aquest xitxarel·lo fa quatre dies que hi va i ara es pensa que tots beurem a galet de la seva .... Que pugi aquí dalt i veurà la ..... de sa mare com es tira tota la part alta de Barcelona. S'ho ha fet amb uns quants senyors coneguts i ell la vol fer passar per una Santa. Continua anant a teràpia, fillet, i fotent-te els tranquimezins dissolts en gintònic, Va molt bé per acabar de fer el gran pet i quedar-te sense l'única neurona que et queda.
Au, A CAGAR (PERÃ ESTARIA BÃ QUE et fotessin fora de l'AVUI. O ALMENYS QUE ET PASSESSIN A LA ÃLTIMA, PERQUÃ AIXÃ?, QUAN ELS DESPIATATS DE LA CAIXA ET DECANTESSIN PER PUBLICAR L'ANUNCI, FESSIS MEMÃRIA DELS QUATRES DURETS QUE ET QUEDEN.
dE RES, JA ET VAIG DIR QUE T'ESTALVIO UNA PASTA EN PSIQUIATRA.
i A VEIAM QUAN APRENEM A REDACTAR.

rEMEMBER, YOU OWE ME FOUR NICE DINNERS. iF IT COULD BE WITHOUT YOUR PIGGY ROTTEN FACE IN FRONT, SO MUCH THE BETTER. hA, HA. yOU'LL NEVER GET THE BEST JOKES OF CALVIN & HOBBES, I BETCHA.
sHEME ON YOU, MISTER CEILINGS, SHAME ON YOU.
keep on studying English if your brain is still ready for the challenge.
I hate ya!
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
06 abr 2005
Ja fa temps que llegeixo els articles d'aquest pijeres , i sempre m'ha impresionat la capacitat que té perquè li fem cas. Jo crec sincerament que aquet paio es descalifica ell mateix constantment, ja que sempre menysté a la gent per qüestions classistes.
La burgesia vampírica i espanyola que ens domina necessita bufons, intel.lectuals (perdó), pintors , etc... Lo sostres només és això, compleix estrictament el rol que la seva merda de classe social li ha otorgat. No és pot perdre el temps odiant una persona així, se l'ha de putejar quan es pugui i prou.
A veure si un dia que pesenti algun recull d'articles ( no està capacitat per res més) la gent li saboteja l'acte. I si algú el veu de festa per la BCN pija que se n'enfoti a la cara. No mereix més. Ës un pobre pijo amb problemes emocionals ( freudians crec jo) a més de ser una de les peces de l'espanyolisme cutre a casa.
Au sostres ves a la merda i torna tontet!!!!
Llibertat d'expressió
11 jun 2005
Hi ha molts comentaristes que no m'agraden, per exemple en Joan Barril, i a mi mai se m'acudiria denunciar-los, ni tan sols queixar-me, perquè crec que és bo que hi hagi opinions diverses i que es puguin expressar amb total llibertat.

En segon lloc, crec que en Salvador Sostres escriu molt bé, però encara que no m'agradés igualment estaria en contra de la censura.
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
04 ago 2005
Hola a tots,

jo crec que aquest Salvador Sostres és un reprimit en tots els sentits. Criticar per criticar és molt senzill. Escriure de manera irònica és molt divertit però s'ha de saber a on acaba la broma. Una reflexió final intentant aportar alguna solució seria més benvingut. Però clar, desde la seva posició social la majoria de coses són banals.
No m'estranya que no hagi acabat els estudis de periodisme. No hauria passat d'aprovar les assignatures de lliure elecció.
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
06 set 2005
he trobat aquesta adreça www.salvadorsostres.com
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
28 set 2005
Per mi aquest tiu, és un dels millor escriptors amb aquell toc d'ironia que el caracteritza tant, així que, molt bé tiu, ets l'escriptor més collonut que ens pot representar.
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
28 set 2005
estic molt d'acord amb l'Aroa, ja que amb aquell toc d'ironia i la seva segona llengua, l'anglès, és el més collonut
Salvador sosten... perdon, Sostres=Hitler
01 des 2005
Salvador Sostres... pues a mi me parece bien que haya personas como esta, por que de esta forma aprendemos como No debemos ser. ¿Catalán? Este hombre debería ser exiliado por su comunidad, puesto que el ciudadano de Cataluña no comparte estas ideas Hitlerianas, clasificación, despotismo, racismo. Quizás el Catalán sea independentista, Nacionalista⦠¡vale! Cada uno es libre de pensar como le apetezca, pero este personaje se atreve a clasificar e incrementar el odio por los Españoles, ¡Españoles!, simplemente es una palabra, me hace gracia con la ignorancia que habla, puesto que todos somos humanos ante todo, y llevamos nuestras vidas lo mejor que podemos, viviendo en una sociedad donde no nos importa si somos Catalanes, Andaluces, Aragoneses, Madrileños⦠lo que nos importa de verdad es ser felices. Es aquí, donde apreciamos que Salvador Sostres no tiene la capacidad de hablar de otro tema, que no sea el nacionalismo Catalán. Por último me gustaría decir, a este â?Catetoâ?, y a todos los que piensen como él, que Cataluña ha sido forjada con el esfuerzo de todos, no solo Catalanes sino gente de todas partes que intentaron y que intentan ser felices en una comunidad manchada con hombres como este.
C'est con
13 des 2005
c'est un peu idiot d'essayer de faire de division entre cultures et les gens, ce n'est pas.

Supongo que los catalanes que se sientan catalanes solo o catalanes y españoles han de ser más maduros e inteligentes que este tipo que solo quiere un tipo de personas en sus comunidad extendiendo un tipo de fascismo, fascismo por cuya lucha surgió seguramente el catalanismo.

Hay que estar más abierto a Europa, al mundo y sobre todo a España con la que se comparte toda la historia, comercio, moneda y un sinfín de oportunidades que están por encima del regionalismo y del cierre que muchos catalanes pretenden dictar sobre esta bella tierra.

Salut y força al canut!

A bientôt, les amis
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
13 des 2005
És una llàstima que feixistes vestits de catalans aconsegueixen fer-nos fòra a la gent que ens agrada Barcelona i Rodalia amb aquesta forma de pensar.
Prou d'exclusions!
Visca la solidaritat entre els espanyols
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
14 des 2005
Finas ironias que no licitan duros articulos. No todos somos iguales, pero si personas.
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
20 des 2005
Aquet tio esta malalt
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
24 des 2005
Senyors, no s'espantin del monstre que vostès mateixos han creat.

http://justicia.bitacoras.com
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
18 gen 2006
El comentario lo hago en español para que no me puedan asociar con el Salvador de ninguna manera. Es un auténtico nazi. Cela lo dijo: "Este mal solo se cura viajando".
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
06 abr 2006
Si el "señor" Salvador Sostres puede escribir yo también. Qué fácil es insultar por insultar. Qué sencillo es agredir por agredir. Si todos fueramos un poco más transigentes el idioma seria secundario.
Salvador, ¿has probado a escribir sin insultar? Es más fácil destruir que construir.
Tu persona no me merece ningún respeto, aunque te lo hayas montado bien con eso de cobrar por insultar.
Adeu. Adios, -anda! es lo mismo pero escrito de otra forma-
Re: Salvador Sostres fa pudor (i més si el remenes amb un bastó)
11 abr 2006
l'últim és el més tonto de tots. Et deus pensar que això de la llengua només són unes quantes paraules diferents, oi? ai, que en deus ser de bord. Quan entendreu que la llengua és una manera d'entendre el món....una mirada
Sindicat Terrassa