Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Una anàlisi dels votants del PSOE als Països Catalans
No van venir, els van portar. No és casualitat que el PSOE tingui avui més d’1 milió de votants a les eleccions nacionals. El cinturó de Barcelona no és casulaitat. Cornellà no és casualitat. Que Montilla hagi estat alcalde Cornellà tots aquests anys no és casualitat, ni tan sols pur designi de la democràcia. Au contraire, precisament. Cornellà, i L’Hospitalet tal com avui els coneixem, i els senyors Montilla i Corbacho, són conseqüència directa del franquisme. L’estratègia de portar tota aquella immigració del sud va ser una de les majors habilitats de Franco, molt més que prohibir la sardana, algunes cançons de Raimon o de Lluís Llach, o l’edició de llibres en català. Cada vegada que Corbacho guanya les eleccions, o quan Montilla se’n va a Madrid de “ministre català�, triomfa la idea franquista de desdbuixar i desactivar Catalunya com a entitat nacional. No es tracta d’establir categories de catalans segons els orígens, ni graus de catalnitat segons la ideologia (torno a repetir una vegada més, una vegada més encara) però és ben evident que la configuració actual de Catalunya respon a uns interessos determinats, a uns interessos contraris a la nostra identitat nacional que van ser ideats pel franquisme i aprofitats pels socialistes. Com diu aquell, el que més s'assembla a un espanyol feixista és un espanyol socialista. I més quan parlem de Catalunya, perquè l’horitzó indiscutible de tots els espanyols, vinguin d’on vinguin i vagin allà on vagin, és aniquil·lar-nos. Racista, Pujol? Va, home, va. És que eren racistes els jueus per tenir por de Hitler?

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Absolutament d´acord amb el teu texte.
Sembla aixó de "el sabi assenyala a la lluna, i el neci li mira el dit"... ja que jo ara faria la pregunta de: VOLS INDEPENDÈNCIA REAL o ET CONFORMES AMB EL QUE HI HA ARA?

Independència als Països Catalans.
Prou d´agressions espanyolistes.
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Ens calen més accions de informació, com aquestes dos per exemple, per mostrar altres punts de vista de la nostra terra, o no?

(els països catalans a Internet)
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/107799
(catalonia today, the first catalan newspaper in english)
http://www.cataloniatoday.info/

Salút i Països Catalans!!!
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
sincerament, si algú és pren aquests texts seriosament, Catalunya si que té un autèntic "problema nacional". Au, vinga, una miqueta més de peus a terra i a preocupar-se per coses de veritat.
Salut, i visca les persones.
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Estic d'acord amb tu "Salvador Sostres", excepte amb el comentari final...jo continuaria la teva dita..."el que més s'assembla a un espanyol feixista es un espanyol socialista" dient "el que més s'assembla a un espanyol socialista és un català de Ciu"
Que no segueix el mateix "full de Ruta" CIU que els PSC...es clar que sí!
Que ha fet CIU per ser diferent dels socialistes i per extensió dels feixistes espanyols?
Capital=capital
Mentides=mentides
Interessos=interessos...
Je je, hem fan gracia els catalans de CIU...nacionalistes?
Que han defensat mai la Nació com cal?
Si, segons diuen eln Pujol va estar empresonat...y jo em parteixo de riure...de la presó a l'altre pressó "poltrona de la Generalitat"!!!je je!!
Fariure aquests nacionalistes que fan el llit al PP al PSOE, o a qui es possi per devant, perque sabeu que...el capital és infidel i es prostitueix cada segon.
Salut REvolució i Pelem les mentides dels anomenats nacionalistes...!!!
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta........... y harás el ridículo como tantas veces te lo propongas.

¿Quién te ha contado ese plan franquista-judeo-masónico de desestabilización de la bla, bla, bla,.....? ¡Viva la conspiranoia!

¿Que los trajo Franco?, eso es una gilipollez como una casa:

La inmigración del sud de españa hacia los centros industriales es tan vieja como lo es la revolución industrial en este estado.

El "no van venir, els van portar" es el típico comentario racista del burguesito catalanista, que si bien le molesta la presencia de estos inmigrantes, no tiene ningún reparo en explotarlos en sus fábricas. Aquí en cataluña la burguesía engordó gracias a una clase trabajadora inmigrante forzada a trabajar bajo condiciones de explotación (bajo una dictadura militar). Ya les venía bien a esta gentuza la ausencia de sindicatos obreros y la complicidad del regimen para con ellos.

La pregunta (inteligente) que te podrías hacer es, ¿por qué se produjo la revolución industrial en las zonas que conocemos, País Vasco y Cataluña?,¿y por qué se emigró de zonas como Andalucía, Extremadura o Castilla La Mancha?. Bueno son dos preguntas, todo un esfuerzo para un personaje de tu calaña.
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Evidentement "ciudadano", que Catalunya i la classe benestant d'ella es va beneficiar de la immigració...inclús els catalans ámb menos recursos van pujar el nivell de vida...a més activació laboral més producció... i això desenboca en un enriquiment de les classes superiors...Lo mateix passa avui en dia...perqu creix aqui a Catalunya, i a Espanya la riquesa...?Per la immigració actual!
Però ara els immigrants de les altres onades es veuen beneficiats, perque poden explotar al nouvingut..al ultim de la filera. Tota aquesta dinámica genera riquesa i evidentmwent també explotació i marginació extrema com a contrapunt.
Però que o qui a anat sortint perdent?
Les diferències culturals i diferencials dels pobles...llengua, cultura...i molts etceteres!!!
La moneda de canvi RIQUESA X CULTURA.
Salut Revolució i lluita al kapital!
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
patetic el primer text.....digne de la xenofobia nazi, entonces tb cuando los espanyoles se ivan a alemania a trabajar era una estrategia de franco para fascistar europa no? anda xabal das pena, aparte de ser un xenofobo patetiko eres 1 ignorante. los catalanitos con mentalidad burgesa como tu dan pena. eso k no seas un poli o algo por el estilo
ale k te den morcilla
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Com diu aquell, el que més s'assembla a un espanyol feixista és un espanyol socialista. I més quan parlem de Catalunya, perquè l’horitzó indiscutible de tots els espanyols, vinguin d’on vinguin i vagin allà on vagin, és aniquil·lar-nos. Racista, Pujol? Va, home, va. És que eren racistes els jueus per tenir por de Hitler?

1 com diu akell......akell es un necio patan....... i eso de k los espanyoles kieren anikilarte.....weno te iva a contestar pero creo k te estas caxondeando del personal con semejante afirmacion digna de un filisteo de la peor calaña. k les den por culo a tus ideas i a tu PUJOL de mierda....k aparte de ladron es un cerdo explotador
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Diu el Salvador Sostres:

" l’horitzó indiscutible de tots els espanyols, vinguin d’on vinguin i vagin allà on vagin, és aniquil·lar-nos".

Si aquest senyor pensa això de debò, està boig. I si no s'ho creu, és un manipulador fastigós. Jo mateix he vingut aquí nascut a Andalusia, i no tinc cap intenció d'aniquilar ningú. Ah, per cert, tampoc voto el Montilla, encara que se suposa que Franco em va portar aquí perquè ho fes. Si no fos tan fastigós, faria riure.
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Quin greu em sap.

Fixeu-vos.

Els qui han escrit en català són els xungos
Els qui ho han fet en castellà són els què tenen raó.

Què debo hacer, si me parieron en Catalán?

jo si que repetiré 1000 vegades una cosa:

saps d'on ve NAZI??? NAZIonale.., NAZIonale..

NACIONALISME = MORT.

Per cert
Puto enano cabrón. MORT AL FILL DE LA GRAN PUTA MÉS GRAN DEL PA�S: PUJOL.
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
La qüestió nacional analitzada mitjançant el marxisme, que és l'eina que jo considero vàlida [pels que no la considerin vàlida, podeu obrir un tòpic al respecte, però seria bo no entorpir el debat per aquest aspecte], porta a moltes contradiccions, quan es parteix d'una perspectiva nacionalista (independentista o no).
Perque potser és cert que la immigració d'andalusos, castellans etc, cap a Catalunya va estar programada per desarticular nacionalment Catalunya. Però i ara què? Com preteneu salvar la nació catalana? I aquí és on arribem a les contradiccions, perque per un costat aquests immigrants són enemics nacionals [enemics passius, ja que no en són responsables de forma indirecta, no van venir per acabar amb catalunya].
El nacionalisme planteja un problema de legitimitat sobre un territori. Mentre que el marxisme planteja una altra situació, la legitimitat d'una classe per sobre d'una altra. Així, mentre resulta plenament legítim expropiar el ric, no ho sembla el discriminar uns "ocupants"
Apa salut, praxis i reducció a l'absurd
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
El text que encapçala la notícia és negatiu, sobretot per dues qüestions:
* És clar que al franquisme li anava bé i ho estimulava, perquè esperava que això «diluiria» Catalunya, cosa que no ha estat així (encara que en una petita part ho sembli). Però la immigració s'havia de produir de totes passades per raons demogràfiques i econòmiques. Només podria no haver-se produït amb una rigorosa política de planificació de recursos.
* El judici d'intencions final sobre el desig de tot espanyol és fals (crec amb seguretat), és altament imprudent, i fins i tot insultant.

Pel que fa a la pregunta de «ciudadano» de per què la R I es va fer a Catalunya, una raó (com a mínim parcial) és que a Catalunya hi havia una tradició manufacturera que venia del segle XIII. A Catalunya, la R I va ser la continuació d'un procés històric molt llarg.
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Y dale con las chorraditas....."potser és cert que la immigració d'andalusos, castellans etc, cap a Catalunya va estar programada per desarticular nacionalment Catalunya"....si claro, también es posible que sea cierto el milagro de la Santísima Trinidad.
Para empezar: no existía ese movimiento nacional en cataluña, a menos que te refieras a las tonterías escritas por Eugeni d'Ors (Eugenio para sus amiguitos de la Falange), a esa corriente pseudointelectual de la burguesía catalana conocida como Noucentisme, cuna del nacionalismo moderno catalán. El único "movimiento" que existía por aquellos lares era el de la CNT, su millón de afiliados y los pistoleros de la patronal.
"Com preteneu salvar la nació catalana?" ¿de qué hay que salvarla? Ven tú y sálvanos.
"aquests immigrants són enemics nacionals", ¿eh, esto es en serio?¿tú te consideras marxista?. No hay más tonto que el que se crea sus propios enemigos.
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Perdona, ciudadano,
"No hay más tonto que el que se crea sus propios enemigos."
però una mica tonto sí que has de ser per no haver entès en absolut el meu text.Si vols t'ajudo, intenta llegir-lo pensant que no sóc nacionalista.
salut
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
esteu fets uns pijos petit burgesos que no sabeu res de res i a sobre voleu anar d'esquerranistes. tothom us veu el llautó excepte vosaltres mateixos.
els inmigrants espanyols van venir aqui empesos per la fam i la pobresa que a les seves regions o nacions va portar el "desarrollismo" franquista, que va caracteritzar-se sobretot per agreujar les diferències economiques entre regions i nacions de l'estat (apart de les diferencies classistes, es clar). Catalunya va ser una gran beneficiada de la vinguda d'aquesta ma d'obra (a pesar de que va ser la nació mes putejada politicament durant el franquisme).
desconeixeu la catalunya on catalans autoctons i "enemics nacionals" es manifestaven solidariament junts a favor de l'Estatut d'Autonomia i les llibertats democratiques.
per cert "comuniska", tu no ets el mes indicat per fotre't a la teva boca la parauala "tonto"... em pots definir aixo d'"enemic nacional"? em pots dir de quina obra de marx o engels o lenin ho has tret?
en fi...
salut!
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
una cosa, qui ara vingui i sigui tan ruc com per dir que sóc un "espanyolista", que provi a canviar els termes "català" per "espanyol" (o "europeu") i "espanyol" o "andalús" [l'enemic nacional que diu comuniska] per "àrab", o "asiàtic", o "subsaharià".... És el mateix, és la mateixa injusticia però [la d'ara] agreujada. (els subsaharians, peruans, etc. encara pateixen més fam i pobresa que la que patien els andalusos o murcians que van venir a barcelona als anys 60).
algú s'entesta en confondre lluita per l'autodeterminació (o lluita per l'independència) amb tota aquesta merda nazi xenòfoba...

apa, salut i fins d'aqui uns mesos!
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
"la inmigració cap a Catalunya va estar programada per desarticular nacionalment Catalunya".

La inmigtració cap a Catalunya va estar programada per que fills de puta feixistes com el Salvador Sostres s'enriquissim sobremanera, en base a l'explotació inmisericorde, l'insult ominós i el racisme de pedigrí.

Molta d'aquesta gent esta al poder a Catalunya. Des de l'Avui, a TV3, passant per tota mena d'instituts d'educació seucndària, empreses capdavanteres, carrecs polítics, carrecs artificials de poder creats per Pujol, durant els seus 23 anys de DICTADURA antisocial.

I si des de les seves plataformes de demagògia racista no aconseguiexen que el català i la cultura catalana impregnin, és perque tranmeten FEIXISME, RACISME i DIFERENCIALISME.

ERC, JERC, CiU i demés EXTREMA DRETA REACCIONARIA CATALANA que quan no esta al poder compara amb una sorna pamfletària al PSOE amb Franco, després no dubten en pactar amb el feixisme espanyol. AOn estaven, a més aquest lluïtadors, durant la dictadura franquista? Segurament cagant-se als pantalons, callant i enriquint-se. Aquesta és la mena de català que representen Sostres i altres.

S'ha dit amb total certesa que si a aquesta gent Franco o Hilter els hagués ofert una independència racialment purista, l'haguessin acceptat com els letons, els lituans o el ukrainesos la van acceptar en ser "alliberats" pels nazis, entre 1941 i 1945. De fet, hi han fets històrics que avalen que ERC va intentar pactar amb Franco una sortida "honrosa" per Catalunya, quan l'ESQUERRA de veritat lluitava a mort contra el FEIXISME en la batalla de l'Ebre.

Que ho torni a explicar tantes vegades com vulgui...que les seves paraules només seran sentides per les parets.
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
cadascú escriu la història com pot, que per això mateix que hi ha un dret que és la llibertat d´expressió. Però s´ha de ser més responsable en el moment de fer judicis històrics a la valenta, ja que aquests poden provocar errors i perjudicis que ningú vol. ja sabem que els nostres enemics no descansen, però els antifeixistes tampoc jejeje. Avui a saltar el metro, que pagi Pujol i tota la capelleta de salvapatries de classe benestant.
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Catalunya ha de lluitar per la seva autonomia política plena (que faci en darrer terme que es reconegui el seu dret a separar-se) amb l'ajut essencial de la seva classe obrera plurinacional (autòctons o recén vinguts), en lluita contra el despotisme d'un estat que en el fons, com a nació, es condemna a sí mateix lluitant a contra-corrent per imposar un model retrògrad centralista i de contenció del progrés. Catalunya històricament sempre ha estat una potència emergent front una "nació espanyola" (que es podria dir que es defineix simplement per allò amb què no aconsegueix o no vol definir-se) bastant més pobre que la catalana, rendista (per entendre'ns) d'aquesta amb l'ajut inestimable de la burgesia catalana (que és la impulsora del catalanisme de dretes -xenòfob-). L'Estat espanyol, mitjançant l'opressió política de la nació catalana, oprimeix també i perpetua la pobresa i l'inferior desenvolupament económic de la "nació espanyola no perifèrica".
Marx resumia el fenòmen de què parlo en una frase que ara no recordo bé (ajudeu-me jejeje) i que deia més o menys: una nació que oprimeix d'altres (mitjançant l'estat) és una nació que es condemna a sí mateixa.
El franquisme va voler sotmetre a fons a Catalunya i al final Catalunya, com les demés nacionalitats oprimides, i la classe obrera de tot l'estat, van alliberar aquest de la dictadura.
En primera fila de combat van ser-hi sempre els comunistes.
ara sí, apa siau!
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
sense cap mena d'intenció d'afegir llenya al foc...

I per sobre de tot, benvinguts a aquells que vinguéren, ja que ells si que van haver de deixar els seus i les seves ciutats, pobles, barris i la seves tradicions...

El que no es pot negar, es que en Franco els va donar l'esquena a tots, és a dir que no va fer res a les seves comunitats, i no sé si aprofitant les conjuntura (EH i catalunya hi havia pasta gansa i industria) les coses vana anar com vana anar. Que se'n va aprofitar? des del meu humil punt de vista si, i què? les úniques víctimes van ser els pobres coi!

Ja en aquella època i molt abans, ja hi havia "catalans" que vivien de les espanyes, i molt bé, llàstima que fóssin certes famílies.

D'obrers ni havia també abans que vinguéssin els de la resta de l'Estat, però a buscar curro coi, a viure!

Quants treballadors dels altos hornos espanyols es van fer de LAB (sindicat euskaldun), mogollón!

i aquí? d'aquí s'havien de fer, de CCOO?? va home per favor, segueixo insistint que el problema vé donat des de dins de casa.

POC treballar, i massa donar les culpes als altres, i fàcilment.

Fora racistes dels països Catalans i d'allà on sigui.

Visca els pobles i/o comunitats que han decidit ser lliures!

Independència o KAOS. Mort als estats (tal com els coneixem)

salut a tots.

Al pròxim que digui que els extremenys o alnadlusos son vagos, se'l degolla!
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
27 ago 2004
Aquest Salvador Sostres es un imbecil que no es representa ni a si mateix. Resulta que el principal focus d'espanyolisme a Catalunya son els catalanets rics que es van passar al bandol enemic (nacionalment, es clar, perque la cartera sempre l'han tingut amb els feixistes). Aixi, doncs, que deixin de manipular que alla on els espanyolistes treuen mes vots es als barris burgesos. Mireu sino els resultats del PP a Pedralbes i Sant Gervasi i compareu-los amb els de Sant o Gracia.

Independencia!
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
28 ago 2004
repeteixo per enèssima vegada que estava intentant plantejar la qüestió des del nacionalisme. No sé si hi ha "enemics nacionals" o no, en tot cas no són enemics meus.

El problema insisteixo resideix en intentar establir una legitimitat sobre un territori, base de tot nacionalisme. Perque des del nacionalisme els processos migratoris sempre seràn una amenaça. Una migració altera la composició social d'un territori, i per tant modifica la nació.

Seria interessant acceptar que les nacions no són eternes, la nació es construeix, es modifica i pot acabar-se. Resulta absurd intentar preservar una nació inalterable, és alterar el ritme d'un ens abstracte, sense que no aporti cap benefici.
El que cal preservar, en canvi, és la cultura, per motius que cadascú sabrà jutjar.
apa salut i menys malentesos
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
28 ago 2004
Samaranch,la familia March, Viola, Oriol... alguns noms catalans que van donar suport al rancio franquisme. Eugenio d Ors, ja s´ha dit, era falangista. I la Vanguardia durant un temps es denominava La Vanguardia Española.
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
28 ago 2004
Psc a Catalunya, lo pitjor de la xarnegada franquista que a més a més es passa el dia disfressada ja siga de nazionalista ( Justo Molinero)o indignat votant d'esquerres que va lluitar contra la dictadura (Corbacho, De Madre), simples andalucistas aprendices del Chaves o Ibarra, patètics.
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
28 ago 2004
prou de d'anarkos pies negros, prou de crostes i llibertaris enganxats a l'speed.Sort que sou una formigueta al costat de la massa catalana. Ala Si viviu a Catalunya us calleu i accepteu on viviu collons!! L'au Fenix renaixerà
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
28 ago 2004
Ets en Sostres?

Segur que ets un pajillero, mamón!
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
28 ago 2004
Ets en Sostres?

Segur que ets un pajillero, mamón!
Re: Ho tornaré a explicar tantes vegades com faci falta
28 ago 2004
el de antianarkos bruts ,estoy de acuerdo en como los califica, pero en 1 cosa se a equivocado, tendria que haber dicho punkis , ya que anarquistas hay de muchos tipos y a lo mejor mas honrados que el y todo , estos punkis no tienen nada de libertarios
Sindicat Terrassa