Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: educació i societat
Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
Ells no han dit: "No volem estrangers"... sinó que amb la fusió de totes les cultures que vénen a Catalunya (i la resta dels països catalans) el català desapareixerà si no el defensem, a causa del darwinisme lingüístic que sofrim avui en el món, que farà que un Argentí que vinga a Catalunya no vulgui aprendre el català ja que simplement parlant castellà li entenem... (el mateix exemple amb un francès, rus o irlandès, no penseu que sol ens referim a sud-americans/as).

El castellà sempre guanyarà perquè ara diuen que la nostra terra és bilingüe.

Basta d'agressions a la cultura catalana.

El nacionalisme espanyol ens apunta i ens dispara, defensa't!!!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
tú lluita perquè ells tinguin una feina digne i un sou digne, i veuràs com estimen la cultura i el país que els acull.

Ai senyor quanta crítica fàcil. Aneu més enllà! Serà brutal quan cada cop es vegin més i més llatino-americans, africans i asiàtics a les manis com l'1 de maig, el 12 -O o l'11 S.

Siusplau home, feu quelcom per ells i ells faran quelcom per nosaltres. Prou de discursets de nacionalistes-folcloristes burgesots.
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
Els que venen a gunayar-se el pà són ells, que siguin ells els que es guanyin el respecte.

Si ets català, parla català. Es una politica personal que influeix al entorn i es accesible a tothom.
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
ah! se'm oblidava!

La llengua catalana, fa molt de temps que està començant a morir, fes un tomb per barcelona si ho vols veure.

Això no serà per culpa, dels que ara no fan res més que queixar-se estèrilment dels nou-vinguts. És un fracàs de les polítiques lingüístiques i més ben dit SOCIALS de tots aquests ( CIU, PSC, ERC ) i sobretot del servilisme REAL que hi ha en gran part del poble català a ESPANYA.

Sino, quants catalans van seguir les bodes reals, quants més es voldrien fotografiar amb el Rei o bé, perquè cony guanya el PSC a Catalunya, quant sobretot els seu votants, ja saben de qui depèn???? I no els importa...

Au va, espavileu d'una vegada, que el problema és ENTRE NOSALTRES i a CASA NOSTRA.

Quantes dècades seguireu mirnat cap a un altra cantó...

Patètic, realment lamentable...

estem apanyats.
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
A los catalanes la boda del rei nos importa una mierda, la audiencia fue mucho menor de lo se esperaba aunque era imposible encender la tele sin encontrarte la Letiboda en cualquier cadena. Son muchos cientos de miles de catalanes los que votan a partidos republicanos como ERC e ICV, que se declaran abiertamente republicanos. Algunos desean un enfrentamiento en la sociedad catalana, de hecho no es la primera vez que lo intentan manipulando los emigrantes. Pero fracasaran otra vez, porque una cosa es ser de origen emigrante y otra ser tonto.
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
Les matemàtiques diuen que 2 + 2 = 4. Però 4 - 3 = 1.

Si vas a Berlin hauràs de parlar l´alemà.
Dons QUALSEVOL PERSONA que vingui a València, Castelló, Girona o Lleida haurà de parlar el català.

Si no defentsem aquesta idea, el català desapareixerà en questió de temps.
Aixó és el que Puçol i en Carod varen voler dir.
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
cert, però i els catalans que parlen en castellà. Què hi faràs.

Les llengües poden morir, estem d'acord tots, suposo no?

Ara bé poden morir, per moltes causes i una d'elles és perquè els seus propis parlants no la denfensin.

mireu els bascos, tampoc estan tant bé en quant aquest tema, i segurament els agradaria estar millor. Però ténen un rerafons social, de segur, en molt millor estat que el nostre.

Així doncs, que fem. queixant-nos tant, si encara som part de las españñññas. que hi farem...
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
Bé dons llegint els comentaris d´aquesta notícia, l´única persona que divideix ets tu, he? (a morodo).

Jo crec que aixó de "Pensa globalment, actua localment" ens ho tenim que creure i fer-ho realitat. Els catalans que no vullguin parlar en català serà perque a les seves terres, cada dia més, hi han més castellano parlants que catalano parlants. Cal lluitar aquí, dons.

És com els barris xinessos o italians a Londres, Paris o Nova york, però allà són només barris, però quan volen parlar amb algú, anar a una farmàcia, anar a l´ajuntament o un altre lloc oficial ho fan en el idioma del païs. Dons als països catalans ha de ser el mateix.

Fica´t en situació:
-------------------------
2 amics parlen en català i un tercer parla en castellà. Al final els 3 parlen en castellà. HI HA QUE LLUITAR CONTRA AÇÓ. PENSA GLOBALMENT, ACTÚA LOCALMENT.


--- Quan els catalans, valencians i illencs deixem al castellà en pau, començem a escoltar-lo molt, llavors ens convertim en gent de segona amb una llengua de segona.

--- Quan els catalans, valencians i illencs lluitem i només parlem català llavors ens convertim en nazis, si o no?

Conclusió: Baix dels ulls dels espanyols, nosaltres sempre eixirem perdent... cal lluitar pel català, cal lluitar pel nostre futur!!!
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
Parlar catala es la meva lluita contra la uniformitzacio que el capitalisme busca per tenir mercats mes facils.
Contra el capital, Catala llengua popular!
Puçol i Carod paletos los dos
27 ago 2004
1."ara diuen que la nostra terra és bilingüe."
2."Els que venen a gunayar-se el pà són ells, que siguin ells els que es guanyin el respecte"
3."perquè cony guanya el PSC a Catalunya,"
4."Si ets català, parla català"

¿Qué pasa, que hoy os han dado día libre en el frenopático? ¿Cómo se pueden decir tantas tonterías (y tan seguidas) sin miedo al ridículo?, será verdad que la ADSL ya llega a las masías... (mándadme un espetec, si us plau)

1.Repásate la constitución y el estatut d'Autonomia.
2.El pan, aquí no lo regalan (quizás a ti sí).
3.¿A ti que te parece?¿porque catalunya se siente progresista?, o preferías otros 25 años de la derecha-casposa-nacionalista.
4.Si, claro, y tienes que ser del Barça, ballar la sardana y hacer una excursión a Montserrat por lo menos una vez en tu vida,... Y votad a Ciu (esta se me olvidaba)

Un consejo, no salgáis de casa sin la barretina.
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
1.- Me la suda la constitució i el nou i vell estatut. El català hauria de ser l'única llengua oficial. Al carrer logicament que es parli el que es vulgui.

2.-El respecte l'ha de tenir tothom, tant li fot si és nascut aquí o allà. No entenc aquesta obsessió en el fet d'integrar-se. A què s'han d'integrar els immigrants? a la vida burguesa dels de Ciu? a anar al gimnàs després del curro, malviure tota la puta setmana mil hores al curro per explotar al cap de setmana? a anar a missa?(com deia la marida del que ara ha dit aquestes tonteries) Ja n'hi ha prou, jo només crec i defensaré una nació amb llibertat i sense prejudicis ni racisme.

3.- Ni idea, de socialistes no en tenen res. Bracons, ni oblit ni perdó!!

4.- Crec que no cal parlar català per ser-ho. El que si considero necessari i urgent és que tothom respecti el català i li doni la màxima prioritat per tal de salvar-lo. N'hi ha prou en no canviar mai l'idioma i que sigui única llengua oficial. Hi ha mil coses que defineixen una nació, idioma, festes, costums, horaris, territori, menjars, la propia convivència de veins, la politica,... Ningú coincideix mai en totes i per això és bo el mestissatge, perquè sigui una nació oberta i lliure, on logicament hi ha coses que canvien hi d'altres no i ningú ens vulgui a tots iguals.

Visca l'anarquia als països catalans i el seu mestissatge!
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
tu estas semt el racista i classista urbanita de merda
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
1. Eso de "hablarlo" en la intimidad (o en la calle, extraoficialmente) me suena de algo....¿quieres idioma oficial? ¡visca el catañol!,... deu meu, que diuen aquesta gent!.
2. No hay integración sino intercambio, aprovechémoslo.
3. Ya, pero él hacía un comentario no tanto preocupándose del en teoria socialismo del PSC, sino por su dependencia de un partido español (PSOE). A esta gente se la sudan los problemas de los currelas, eso sí, però que parlin català.
4. Habría que ser un imbécil para proponer un listado a cumplir por todo buen catalán, y un tontolaba quien lo cumpliera.

Lo de la barretina era una pataleta, me encantan las boinas.
Deu meu que veun aquesta gent que surten de dia i de matinada!!!
27 ago 2004
La cosa esta mu mal... viva el capital!!!
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
Jo he nascut a l'Argentina i parlo català, Què pasa!! Conec argentins que l'interesa i aprenen català. A la feina tinc un company equatorià i un negre africà que volen apendre català, no solament aixó, sino que el noi negre li agrada com sona.

Estic una mica fart de tant troll de cap quadrat. Haurieu de discutir menys que desapareixerà el català i fixar-vos que hi ha molta gent que ve a Catalunya i que l'interesa la vostre "pàtria" i la vostra llengua (que es també meva) Conec gent que ha nascut a Catalunya i no parla català, i nou vinguts que ja ho parlan de puta mare.

I per finalitzar, no sé perque perdo el temps escribint aquest comentari, sempre que es parla d'aquest tema a l'Indymedia surt molt Troll nocturn de les dugues bandes.
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
jo crec que si les feines continuen com ara, i continua la precarietat, molts tindrem que emigrar. I clar, si emigrem tots desapareixerà el català segur.

L'enemic del Català no són els extranjers, sinó el capitalisme que no l'interesa invertir en aquesta llengua i la burgesia espanyolista. Així que apunteu a una altre banda. Si tinc que triar entre un burgés català i un treballador extranger, em quedo amb el treballador.
Re: Amb l' argument de Puçol i Carod
27 ago 2004
Ciudadano: Ets un unfiormitzador discriminador de nassos. Que tens contra la gent de pages? Que no et vegi pels camps de sembrat amb el teu cotxe polucionador perque et fotu un tret de sal que corres a tancar-te al teu pis a mirar el gran hermano amb panyals!
Sindicat Terrassa