Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: guerra
Assassinat peridosita italia a Iraq
27 ago 2004
L'exercit de l'Islam ha assassinat a Enzo Baldoni, publicista i reporter freelance, a Iraq despres que acabes l'ultimatum de 48h donat pels rapitors al gobern italia perque retires les seves tropes.
Noticia apareguda a Repubblica (1r link):
Els seus segrestadors han executat al periodista italia quan acabava el plaç de l'ultimatum: "Imatges esgarrifoses"
Enzo Baldoni ha estat assassinat
Al Jazeera: "Tenim un video"
Els terroristes: "Italia hauria d'haver marxat de l'Iraq"
Durant les ultimes hores semblava que les tractatives avançessin"
Enzo Baldoni ha estat assassinat. Els seus segrestadors han enviat a la tv satel.lit Al Jazeera un video amb l'execucio del periodista freelance segrestat el passat 20 d'agost. "Son imatges esgarrifoses" ha dit l'ambaixador italia a Doha que ha pogut veure el video.
(...)
La tv tambe ha dit que Baldoni hauria estat assassinat per la no retirada de les tropes italianes de l'Iraq. "L'exercit Islamic de l'Iraq ha anunciat d'haver complert l'execucio de l'ostatge italia segrestat a l'Iraq -ha dit Al Jazeera citant un comunicat- seguint les ordres del seu legitim tribunal".


Aquest Baldoni (2n link) era un freelance compromes, un tio d'esquerres que havia viatjat a molts punts del planeta on hi ha conflictes.
Sense descartar la possibilitat que la reivindicacio de l'Exercit de l'Islam a Iraq sigui veritable (de tarats n'hi ha a tot arreu), em venen uns quants dubtes:
-Quin interes te assassinar a algu que es independent i va a l'Iraq a fer testimoniatge de la guerra? (Baldoni era contrari a la guerra)
Potser perque es un objectiu facil, no ho se...
-Per donar resso, publicitat, al conflicte?
Aixi la resistencia nomes aconsegueix publicitat negativa....
-Quants morts no militars hi ha hagut fins ara d'EEUU, GB i Espanya -fins que hi era- (Trio Açores) en mans de la resistencia iraquiana?
Al començament va haver-hi aquell america decapitat que segons sembla va ser un muntatge, n'hi ha hagut mes?
Recordo execucions de transportistes turcs, algun jorda, polacs...
Com es que la resistencia no s'acarnissa contra els principals impulsors de la guerra?

Potser em falta informacio, si es aixi us agrairia que l'aportessiu

Gracies
Mira també:
http://www.repubblica.it/2004/h/sezioni/esteri/iraq31/jazeera/jazeera.html
http://bloghdad.splinder.com

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Assassinat peridosita italia a Iraq
27 ago 2004
Directamente o indirectamente, el gobierno italiano es responsable de ese asesinado. Si para intereses económicos llegan a dejar que se mate a un ciudadano italiano -no importa de que características- cuando estaría perfectamente en su poder la decisión de retirar las tropas y salvarle la vida. Ya se vió, con Filipinas, que los secuestradores respetaron su palabra. ¿Por qué Filipinas sí y Italia no?
Claro que los que mataron a Baldoni también son responsables de su muerte, pero por lo menos tienen una finalidad más justificada -liberar a su pais de las fuerzas de ocupación.
¿Qué hace Italia en Iraq? Los EEUU ya se cargaron a Saddam Hussein. Ahora la fuerza internacional está ahí solamente para proteger los oleoductos y aniquilar cualquier chispa de resistencia antimperialista.
Lo siento, pero si seguimos con este gobierno creo que poco falta a que en italia se repita un 11-M.
Re: Assassinat peridosita italia a Iraq
07 set 2004
No, los terroristas que se cargaron a Baldoni no tienen ninguna justificación. Tampoco la tienen los gobiernos italiano y coreano, que permitieron que asesinaran a algunos de sus súbditos, pero eso no nos da derecho a considerar moralmente superiores a los asesinos. Hablamos de fanáticos, explosionadores indiscriminados de bombas, integristas religiosos, decapitadores, comandos suicidas, chantajistas y otros adjetivos y sustantivos que dicen muy, pero que muy poco de esta gente. Y lo más importante, siempre ha sido evidente, a pesar de la cínica actitud de muchos de ser muy críticos con el fascismo global y querer luego mirar para otro lado en este aspecto.

Yo tengo claro que los gobiernos occidentales son unos hipócritas y unos vendidos al capital, pero también estoy firmemente convencido que en la "resistencia iraqui" hay poco de "resistencia" (un resistente no secuestra, asesina ni siembra el terror entre la población, sino que lucha personalmente, protesta, se organiza o sencillamente se defiende) y muchísimo de odio fanático e intereses materiales... como en todos los terrorismos.

¿No es Al Qaeda un terrorismo capitalista y global? ¿No es TODO el terrorismo en sí, que dice ser respuesta al terror de Estado, una reproducción exacta de éste? ¿No hizo lo mismo el comunismo respecto al capitalismo?

Entre iluminados anda el juego. Y mientras, miles y miles de civiles, la verdadera gente del pueblo, son asesinados, masacrados, muertos por quienes dicen protegerlos y hablan en su nombre.

Y así vamos tirando.
Re: Assassinat peridosita italia a Iraq
07 set 2004
Ah,i pel David: deixeu-vos estar de "pel que sembla era un muntatge" i reconeixeu d'una vegada que tant la "resistència" iraquiana com pràcticament tots els terroristes del món són uns llunàtics i uns fills de puta com n'hi han tants. El que va passar amb el vídeo i el rumor del muntatge va ser, senzillament, que molts dels qui són favorables al terrorisme d'Orient Mitjà com a suposada "expressió de lluita del poble àrab" no van ser capaços d'acceptar la dura veritat, que tant aquest com gairebé totes les formes de terrorisme del món son idèntics a allò que diuen combatre. Ja hauríeu de saber que qualsevol terrorisme es fonamenta en la recerca del terror a qualsevol preu, i per aixó mata cruel, espectacular i indiscriminadament (de debó penseu que els terroristes es plantejaven massa si era un periodista independent o no? per a uns integristes islàmics n'hi ha prou amb que sigui occidental per pelar-lo), i si pot ser en massa i contra la població com a l'11-S i l'11-M.
Sindicato Sindicat