Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Accions per a Avui
Tot el dia

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: amèrica llatina
El Suprem de Xile retira la immunitat judicial a Pinochet
26 ago 2004
A dia d’avui, les famílies dels més de 3.000 desapareguts i les 300.000 víctimes de la tortura del règim de Pinochet encara no han rebut cap reparació.

El Tribunal Suprem de Xile ha retirat la immunitat judicial al dictador Augusto Pinochet per la seva responsabilitat en els crims comesos en el marc de l’operació Còndor, l'aliança de les dictadures militars dels anys setanta per exterminar militants d’esquerra de l’Argentina, Xile, Brasil, Paraguai i Uruguai.
El veredicte s’ha decidit per nou vots a favor i vuit en contra. Aquesta decisió aplana el camí perquè el dictador, de 88 anys, pugui ser jutjat pels seus crims. El 28 de maig passat la Cort d’Apel·lacions de Santiago de Xile ja va retirar-li la immunitat però el Suprem havia de dir l’última paraula sobre el cas.

Fins ara, els advocats de Pinochet havien argumentat que el dictador no estava en condicions físiques i mentals d’anar a judici.

L'eix de l'acusació ha estat l'argument que "Pinochet no està dement", com va afirmar a la vista Hugo Gutiérrez, un dels set advocats de l'acusació, que va afegir que hi ha una infinitat de fets que demostren que l'octogenari general gaudeix de tota la seva lucidesa.

Per contra, els vuit advocats de Pinochet van sostenir que la salut mental de l'acusat impedia a l'exdictador xilè "ser subjecte d'un judici". Ambrosio Rodríguez va insistir que l'assumpte ja havia estat decidit l'1 de juliol del 2001, quan la Cort Suprema el va sobreseure definitivament per "demència vascular irreversible", en un altre procés en què també se li imputaven violacions dels drets humans.

Així, finalment, l'audiència ha començat llegint, més d'una hora, el relat i els antecedents de la causa, per acabar dictaminant que ratifica el desafur de Pinochet per ser jutjat per la seva presumpta participació en els crims de la coneguda com "Operació Còndor".

A dia d’avui, les famílies dels més de 3.000 desapareguts i les 300.000 víctimes de la tortura del règim de Pinochet encara no han rebut cap reparació i la majoria dels que van cometre aquests crims continuen impunes.

Lectures: 4 | Opinions: 1 | 26-08-2004 Internacional



un
26-08-2004 ALLENDE VIVE, LA LUCHA SIGUE!!
Mira també:
http://chile.indymedia.org
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more