Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal
L'euroregió//editorial del Diari de Balears
26 ago 2004
editorial www.diaridebalears.com


L'euroregió
La decisió de Pasqual Maragall de convocar els presidents de les comunitats que componien l'antiga Corona d'Aragó, Occitània i altres àrees de l'Estat francès de cara a la construcció d'una euroregió s'ha de valorar per sobre de partidismes i interessos concrets, i pensant en els beneficis comuns que pot implicar aquesta iniciativa. Per començar, són indiscutibles els lligams històrics, culturals i fins i tot econòmics que pot produir l'enteniment entre les Balears, Catalunya, el País Valencià, Aragó, Andorra, Occitània i la Catalunya Nord. La Corona d'Aragó estava cohesionada fa sis segles al voltant de la importància econòmica de la Mediterrània occidental i com a vèrtex del sud d'Europa que gaudia, tenint en compte l'època, d'un notable grau de desenvolupament. Aquests valors són perfectament assumibles avui en dia. Es tracta d'un conjunt de països que, des de la perspectiva del segle XXI, han de saber protegir el seu medi ambient, cercar un creixement sostenible i equilibrat, i articular una política cultural en bona part compartida. El conjunt de la Unió Europea ha de ser sensible a aquesta iniciativa. De fet, el Govern de París sap molt bé que les seves comunitats més interessades a formar part d'aquesta euroregió es compten entre les més deprimides de tot l'Estat francès.

Si troba els suports suficients, Pasqual Maragall pot fer una passa de gran importància, altament integradora dins la Unió i que pot reportar enormes beneficis als seus components. I a més, es tornarà a posar en marxa una dinàmica comuna, interrompuda fa segles, quan bona part d'aquesta antiga Corona va veure arrabassats els seus drets d'autogovern.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'euroregió//editorial del Diari de Balears
26 ago 2004
El president del departament francès de Llenguadoc-Rosselló( on està la Catalunya del Nord) és anticatalà, al País Valencià i a les Illes mana el PP.. i al principat el borratxo del Maragall... buf,com a molt l'euroregió que surti d'aquí servirà per fer diners i explotar tots junts els Països Catalans.
Esperem que no sigui així
Re: L'euroregió//editorial del Diari de Balears
26 ago 2004
això

filfa i capitalisme
Sindicato Sindicat