Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : guerra
Bush va convidar a Aznar a intervenir en la Convenció Republicana.[CAT/CAS]
26 ago 2004
Bush va convidar a Aznar a intervenir en la Convenció Republicana

Segons el diari El Mundo, la idea del mandatari nord-americà és treure partit del seu amic per a captar el vot hispà.

El president d'Estats Units, George W. Bush, va convidar a l'expresident espanyol, José María Aznar, perquè participi en la convenció del Partit Republicà, que se celebrarà entre el 30 d'agost i el 2 de setembre en la ciutat de Nova York.

Aznar encara no ha confirmat la seva assistència, cosa que sí ha fet l'exministra d'Exteriors, Ana Palacio.

Segons informa el diari El Mundo, George W. Bush vol tirar mà d'un "amic i aliat" com és l'expresident de Govern espanyol, José María Aznar, perquè participi com orador durant la convenció.

El principal motiu que duu A Bush a demanar la col·laboració d'Aznar és la importància del vot hispà en les eleccions de novembre.

L'expresident sempre ha sostingut que Espanya deu mantenir la forta i estreta relació amb l'administració republicana, tal com el va fer durant els seus anys de mandat.

A pesar que la invitació va ser confirmada a l'interior del Partit Popular, fonts properes a l'expresident diuen que aquest no la considera favorable".

La visió negativa de la invitació s'expandeix al gobernant Partit Socialista, on s'assenyala que "seria molt important que el senyor Aznar no caigués en aquesta invitació i deixéssim d'estar permanent implicats en la imatge i gestió de l'Administració Bush".

Qui sí ha confirmat la seva assistència és l'exministra de Relacions Exteriors, Ana Palacio, que ja va acudir al juliol a la Convenció del Partit Demòcrata, i el responsable de Relacions Internacionals del Partit Popular, Jorge Moragas.

Entre qui podrien acompanyar a Aznar en el planter d'oradors de la Convenció Republicana es trobaria el governador de Califòrnia, Arnold Schwarzenegger, l'exalcalde de Nova York, Rudolph Giuliani, Laura Bush, l'esposa del candidat i Erika Harold, "Miss Amèrica 2003".

--------------------------------------------------------------------------------------------------
[CAS]

Bush invitó a Aznar a intervenir en la Convención Republicana

Según el diario El Mundo, la idea del mandatario estadounidense es sacar partido de su amigo para captar el voto hispano.

El presidente de Estados Unidos, George W. Bush, invitó al ex presidente español, José María Aznar, para que participe en la convención del Partido Republicano, que se celebrará entre el 30 de agosto y el 2 de septiembre en la ciudad de Nueva York.

Aznar todavía no ha confirmado su asistencia, cosa que sí ha hecho la ex ministra de Exteriores, Ana Palacio.

Según informa el diario El Mundo, George W. Bush quiere echar mano de un "amigo y aliado" como es el ex presidente de Gobierno español, José María Aznar, para que participe como orador durante la convención.

El principal motivo que lleva a Bush a pedir la colaboración de Aznar es la importancia del voto hispano en las elecciones de noviembre.

El ex presidente siempre ha sostenido que España debe mantener la fuerte y estrecha relación con la administración republicana, tal y como el hizo durante sus años de mandato.

A pesar de que la invitación fue confirmada al interior del Partido Popular, fuentes cercanas al ex presidente dicen que éste no la considera favorable".

La visión negativa de la invitación se expande al gobernanete Partido Socialista, donde se señala que "sería muy importante que el señor Aznar no cayera en esa invitación y dejáramos de estar permanente implicados en la imagen y gestión de la Administración Bush".

Quien sí ha confirmado su asistencia es la ex ministra de Relaciones Exteriores, Ana Palacio, que ya acudió en julio a la Convención del Partido Demócrata, y el responsable de Relaciones Internacionales del Partido Popular, Jorge Moragas.

Entre quienes podrían acompañar a Aznar en el plantel de oradores de la Convención Republicana se encontraría el gobernador de California, Arnold Schwarzenegger, el ex alcalde de Nueva York, Rudolph Giuliani, Laura Bush, la esposa del candidato y Erika Harold, "Miss América 2003".
Mira també:
http://www.cooperativa.cl/p4_noticias/antialone.html?page=http://www.cooperativa.cl/p4_noticias/site/artic/20040807/pags/200408

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat