Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
Carod defensa la posició de Pujol i demana instruments per fer front a l'onada immigratòria

PSC i ICV coincideixen amb el PP a censurar l'expresident català

L.B.
BARCELONA

El president d'ERC, Josep-Lluís Carod, va sortir ahir en defensa de l'expresident Jordi Pujol, per les declaracions que aquest va fer pronosticant que el mestissatge cultural seria la fi de Catalunya si realment es tira endavant. Carod va insistir que aquesta opinió no es pot criminalitzar amb un "fals discurs" progressista sinó tot al contrari.
Pel dirigent republicà, Pujol alertava d'"una actitud frívola i banal que a vegades sura en aquestes qüestions", per la qual cosa va assegurar que comprenia les paraules de l'expresident, perquè "han estat fetes des de la constatació que Catalunya no disposa d'instruments econòmics i polítics per fer front correctament a l'onada d'immigració extracomunitària". Carod, que s'ha destacat per tenir una actitud molt oberta en matèria migratòria, va explicar que si aquestes qüestions ja són difícils en les nacions amb Estat propi, encara ho són més en la situació política de Catalunya. Va posar com a exemple l'aprenentatge de la llengua i la cultura del país, sense cap necessitat de renunciar a la d'origen, que a Catalunya s'està desmostrant difícil.
En sentit oposat van reaccionar el PSC i ICV, que van coincidir amb el PP a censurar les declaracions de l'expresident. El portaveu dels socialistes catalans, Miquel Iceta, va titllar de "pessimista" l'anàlisi de Pujol, i el va qualificar propi del "pensament conservador". "Catalunya sempre ha mostrat capacitat d'acollida", va apuntar.
El portaveu d'IU-ICV al Congrés, Joan Herrera, va assegurar que després de 23 anys com a president Pujol "no ha entès la naturalesa de Catalunya, que és precisament el mestissatge, i només podrà seguir existint si ho assumeix com a raó de ser". En sentit similar es van pronunciar els dirigents del PP Alberto Fernández Díaz i fins i tot l'alcalde de Madrid, Alberto Ruiz-Gallardón.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
Cualquier cosa que hagan los catalanes en esta Spain hara que los medios les apunten y les disparen...

Siempre, los catalanes, van a salir escocidos.
Visquin les terres catalanes i valencianes, fa falta molta lluita encara!!!
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
Si estas palabras las hubiera dicho Aznar o el fascismo espanhol, la que se armaba. De hecho, ya lo dicen. Sustituyan la palabra "Catalunya" por "Espanha". El nacionalismo ultraconservador toma diferentes caras para un mismo apartheid.
Pero, ah, esas palabras las dice el bueno de Carod y el "intel.ligent" de Pujol. Cuando Arzallus o el PNV dicen algo parecido, nada de críticas, porque enseguida te tildan de espanholista jacobino (como poco).

Ellos son racistas. Cuando la inmigración del Sur de Espanha de principios de siglo XX, y de los 60, muchos catalanes de clase media los llamaban despectivamente "xarnegos". No es sólo una opinión burguesa. Muchos catalanes "obreros" o de clase media baja perciben y percibieron como una amenaza a sus semejantes del Sur de Espanha. Y dudo que, en el fondo, cambien ahora con la inmigracion, "extracomunitaria" como dicen.

Eran y son sucios y pobres, y con "aquests" no es pot fer negoci".

No es la primera vez que el portavoz de ERC (ERC en si misma?) se manifiesta tan abiertamente a favor del exclusivismo racial.

Que reflexionen los que les han votado.
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
dius:

"Ellos son racistas"

Em sembla que en Carod és fill d'un immigrant aragonès. Vols dir que és racista amb el seu pare? o amb ell mateix que és més xarnego que ningú?.


dius:

"Si estas palabras las hubiera dicho Aznar o el fascismo espanhol, la que se armaba. De hecho, ya lo dicen. Sustituyan la palabra "Catalunya" por "Espanha"

N'estàs segur?

>"...(les declaracions) han estat fetes des de la constatació que Catalunya no disposa d'instruments econòmics i polítics per fer front correctament a l'onada d'immigració extracomunitària".

seria:

>>"...(las declaraciones) han sido hechas desde la constatación que España no dispone de instrumentos económicos i políticos para hacer frente correctamente a la ola de inmigración extracomunitária"

i

>"Carod, que s'ha destacat per tenir una actitud molt oberta en matèria migratòria, va explicar que si aquestes qüestions ja són difícils en les nacions amb Estat propi, encara ho són més en la situació política de Catalunya"

seria

>"Aznar (Zapatero), que se ha destacado por tener una actitud muy abierta en matèria migratoria, explicó que si estas cuestiones ya son difíciles en las naciones con Estado propio, aun lo son más en la situación política de España"

España sin estado propio? España sin instrumentos políticos ni económicos? Que es Hacienda? Qué se cuece en la Corte de Madrid?

Que els arbres del resenteniment acomplexat no t'amaguin el bosc de l'espanyolisme imperialista.

I a mi no m'agrada el Carod. No m'agraden els polítics.
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
He oido que un numeroso grupo de catalanes piensa emigrar hacia Salamanca. Van con libros de texto en catalán para promover entre los Salmantinos el conocimiento de la lengua catalana, pero sobre todo van con la intención de imponer la barretina en los varones y el traje de pubilla en las mujeres. Claro, si los hermanos del Islam lo hacen, porque no los catalanes. Mucho me temo que la expedición fracase.:
1º. A Los Salmantinos, monolingues de origen, no le hace gracia el bilinguismo y menos que en su ciudad convivan dos lenguas.
2ªEn cataluña sucede lo contrario. Catalanes Bilingues.
3º. No solo dos Lenguas sino tres, cuatro, cinco, seis.. conviven en una ciudad como Barcelona.
4-Emisoras de radio que transmiten en esas lenguas. Alemán, inglés, holandes, sueco, ruso, italiano,lengua árabe, sobre todo.(Ver BTV)

4.Unicas coincidencia con Salamanca:
-El monolinguismo de los que solo hablan allá y en cataluña la lengua castellana.
-En Cataluña como en Salamanca también los ciudadanos -hombres y mujeres de procedencia islamica pueden ir ataviados con sus trajes típicos-religiosos.
- En salamnaca habrá alguna emisora que transmitirá algún programa en otras lenguas, árabe, por ejemplo.

Diferencia fundamental.

- En Salamanca todo un escándalo ver un Catalán con _Barretina y una mujer ataviada de Pubilla y para colmo imaginar emisoras transmitiendo en lengua catalana.

Quienes son los impermeables al cambio?.
Hay bilinguismos que no hacen gracia.
El lema de todo monolinguista es este:

"Sé cómo yo, y repetaré tus diferencias".
já, já, já....Lumumba.
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
Y anarquista. Estic aprendre catala!!! OEOEOEEE
Y mas sorprendente encara: Me dan asco todos los politicos. Sobre todo en Carod, que va de guais y de izquierdas con su supersueldo que daba de comer a 5 personas. Me ha defraudado profundamente este bajito simpatico que va de republicano y que ahora dice que es buena idea combatir el mestizaje, pues se perderian los valores catalanes, imagino que los valores CAPITALES se refiere. Ya se le ha olvidado luchar por eliminar el peaje de la AP-7, se le ha olvidado el EBRO, y los Pirineos, y de ForuM se calla como un cabron. A los okupas palmadita en la espalda y entre dientes un "te jodes, pringao". Y ERC terminara dentreo de 4 años con mayoria absoluta, probablemente. ¿CAROD contra el NEOLIBERALISMO mundial? A quien quieres engañar, tronco.
A la mierda todos los politicos. En su programa nunca figurara: publicacion de todos los fondos que reciben, bajada generalizada de sus sueldos y promocion del tetralingüismo y de todas las culturas a tot arreu. Desprivatizacion de la empresas publicas y machaque a impuestos a los bancos y cajas fendetestas (ladrones).
la diferencia fundamental entre SALAMANCA Y CATALUÑA es NINGUNA. Los ricos siguen podridos de dinero aqui y alli
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
Para Idi
Imagina que ese grupo de catalanes, en vez de irse a Salamanca, se van a Noruega.
a) Sus hijos tienen que ir a un colegio y estudian en Noruego y en Inglés. Pero abren un centro catalán donde también estudian catalán.De hecho, puede que este centro reciba subvenciones del Estado o de los ayuntamientos noruegos. ¿Cuál es el problema?
b)Seguramente muchos de esos catalanes serán católicos. Acuden a una iglesia o crearán una iglesia católica. Incluso es posible que la dediquen a la Virgen de Montserrat, a la de la Mercé, a la de Nuria, y el dia de Sant Jordi lo celebren también, todo lo cual es considerado herético por el protestantismo imperante en aquel país Sin embargo, ¿cuál es el problema?
c)Es posible que algún catalán o catalana se case con algún noruego o noruega. ¿pondrian en peligro a Noruega?

Queda claro, ¿no?
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
El cas es que he llegit fa una estona que el Bargallo tambe s'apunta a la ona racista...

Quina vergonya!!!!
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
Todos mis amigos sudamericanos que viven en Barcelona hablan castellano, no se esfuerzan, no se porque, pero no lo hacen. Que seria del catalan sin la gente que lo defiende y lo difunde?

Tots els meus amics sudamericans que viuen a Barcelona parlen castella, no volen fer l'esforc per aprendre'l. Que seria del catala sense la gente que el defensa i el difon?
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
"Si es perd el català no serà per la immigració sinó pels polítics" ChebBalowsky
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display_any/49793

http://barcelona.indymedia.org/?category=cultures
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
No sé pq ens entestem a parlar de les paraules d'un vell caduc com és pujol. A més tan progres q diuen ser molts i va iresulta q la seva principal font d'informació són els diaris oficialistes i els contertulians a sou de l'Estat, pq no seria la primera vegada q parlam d'unes declaracions tretes de context!

Patètic...
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
això això, ni cas als politiquitxos de fa 40 anys. En pujol està clar que no va fer res de res per a la integració dels castellano-parlants, perquè? Doncs senzillament perquè només vol multi-culturalitat amb aquells que ténen calers.

I el Carod, doncs mira que digui el que vulgui, perquè va pel mateix camí. ERC té uns 70 anys, està ple de xusma, i els de JERC tant cecs com sempre, apa home, a espavilar! Els que ens queda a fer als catalans ( siguin d'on siguin ) és pressionar a ERC perquè prengui posicions cada cop més radicals. Si no que creieu que fa HB ( o més ben dit, que feia ) amb el PNV, als batasunos els fa tant fàstic com a nosaltres el joc polític, se'n en foten, però d'això es tracta, de saber jugar amb el sistema com ell juga amb naltros.

Aquests polítics, no saben què vol dir integrar, no vol dir pas ensenyar a ballar sardanes, ni a calçar-se les espardenyes. I nois si els llatino-americans ( com diu el de dalt ) no parlen el català, serà per culpa nostra, no d'ells no?

Ai ai ai quanta demagogia i justificacions fàcils, s'ha de buscar una mica més enllà, i buscar el rerafons de les coses.

A la merda el pujolet, i el CAROD, que ja sebem tots a què juga aquest personatge ( i per extensió el seus ) a fer el joc a l'Estat, com ja va fer al 92.

salut a tothom.
Re: Carod demana competències perquè Catalunya faci front a la immigració
25 ago 2004
El president d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep-Lluís Carod-Rovira, demana que Catalunya tingui competències per fer front a l'onada d'immigració. El president assegura que “ens cal més poder polític i més capacitat de decisió econòmica per fer front a aquest repte perquè la cultura catalana no és només la nostra sinó d’aquest país�.

Carod afirma que comprèn que Jordi Pujol alerti que el mestissatge serà el final de Catalunya i considera que “les seves paraules estan fetes des de la preocupació i amb la pretensió de denunciar el fals discurs que acostuma a haver-hi sobre la immigració�. Carod afegeix que "no criminalitzarem el president Pujol, sinó tot el contrari, perquè és una persona de molt pes social dins del nostre país avui, i nosaltres escoltem les seves paraules".

Respecte a la proposta del Govern espanyol perquè les comunitats autònomes puguin exercir al Senat el dret al veto sobre normes estatals en defensa dels seus "fets diferencials", Carod considera que el model a tenir en compte és l'alemany, que permet que "els landers (o Estats federats) tinguin dret a vetar determinades iniciatives en aquells temes que són de la seva competència exclusiva o que afecten el seu interès general".

Notícies relacionades:
- Jordi Pujol denuncia que la confusió contamina l'elaboració del Nou Estatut
- Els immigrants a les Illes no hauran d'estudiar català
- ERC demana al Govern espanyol que faci els deures en matèria d'immigració
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
Soc independentista,totalment antiracista,mai he votat Pujol.Crec que la gent que em coneix em cataloga d'extrema esquerra.Un cop dit això diré algunes coses:
Estic força fart dels ANTI-TOT i aquí a Indymedia n'hi ha molts.Està plagat de gent amb bones intencions pero que no paren de dir bestieses,la majoria sembla que no trepitgin el carrer(les fabriques,els mercats,els burdells també son el carrer!!!),està plagat de gent que van de super-xungos(que si cap agresió sense resposta,que si lluita armada...)però a l'hora de la veritat res de res.
En certs cercles(Indymedia és un dels casos als que em refereixo ara)hi ha coses evidents que no es poden dir ni reconeixer i hi ha coses que segur que gairebé ningú pensa ni predica amb l'exemple però que queda molt bé de dir.
Conec centenars de persones del carrer que odien els "moros".Heu sentit mai frases com:a ver si se ahogn todos en las pateras,o,putos moros que solo hacen que robar y pegar el palo por la calle, o ,todos los moros fuera...us sonen?
A mi em sonen massa.Em passo el dia discutint amb aquesta gent.Bàsicament dic que tota aquesta gent venen aquí a la desesperada,que arrisquen la seva vida,que si els seus paisos estan fotuts és perque els nostres(ja sabeu a quins em refereixo)els interessa tenir-los a ells sotmesos i explotats.
Però aquí arribem a un punt que en cercles Indymedia ens trobem amb coses complicades de dir perque és politicament incorrecte perque rapidament ets tractat de feixista(per cert,una paraula que per aquí es fa servir amb una facilitat increible).
Fins fa 4 dies ningú m'havia dit mai que parlés amb castellà.Jo sempre parlo català.Doncs ara sí.M'ho diuen molts cops.Sempre és per casos d'argentins,marroquins...que no entenen el català.Evidentment jo com que no sé quant temps porten aquí m'he de passar al castellà.
Sabeu que és el que més em reventa? La cara dels catalans que tens al costat,que et posen mala cara quan parles català a un noi uruguaià o libanés.Hi ha dos parts del problema.Els qui venen de fora no estan massa per la feina d'apendre català i per altra banda l'autoodi dels mateixos catalans(si parles català a un noi que fisicament es nota que és vingut de fora ets un "radical".
Ja n'estic fart d'aquest tipus de catalanets.
I reconeixo que em fa por (nomes pel que fa a la meva llengua i cultura)l'arribada tant massiva de gent que ve de fora.
Ja ens va costar moltissim aguantar la masiva arribada d'extremenys,andalusos,murcians...als anys 40 i 50,la majoria dels quals van passar de parlar català tot i romandre mes de 50 anys a Catalunya.Aquesta actitut tots sabem que ens va deixar la nostra llengua en una situació molt dolenta pel que fa al seu us social(al carre,al cinema,a la radio...)
Voleu dir que podrem absorbir(i em fare pesat insistint en q tot el q dic es des del punt de vista linguistic i cultural)tant nouvingut?
Voleu dir que aquests faran més esforç q el q van fer els extremenys i andalusos?
Ho sento pero jo penso que els qui venen ara encara serà pitjor per una raó.Els andalusos i extemenys ja venien amb el castellà de casa i el català i el castellà son molt semblants.Molts dels qui venen de fora no saben gens de castellà(africans...)i em temo que es donaran per satisfets quan dominin bé el castellà perque tots sabem que a Catalunya es pot viure perfectament amb el castellà.
Vinga,a veure quants em dieu feixista...
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
Pujol: els seus comentaris sobre els gitanos o els de la Ferrusola sobre els immigrants formen part d'una mateixa manera d'entendre el món: de dretes, el seu nacionalisme es essencialista i reaccionari, burges...
Carod-Rovira: Tothom que coneixi be ERC ARREU del pais sabra com en certs sectors de l'independentisme de sempre han existit actituds i posicions que no son sinó la radicalitzacio del mateix nacionalisme que abans parlavem. A principis dels anys 90 aquest tipus de posicions es varen estilar força. I nomes cal recordar el tema Heribert Barrera de fa un parell d'anys.
Què els preocupa a ERC quan es parla d'immigracio? De moment el que insisteixen a fer veure es que nomes els interessa el problema dels receptors, els autoctons, nosaltres.

A cop d'ull estic d'acord amb tu. La immigracio principalment d'origen llatinoamerica es un factor de espanyolitzacio linguistica -i no tans sols linguistica- moltes vegades. A més, el nacionalisme espanyolista es disfressa de progressisme. Vivim a un pais ocupat, minoritzat i oprimit per l'Estat espanyol i aquells que li donen suport i en patim les consequencies, en molts aspectes.

Pero tornem a la immigració i la nostra identitat. El fet de ser una nacio oprimida i complicar-se amb tot aixo es un problema per nosaltres.
Pero el principal problema de la immigració es el de les mateixes persones que es veuen foragitades dels seus pobles, paisos d'origen i s'han de convertir en uns pàries lluny de casa seva i en unes condicions de vida de miseria moltes vegades. I aixo, a més com a nacionalista, encara ho trobo més greu. Crec que el desarralament es nefast per qui el viu, es un problema afegit a l'explotacio economica, a la manca de drets de tota mena, al racisme social i institucional.

I tornem en Pujol ara: el regionalisme ha estat expert des de fa més de 100 anys en fer un determinat discurs sobre la nació que, curiosament, beneficiava els interessos d'un determinat grup social, la burgesia. Res de nou ara. I ja m'explicaras perque? Per una Mancomunitat, pero alhora cobrir l'inici del pistolerisme i el cop de Primo de Rivera el primer quart de segle XX? Una autonomia descafeinada que ha servit perque l'Estat espanyol apliques politiques economiques reaccionaries, repressives, desnacionalitazores etc ... ja sigui amb pactes amb el PSOE o amb el mateix PP?

En Pujol es vell i llest. Sap perfectament quina incidencia te el seu discurs. I te un projecte politic molt ben definit.

No ens enganyem: a la classe treballadora d'aquest pais no ens interessa ni l'espanyolisme d'alguns ni les martingales racistes d'aquest Senyor.

Papers per tothom!
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
Es un tema tan aburrido, tan propio de la politiporqueria catalana, que paso.

No se trata de sacar que si los archivos de Salamanca, que si la espanholización, etc.

Se trata de criticar a los CATALANES RACISTAS, que hacen de su NACIONALISMO un CHOVINISMO OPRESOR más.
Re: Carod defensa la posició de Pujol
25 ago 2004
Con chovinismo opresor y demagogia panfletaria no se defiende ninguna cultura, ni ninguna lengua. Tan sólo se crea una opinión que, con sólo preguntar por la calle, por una calle de algun barrio del extraradio, es muy frecuente: ERC, Carod Rovira, el nacionalisme es fascismo a la catalana.

Consecuencias de la politiquería, de un programa que podría ser bueno y que las (bajas) pasiones y (bajas) opiniones destruye.
Re: Carod defensa la posició de Pujol
26 ago 2004
ESPANYOLISME XENOFOB

Continua així el comunicat de SOS Racisme en relació al racisme institucionalitzat a El Ejido on no governen ni ERC ni el PNB precisament :'El apoyo que desde el Consistorio se está dando a estas actuaciones refeleja la consolidación del RACISMO INSTITUCIONAL Y EL MAYOR DESPRECIO A LOS DERECHOS HUMANOS Y AL ESTADO DE DERECHO POR PARTE DEL ALCALDE,SR ENCISO'.El Sr Enciso,no cal dir-ho,és del PP.
Però això no és tot.Elizabeth Andersen,directora executiva de Human Rights Watch per a Europa i Àsia denunciava el 2002 la situació dels immigrants als centres de detenció de Canàries :'Espanya ha d'afrontar un veritable desafiament a les Canàries.Tot i així ,tancar persones en condicions tan deplorables no és pas una solució.El control de la immigració ha d'anar acompanyat d'una protecció dels drets fonamentals dels immigrants'.
Fa una mica més d'un any,ACNUR denunciava les condicions inhumanes en què es trobaven els refugiats al centre de detenció de Melilla,amuntegats com si fossin animals en pocs metres quadrats.Amnistia Internacional,per la seva banda,denunciava en el seu informe del 2003 les pallisses,tortures,tracte denigrant i violacions perpetrades pels cossos de seguretat espanyols -Policia Nacional i Guàrdia Civil-contra immigrants detinguts.
S'ha de tenir molta barra quan des d'alguns sectors del nacionalisme espanyol s'ataca l´esquerra catalana per qüestions d'immigració o racisme.No tenen la més mínima autoritat moral per fer-ho.
Re: Carod defensa la posició de Pujol
26 ago 2004
Per mi aquí pot entrar tothom, però d'una forma esglaonada per no saturar-nos socialment, els papers per tothom ha de ser possible i molta gent treballa perque per fi es regularitzin milers de persones que ja fa anys que hi són entre nosaltres. El mestissatge és bo sempre però te uns components dolents, i no sóc pas pujolista ni d'ERC, el que te de dolent és quan aquest mestissatge és unilateral i només es fa des d'una banda, quan el que aporta la seva cultura es nega a rebre la d'aquí, o simplement per ell la d'aquí és la cultura espanyola, i per tant la catalana esdevé una cultura i llengua secundària que no cal aprendre.

Un dels problemes que plantegen grans moviments migratoris són el de com afecten aquests a les cultures autòctones dels països d'adopció. Crec que tots hem sentit el visceral i fals discurs del "nos estan invadiendo", la preocupació per la desparició de la pròpia cultura és una qüestió legitima fora d'exabruptes feixistes. I en un cas com el català o la realitat catalana el perill de que la nostra llengua avui supeditada al castellà ho estigui molt més quan molts immigrants agafin el castellà com a llengua vehicular, és un factor a tenir en conte. El que més hem rebenta és que molts d'aquells que van venir a Catalunya i no van tenir collons de dir ni una paraula en català, ara vagin de defensors de les essències pàtries, i exigeixin als immigrants el mateix que ells s'han passat pel forro amb el català.

Els immigrants han de ser acollits però han de respectar la nostra cultura si volen respecte per la seva, sense dramatismes i amb sentit comú, és així com el mestissatge es fa quan un dona i l'altre també perque tots dos rebin alguna cosa, el contrari no seria mestissatge sino imposició, i està clar que ningú vol impossicions.

Amb la realitat a la mà hem pogut veure com a molts pobles de Catalunya, especialment a la zona metropolitana de Barcelona, l'arribada massiva d'immigrants als anys 60 i 70 han fet recular el català a una situació de reserva, minoritari i secundari. Això ha estat així i podem posar exemples de molts pobles on el català era la llengua majoritària fa unes dècades i ha passat a ser quasi testimonial (Cornellà, Sant Boi, Prat, Sant Adrià, Badalona, Sta Coloma....). Això és una evidència, si els nous immigrants agafen el mateix camí de prioritzar l'espanyol, el català potser estarà d'aquí a uns anys en perill de mort, és responsabilitat dels catalans defensar la seva llengua i cultura i fer-la valer, al igual que els espanyols ho fan amb la seva, els francesos amb la seva, etc. Sense feixismes ni imposicions barates, simplement fent-la necessària per viure en aquesta terra, perque és la d'aquesta terra, quan això sigui així l'immigrant haurà de fer el pas d'aprendre-la.
Re: Carod defensa la posició de Pujol
26 ago 2004
Jordi Pujol, era carismàtic i era un bon politic. Les seves paraules són les d'un home que ja és mira la politica catalana de l'altre banda del taulell. Ara ja pot errar com tothom, per dir-ho d'alguna manera. No és un problema de racisme, tant com un problema de preparció. El progresisme del tripartit enten per mesitassatge, el fet d'obrir la porta i que passi tothom amb zero esforç per adaptarse a una cultura i una llengua que ens han perseguit d'ençà de l'epoca d'en Franco (i més enllà) Carod defensa, senzilament que catalunya ha de tenir unes arrels fortes si vol asimilar la pluja d'inmigrants de manera profitosa, no n'hi ha prou amb rebre africans, europeus de l'est, etc. També s'ha de transmetre i acollir, condicionar la seva nova llar i procurar mostrar amb orgull la cultura.

Hi han sectors progresistes que, de tant lliberals acaben resultant ridiculs. Hem de mesurar l'arrogancia dels politics peró també procurar fer escarafalls de tot. Aturarse a raonar.
Re: Carod defensa la posició de Pujol
26 ago 2004
En la Unión Europea se impide que el catalan sea lengua oficial como el esloveno, el italiano o el alemán. Tanto hablar de lo cojonudo que es el mestijaze pues porque no se puede hacer mestizaje en catalán, ¿por qué nos lo impiden? ¿Los mismos que nos putean todo lo que pueden con el catalán, vasco o gallego vienen ahora a darnos lecciones de mestizaje? ¿De verdad hay algunos que les toman en serio? Ni caso al nacionalismo español, que nos exige lo que no ha hecho nunca ni tiene ninguna intención de hacer.
Re: Carod defensa la posició de Pujol
08 set 2004
ERC està preparant-se el terreny per a la ruptura amb el PSC i la formació d'un govern amb CiU. Ja sabem CiU+ERC=CAT, no? Això és el que es cou. Que el nacionalisme i l'independentisme catalans són racistes de soca-rel ja ho sabem per l'Oriol Malló i el seu llibre sobre els origens del catalanisme catòlic, els escoltes, etcètera. El que no es pot soportar és la hipocresia dels que volen anar de progres amb l'independentisme radical i són incapaços de reconèixer que la seva lluita contra "Espanya" és una burla patètica si consenteixen que l'islam s'instal·li en massa a la nostra terra. No és una qüestió de racisme, és una qüestió de supervivència de les institucions, perquè resulta que Catalunya no és una raça, sinó un sistema de valors -els drets humans, la democràcia- vinculats a la nostra cultura. Ara bé, com que als independentistes radicals els importa un rave les institucions democràtiques -ells són marxistes i el que volen imposar és la dictadura del proletariat, és a dir, la del partit, i dins el partit, la del tronat assassi que faci de secretari general- aleshores poden anar de progres i demanar papers per a Bin Laden. M'agradaria llegir de tant en tant alguna cosa mínimament reflexionada sobre la¨identitat catalana, enlloc dels tòpics i les consignes de sempre.
Re: Carod defensa la posició de Pujol
08 set 2004
Quin troll més patètic, comença queixant-se del racisme i acaba exigint que s'impideixi que "l'islam s'instali" aquí. A esmenta noseké de "marxistes" i "dictadures del proletariat" quan CiU és un partit conservador i ERC no ha estat mai marxista sino d'esquerra propera al llibertarisme des d'abans de la guerra civil. Ja veurem que fa ERC, pero si algú com tú es molesta ja m'estarà bé.
Re: Carod defensa la posició de Pujol
19 mai 2005
esta españa querida sin estos miserables nacionalistas de pajotilla estariamos mejor yo los echaria de aqui a estos boregos que no pueden mas de su frente
Re: Carod defensa la posició de Pujol
19 mai 2005
esta españa querida sin estos miserables nacionalistas de pajotilla estariamos mejor yo los echaria de aqui a estos boregos que no pueden mas de su frente
Sindicato Sindicat