Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Catalunya s'afegeix a la vaga dels gruistes d'Euskal Herria
25 ago 2004
.
Gruistes i asseguradores no arriben a acords i Catalunya s'afegeix avui a la vaga

L'aturada del País Basc i Astúries afectarà ara vuit comunitats i serà total i indefinida

IMMA BOSCH / AGÈNCIES . Madrid

Els empresaris de grues de tot Catalunya, Aragó, Madrid, Cantàbria, País Valencià, Castella i Lleó, la Rioja i les ciutats de Sevilla i Cadis s'afegeixen a partir d'avui a l'aturada tècnica del País Basc i d'Astúries després que ahir a la nit no van aconseguir arribar a cap acord amb les empreses d'assegurances. La vaga serà indefinida i s'espera que a partir del 27 d'agost la situació es radicalitzi fins arribar a una aturada del 80% de les grues de l'Estat. Després de la reunió, els gruistes es mostraven decebuts perquè les asseguradores «s'hi han presentat sense cap proposta econòmica i intentant mantenir la seva posició dominant».

Segons va explicar ahir el portaveu del Grup d'Empreses Gironines d'Assistència en Carretera (GEGAC), Xavier Martí, les asseguradores que van assistir a la reunió d'ahir a Madrid «van venir a repetir el missatge de divendres de no negociar fins que no hi hagi un estudi de preus que hauria de fer una empresa externa pactada per les dues parts i que tardaria més d'un mes a elaborar-lo». Segons Martí, els gruistes estan d'acord a fer l'estudi però, «mentre no estigui fet, divendres vam demanar a les asseguradores que basant-se en els estudis que ja existeixen -que valora a 66 euros l'hora- fessin una primera proposta de preus, que no han volgut fer». Segons els gruistes, els «únics que hem anat amb bona voluntat a la reunió hem estat nosaltres, mentre que els representants de les empreses d'assegurances han vingut amb una posició dominant».
La manca d'acord entre les dues parts provocarà que a l'aturada tècnica que des del 27 de juliol manté el País Basc i des de dissabte passat, Astúries, se li afegeixin sis comunitats autònomes, a més de Sevilla i Cadis. L'aturada serà total i indefinida «i per no crear confusió i evitar la picaresca només es faran els serveis estrictament necessaris per garantir la seguretat viària».
Per la seva banda, la presidenta de la patronal Unespa, Pilar González de Frutos, va assegurar ahir a la nit que «s'ha abusat del consumidor amb la vaga» i va acusar els gruistes de «no tenir ganes d'arribar a acords».
Gonzalez de Frutos també va assenyalar que «la totalitat de les empreses asseguradores ha ofert la possibilitat d'estudiar individualment amb les empreses de grues la situació de cadascun i ells no ho han acceptat»

This work is in the public domain

Comentaris

Grues en lluita?
27 ago 2004
Aquesta vaga la fa una patronal (la de les grues) contra altra patronal (la de les asseguradores)

El titular d'aquest notícia es bastant patètic...

Mort a la patronal i als sindicats grocs!
Sindicato Sindicat