Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : guerra
[Palestina] Noves vuleneracions de drets humans als camp de refugiats de Askar i activista internacional detingut.
24 ago 2004
A molt ens crema la sang quan llegim les mentides que alguns sionistes escriuen aci a les pagines d'indymedia. Mai els conteste perque pense que cal ignorar-los.
Avui escric pensant en ells perque se que els cremara la sang el saber que molt internacionals venim a palestina per veure i comprovar les barbaritats que s'estan fent amb aquesta gent.

Disculpeu els accents... pero el teclat esta en arab i angles.
img_24Aug04_06_47_46_1NablusGiampiero.jpg
img_24Aug04_06_47_46_3NablusGiampiero.jpg
Avui a les 6:30 del mati m'han despertat. "Els soldats estan aci". Estavem dormint a una casa del camp de refugiats d'Askar a Nablus. Aquesta ciutat esta completament tancada a la gent d'altres paisos i als israelians i les israelianes per suposats motius de seguritat. El que jo veig es que volen amagar incursions diaries als camps de refugiats i a la ciutat vella.

Al carrer els jeeps de l'exercit patrullaven pels carrers cridant pels altaveus que totes les persones d'esntre 16 i 40 anys acudiren a l'escola de les xiques. Volien llevar-se de damunt qualsevol problema per a la seua operacio.

La imatge era desoladora. Grups de gent caminant sense altra opcio cap al seu confinament, deixant darrere la seua familia sense saber per quant de temps anaven a estar alli.

I lo pitjor de tot ha segut quan ens hem pogut arrimar a l'escola i he vist que l'edifici va ser construit per l'ONU. Un edifici de la ONU servint de quartelillo per als israelians. Que mes se pot dir.

Un dels internacionals ha segut detingut. Com es pot observar en les fotos l'han agafat entre diferents soldats i despres, seguint els minims drets humans, l'han encaputxat. Alguns palestins ens han comentat que quan l'han dut a l'escola l'han colpejat. Segurament ell sera deportat perque ja es la segona vegada que l'arrestaven, a banda de ser una persona molt activa a la que els israelians li tenien moltes ganes. Un palesti tambe ha segut arrestat pero l'han alliberat al final de la jornada.

Tot ha durat fins aproximadament les 16:30. Sembla que nomes dues persones han segut detingudes, la resta ha pogut tornar tranquilament a sa casa.

La nostra tasca ha segut de nou acompanyar als grups medics i intentar comprovar en les cases que estaven sent ocupades o escorcollades en quines condicions estava la gent i si tenien alguna necessitat.

La nostra presencia sol tranquilitzar prou a la gent i per exemple a l'hora de dinar una tenda ha obert trencant el toc de queda per a que poguerem comprar menjar.

Al final del dia ens hem donat una volta per diferents cases per veure el que havien fet els soldats. Buscaven armes que no han trobat pero han tirat per terra el que les families tenien a armaris i prestatgeries. Han fet forats a parets, han trenat portes i forns... Fins i tot han entrat en la clinica del camp i han trencat dos portes.

Ara estic al camp de refugiats de Balata i la cosa esta tranquil.la. Normalment per la vesprada els jeeps es passen per aci per provocar un poc d'aldarull i aixi poder disparar als xiquets que els tiren pedres.

Mes fotos a:
http://www.palsolidarity.org/pictures/PHOTOS_24Aug04_06_38_33NablusGiamp
http://www.palsolidarity.org/pictures/PHOTOS_24Aug04_06_47_46NablusGiamp

Mes croniques meues als enllacos
Mira també:
http://laplana.indymedia.org/newswire/display/2350/index.php
http://laplana.indymedia.org/newswire/display/2325/index.php

This work is in the public domain

Comentaris

Re: [Palestina] Noves vuleneracions de drets humans als camp de refugiats de Askar i activista internacional detingut.
25 ago 2004
vaya pandilla de payasos... al que han detenido a ver si lo deportan ya. Y lo bueno es que si se lee la crónica del chico este que escribe , él no ha visto nada... y resulta que lo maltrataban tanto al internacuional que hasta tienen fotos de dentro del furgon ... SI NO FUERA PORQUE EST�N DE VACAIONES SER�A PARA LLORAR... se acabará el verano y los veraneantes volverán a casa y a los pobres palestinos les quedará una valla y el "apoyo" de unos extranjeros que les alientan a convertir a sus hijos en mártires... QUE HIJOS DE PUTA
Re: [Palestina] Noves vuleneracions de drets humans als camp de refugiats de Askar i activista internacional detingut.
25 ago 2004
a veure VERANEANTE, que t´estàs inventant, no veus que el que passa en la realitat no és el que tu vols que passi? Però, en quin país vius?? si, ja ho sé, no cal que contestis. Ara mateix t´imagino amb un gin-tonic en un mà, escoltant la COPE després de llegir el MARCA i a punt de posar ANTENA 3. Per tu, segur q l´heroi de l´estiu ha sigut el Jesulin de Ubrique. O no?

Ets un puto fatxa, no tens valor.
Re: [Palestina] Noves vuleneracions de drets humans als camp de refugiats de Askar i activista internacional detingut.
25 ago 2004
ni puto caso al troll sionista de jaim!!!
Re: [Palestina] Noves vuleneracions de drets humans als camp de refugiats de Askar i activista internacional detingut.
25 ago 2004
Por cierto, el chico, 24 horas despues, no se tiene noticias de él. Y lo mejor de todo es que la detencion es ilegal, porque los soldados no pueden detener a un internacional, solo la policia fronteriza. Que se hace en estos casos?
Alliberat el company
25 ago 2004
Veraneante:

Soc el que va escriure l'article, m'alegra que t'irrite, i que sapies que els teus insults em fan riure.

el que se el company detingut ha segut alliberat amb la condicio de no moure de Tel Aviv fins que retorne al seu pais.
Sindicat Terrassa