Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes : sense clasificar
Un mini robot "para vijilar a sus hijos"
21 ago 2004
Un micro-robot per vigilar als seus fills.

"La intenció no és que s'utilitzi per espiar, sinó per a ajudar en la protecció dels humans"
Un micro-robot per vigilar als seus fills

Cap en el palmell d'una mà, pesa només 12,3 grams i té un diàmetre d'uns 136 mil·límetres, la seva altura és de 85 mil·límetres.

Agències (19/08/04, 01.22 hores)

L'empresa japonesa Seiko Epson ha presentat un petit robot volador que pot ser que algun dia permeti als pares controlar cada moviment dels seus fills quan estan fora de casa des de la seva butaca. Semblança a un petit helicòpter, Seiko Epson ha dit que el seu últim "micro-robot volador" és el més lleuger del món.

Pot ser dirigit per control remot a través d'un ordinador i duu a bord una càmera que pot emetre imatges a la terra mitjançant un sistema sense fil.

El robot encara està en la fase de desenvolupament i només pot volar durant tres minuts. Però Seiko Epson, més conegut com la major fabricant d'impressores del món, creu que aquesta tecnologia podrà tenir algun dia varis usos, tant per a accions de vigilància com per a trobar supervivents d'un terratrèmol mitjançant la recerca a través dels enderrocs.

"La intenció no és que s'utilitzi per espiar, sinó per a ajudar en la protecció dels humans", ha dit Osamu Miyazawa, un directiu de la divisió d'investigació i desenvolupament de Seiko Epson. Denominat "i FR-II (micro-robot volador II)", la invenció de Epson pesa només 12,3 grams. Amb un diàmetre d'uns 136 mil·límetres, té la grandària del palmell d'una mà. La seva altura és de 85 mil·límetres. El i FR-II és un robot millorat del seu predecessor, que va ser presentat al novembre del passat any. El "i FR" era més pesat i havia de connectar-se a través d'un cable perquè la companyia no tenia llavors una bateria suficientment petita i potent per a dur-la a bord.

---------
ESP.

Un micro-robot para vigilar a sus hijos

Cabe en la palma de una mano, pesa sólo 12,3 gramos y tiene un diámetro de unos 136 milímetros, su altura es de 85 milímetros.
Agencias (19/08/04, 01.22 horas)

La empresa japonesa Seiko Epson ha presentado un pequeño robot volador que puede que algún día permita a los padres controlar cada movimiento de sus hijos cuando están fuera de casa desde su sillón.
Parecido a un pequeño helicóptero, Seiko Epson ha dicho que su último "micro-robot volador" es el más ligero del mundo. Puede ser dirigido por control remoto a través de un ordenador y lleva a bordo una cámara que puede emitir imágenes a la tierra mediante un sistema inalámbrico.

El robot aún está en la fase de desarrollo y sólo puede volar durante tres minutos cada vez. Pero Seiko Epson, más conocido como la mayor fabricante de impresoras del mundo, cree que esta tecnología podrá tener algún día varios usos, tanto para acciones de vigilancia como para encontrar supervivientes de un terremoto mediante la búsqueda a través de los escombros.

"La intención no es que se utiliza para espiar, sino para ayudar en la protección de los humanos", ha dicho Osamu Miyazawa, un directivo de la división de investigación y desarrollo de Seiko Epson.

Denominado "i FR-II (micro-robot volador II)", la invención de Epson pesa sólo 12,3 gramos. Con un diámetro de unos 136 milímetros, tiene el tamaño de la palma de una mano. Su altura es de 85 milímetros.

El i FR-II es un robot mejorado de su predecesor, que fue presentado en noviembre del pasado año. El "i FR" era más pesado y tenía que conectarse a través de un cable porque la compañía no tenía entonces una batería suficientemente pequeña y potente para llevarla a bordo.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Un mini robot "para vijilar a sus hijos"
21 ago 2004
Jo em quedo amb la frase... "La intenció no és que s'utilitzi per espiar, sinó per a ajudar en la protecció dels humans".

Aquesta cantarella ja me la se de memòria.
Re: Un mini robot "para vijilar a sus hijos"
21 ago 2004
això és merda. merda que no s'ha de publicar.
Re: Un mini robot "para vijilar a sus hijos"
21 ago 2004
Arrenquem-li a aquesta màquina el, abans de que ella ens l'arranqui a nosaltres...
Salut Revolució i cuidado amb les futures màquines...!!!
Re: Un mini robot "para vijilar a sus hijos"
21 ago 2004
Arrenquem-li el cor volia dir...
Re: Un mini robot "para vijilar a sus hijos"
21 ago 2004
Jo no diria que això es merda.

Hi ha molta cosa que s'escapa del nostre control i coneixement... i és una manera més de treure'ns la intimitat i permetre q facin el que vulguin amb nosaltres.

No s'hauria de prendre com una noticia i prou sinó reflexionar sobre el que comporta. Per això l'he publicat.
Re: Un mini robot "para vijilar a sus hijos"
21 ago 2004
"La intenció no és que s'utilitzi per espiar, sinó per a ajudar en la protecció dels humans".

Doncs que el facin servir per controlar en Zapatero, en Maragall, en Rajoy, els antidisturbis que a Iruña i Barcelona estan apallisant a la gent als carrers, en Bush, i tants d'altres que hauríen d'estar molt ben controlats.

Si al final ens farà molt bon servei!!
Re: Un mini robot "para vijilar a sus hijos"
21 ago 2004
Ven dit FLIPI, la Flipada a estat bona...
Salut Revolució ipetits bitxos mecanics a tots els caps dels feixistes com sistema de control!!!Invertim el procès!!!
Sindicat Terrassa