Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: globalització neoliberal : laboral
Negocio con el verde público
20 ago 2004
Soy trabajador del Servicio Municipal de Parques y Jardines desde el año 1980 cuando el primer Gobierno Municipal de izquierdas tras el franquismo decidió ante el escandaloso y grave deterioro que se daba en las zonas verdes de la ciudad motivada por la gestión privatizada que se efectuaba, municipalizar el mantenimiento del Servicio Público.
El actual Gobierno Municipal del Ayuntamiento de Barcelona ha decidido, en contra de lo defendido por ellos en sus programas electorales, dar un paso más en la privatización de los servicios públicos de la ciudad.

En el próximo Pleno del Ayuntamiento de Barcelona del mes de octubre el Gobierno Municipal piensa aprobar el cambio de modelo de gestión del verde público. Un nuevo modelo de gestión del verde público de Barcelona, basado en la subcontratación de su mantenimiento,en un menor control público de las decisiones adoptadas, en la mercantilización del servicio público.

Un modelo de gestión del verde público que represento en su época: deterioro de las zonas verdes, precarización en el empleo, mayor accidentabilidad laboral y falta de profesionalidad. Un modelo de gestión de lo público contrario a lo preconizado por los partidos que forman el gobierno municipal.

This work is in the public domain

Comentaris

Imma Mayol i les entitats públiques empresarials
20 ago 2004
La presidenta de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona, Sra. Imma Mayol (d'IC-Verds), està tramitant canviar el model de gestió del citat institut d'organisme autònom a entitat pública empresarial (EPE) emparant-se en l'aplicació de la llei de modernització del govern local.
A pesar que aquesta llei permet continuar sent organisme autònom, es decanta cap a l'opció progressivament privatitzadora d'un servei públic que suposa una EPE: creació de societats mercantils, facilitar la realització de treballs en el verd urbà mitjançant empreses privades, contractació no subjecta a oferta pública d'ocupació, etc..
Encara que disten passos, plana l'ombra de Correus i altres serveis públics actuals societats anònimes. Argumenta la seva decisió política dient que per continuar realitzant les actuals activitats comercials de l'institut (els escassos serveis que es realitzen a entitats públiques) és imprescindible aplicar la llei de modernització i convertir-lo en una EPE. Qüestió dubtosa, ja que aquestes activitats es poden assumir perfectament com a organisme autònom local. Entenem-nos; té vostè una política municipal mercantil o de servei públic? És aquesta «l'esquerra de debò» de la seva campanya electoral? Pensa millorar el verd de la ciutat actualment deficitari en mitjans, mitjançant l'activitat mercantil o invertint en infraestructures i gestionant amb eficàcia?
Els treballadors de Parcs i Jardins rebutgen la privatització
20 ago 2004
Els treballadors de l'Institut Municipal de Parcs i Jardins de Barcelona van manifestar-se ahir al Parc Güell per rebutjar la privatització de l'empresa que vol fer l'Ajuntament i evitar així que es devaluï la qualitat del servei que ofereixen. Segons els treballadors, el consistori pretén crear a la tardor l'entitat pública empresarial de parcs i jardins sense que encara s'hagin exposat els objectius i les actuacions del nou organisme
privatizar
20 ago 2004
o lo que es lo mismo: robar algo que era de tod*s para darselo a unos pocos

publico = de tod*s

privado = de los ricos

ya lo sabemos, sabemos de que va la cosa, conocemos la historia

alguien va a hacer algo ?

(por ejemplo: una rEvolucion ?)
Sindicat Terrassa