Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : ecologia
L'hipocresia dels "ecologistes de debò". Autoritzen central tèrmica al port.
20 ago 2004
El magnífic tripartit continua entestat en fer-nos creure que tenen una alta sensibilitat ecològica, alguns inclús sota les sigles d'IC-V tenen el sarcasme d'anomenar-se "ecologistes de debò", i tot que ara ocupen la conselleria de medi ambient continuen malmeten el territori i donant ales a la destrucció i la contaminació. Tunel de Bracons, Delta del Llobregat, centrals tèrmiques....fins quan continuarà l'hipocresia dels falsos ecologistes???
Dues notícies aparegudes a l'edició d'avui d'El Punt testimonien la falsedat d'aquests "ecologistes" i el perill al que estem exposats si no comencem a reaccionar i a defensar el mediambient al nostre territori.
La Generalitat autoritza una central tèrmica al port de Barcelona

EP . Barcelona

La Generalitat de Barcelona ha autoritzat inicialment a Gas Natural la instal·lació d'una central tèrmica de cicle combinat al port de Barcelona. No obstant això, es tracta d'una autorització provisional, ja que l'administració autonòmica emetrà la decisió definitiva després del 15 de setembre, després que finalitzi el període d'informació pública a tots els organismes implicats en el projecte. Durant aquest termini, els organismes afectats tindran la possibilitat de fer les seves observacions, encara que l'aprovació definitiva depèn en última instància del govern estatal. D'altra banda, l'organització ecologista Greenpeace va acusar el tripartit (PSC, ERC i ICV-EUiA) d'incomplir la seva promesa electoral per haver concedit l'autorització ambiental a aquesta planta, que Gas Natural pretén instal·lar en el moll d'Inflamables del port de Barcelona. Aquesta setmana, la conselleria de Medi Ambient i Habitatge va informar l'entitat ecologista sobre la concessió d'aquest permís com a resposta a les al·legacions presentades per Greenpeace, en què reclamava una declaració d'impacte ambiental desfavorable a l'obra. Davant l'anunci de l'autorització, l'organització va acusar el govern i l'Ajuntament de Barcelona «d'anteposar els interessos de Gas Natural a la salut dels seus ciutadans i als esforços per fer front al canvi climàtic». Segons el projecte, per cada hora que estigui en funcionament la central, emetrà a l'atmosfera 290 tones de diòxid de carboni, 220 quilos d'òxid de nitrogen i 14,9 quilos de diòxid de sofre. El responsable de Greenpeace, Emili Rull, va criticar que «l'Ajuntament de Barcelona estigui fent una ciutat en què l'aprofitament de les energies renovables i el foment de l'estalvi són testimonials»

http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-891335.html
-------------------------------------------------

El canvi climàtic tindrà greus conseqüències a la península Ibèrica

L'Estat espanyol és un dels països que més incompleix la normativa mediambiental europea

N. GENÃ?S .

Els efectes del canvi climàtic, que ja es noten a Europa en forma de tempestes, inundacions, sequeres i altres condicions meteorològiques extremes cada vegada més freqüents, afecten especialment la península Ibèrica i Rússia occidental, segons les conclusions d'un informe de l'Agència Europea de Medi Ambient que preocupa els responsables de la UE. En aquest marc un altre estudi revela que l'Estat espanyol és un dels països que més incompleix les normatives mediambientals europees.

L'informe de la UE indica que la temperatura s'ha incrementat 0,95 graus a Europa els últims cent anys, per sobre de la mitjana mundial, i adverteix que aquest fenomen d'escalfament ha estat més gran a la península Ibèrica i Rússia occidental, que continuaran aquesta tendència durant els pròxims anys amb altres països del sud d'Europa com Grècia i Itàlia. «Al sud d'Europa, sobretot, pot tenir greus conseqüències, com l'increment de les sequeres, del nombre d'incendis forestals, de les onades de calor i dels riscos per a la salut humana», adverteix l'informe. Segons els escenaris que mostren els autors de l'estudi, els hiverns freds, dels quals només n'hi ha un cada deu anys des del 1960, seran cada vegada menys freqüents i no n'hi haurà cap més a partir del 2080. Llavors, els estius seran una mitjana d'un 10% més càlids que els actuals a gran part d'Europa, en un procés que es farà sentir abans a l'Estat espanyol que a la resta del continent.
Precisament ahir es va donar a conèixer un altre estudi de la Comissió Europea, segons el qual l'Estat espanyol, amb 25 casos el 2003, és el cinquè país de la UE amb més insuficiències a l'hora d'aplicar les normatives europees en matèria mediambiental, en un àmbit en què Dinamarca és el soci més brillant i França el que menys.
De moment els màxims responsables de Medi Ambient de la Unió es mostren preocupats perquè els diferents estudis demostren que el canvi climàtic és molt més greu del que es pensava fins ara i malgrat que el fenomen no es pot invertir i que calguin mesures que contribueixin a frenar-lo.

http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-891150.html

This work is in the public domain

Comentaris

Re: L'hipocresia dels "ecologistes de debò". Autoritzen central tèrmica al port.
20 ago 2004
ICV-EUA-PSUC-IU i d´altres leninistes no pareu d´enlluernarme.Tota la vostra historia ha sigut fer EL PAPER D´ESQUERRA DEL CAPITAL,per fer veure als explotats i oprimitits de món, ke anant amb vosaltres s´acabarian les desigualtats,etc,etc.La lluita contra els MACNOVISTES,KRONDSTAT,EL NOU PLA ECONOMIC CAPITALISTA DE LENIN(1921),REVOLUCIÓ DEL 36 I POSTERIOR REPRESSIÓ AL MAIG DEL 37,DEIXAR DE BANDA LA LLUITA FRANQUISTA(pacte per la "llibertat amb els feixistes reconvertits" 1956),desmovilitzacions de les lluites obreres després d´haver intentar i,posteriorment controlar les CCOO dels 60 fins ara em diu ke sense vosaltres EL¨CAPITAL i la seva eina L´ESTAT no podrien sobreviure amb trankilitat.POLICIA BUENO O POLICIA MALO pot esser un bon eslogan per si arribeu a les properes eleccions.La termica del port es un petit exemple,tunel de Bracons,camps de golfus,kuotidianitat com dieu vosaltres i a viure lo millor possible fent cas als AMOS,i venent la MOTO als ke dieu representar.No és ke sigueu patetics sinó UNS BONS HOMES DEL SISTEMA.A la resta del TRISPARTIT ja us tocará un altre dia.
Sindicato Sindicat