Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Comentari :: laboral
Huelga justa en Euskal Herria. ¿Por qué no adherirse?
18 ago 2004
Lanzo desde aquí este mensaje de apoyo incondicional a los trabajadores que forman parte de AVEAC (Asociación Vasca de Empresas de Auxilio en Carretera). La huelga que están llevando a cabo es justa y ejemplar. Y sería importante que en otros lugares de España se valore seriamente la posibilidad de adherirse a ella.
Se está luchando por algo muy justo y digno: un salario acorde al comunitario. Las compañías aseguradoras pagan de 22 a 24 euros un servicio en Bilbao mientras que, sin salir de Euskal Herria, en Hendaia se está pagando a 60 euros. En Holanda o Alemania el mismo servicio se está pagando a más de 100 euros... este caso vuelve a demostrar que somos el culo de Europa, y que cada día se pone más difícil el acceso a la vivienda con esta basura de salarios para la explotación obrera.

Además, las aseguradoras bien que cobran a sus clientes (todos nosotros) unos precios desorbitados por sus servicios. Y cuando realmente las necesitas se estiran menos que un portero de futbolín... sabía por mi propia experiencia que eran rácanas a la vez que chupópteras, pero además de con sus clientes también lo son ahora con la gente que les saca las castañas del fuego: sus trabajadores (aunque estén trabajando para otras empresas diferentes a las aseguradoras. Esta práctica, que técnicamente (y con una pequeña dosis de esnobismo) se denomina: B2B, no exculpa a las aseguradoras de ser tan miserables y ruines).

Así que os deseo la mejor suerte posible con vuestro derecho, extraordinariamente bien ejercido, de huelga. Y si las aseguradoras se tienen que joder... que se jodan por una vez en la vida. La jugada por parte de AVEAC es magnífica, ya que muchos conductores tienen contratado un seguro que cubre, además de averías y/o accidentes, también los robos. Y con tanto coche en los arcenes es casi imposible evitarlos... de ellos deberán responsabilizarse (en gran medida) las propias compañías. Se nota que están pilladas por las pelotas y eso no pasa muchas veces... ¡me encanta!

¡VIVA LA LUCHA OBRERA!

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Huelga justa en Euskal Herria. ¿Por qué no adherirse?
20 ago 2004
Les empreses de grues de Catalunya també faran vaga si avui no hi ha acord amb les asseguradores

http://www.vilaweb.com/elpunt/noticies/noticia-891132.html

La patronal Unespa diu que el preu d'un servei depèn de l'oferta i la demanda decidir ahir fer vaga com al País Basc si avui no hi ha un acord entre els gruistes i la patronal de les asseguradores Unespa. L'objectiu de la protesta és aconseguir que se'ls apugin les tarifes que paguen les asseguradores pels serveis de recollida de vehicles avariats, segons va afirmar el president de les dues organitzacions, Francesc Rovira. .

En la reunió que es va celebrar ahir a la tarda a Martorell també hi va assistir el president de l'organització basca Abeac, Joaquín Herrero, que des del 23 de juliol passat que fa una aturada, i que dimecres va convocar una manifestació a Derio (Biscaia) en què hi van participar unes 400 grues.
La reunió es va resoldre amb l'acord d'aplicar l'aturada tècnica segons les negociacions que es mantindran avui amb la Unió Espanyola d'Entitats Asseguradores i Reasseguradores (Unespa). Cepas, segons el seu president, afronta aquestes negociacions «amb il·lusió, precaució empresarial i sentiment d'arribar a un acord», i va dir que Unespa hauria «d'aplicar la saviesa empresarial amb vista al compromís amb els seus assegurats». «Segons els nostres estudis econòmics -va argumentar Rovira- una puja del 30% o del 40% en alguns serveis només repercutirà en una pèrdua del 2% o 3% en el benefici de les companyies asseguradores».
No obstant això, els representants de les grues -a més de Cepas, hi ha Aneac en l'àmbit estatal- discrepen sobre les estratègies a seguir, i això podria fer inviable un acord avui mateix, malgrat que totes dues han assegurat que lluitaran per establir unes tarifes mínimes i un sistema de preus «justos».
Per la seva banda, Unespa va assegurar ahir que el sector assegurador està obert a tractar qualsevol punt «sense cap restricció», la qual cosa prova la seva «disposició màxima al diàleg», i confiava que la trobada d'avui sigui «el principi del final del conflicte». Però va recordar, amb relació a la negociació de tarifes, que el preu d'un servei neix de l'equilibri entre oferta i demanda, i per això no acceptarà «exigències o imposicions».
D'altra banda, Automobilistes Europeus Associats (AEA) denunciarà les empreses de serveis de grua si en la reunió d'avui amb la patronal Unespa es detecta una política de fixació de preus i de repartiment del mercat, segons va afirmar el president d'aquesta organització de defensa de l'automobilista

Calculen que hi ha més de 3.000 cotxes aturats a les voreres del País Basc.
Sindicato Sindicat