Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
16 ago 2004
Gràcia Antifeixista
Pels que encara no ho sapiguen un noi va ser ferit de gravetat per un grup de nazis al barri de Gràcia. Desprès d'això va haver-hi una batalla campal entre antifeixistes i feixistes. Algú sap com està el noi?

This work is in the public domain

Comentaris

mira la seccio antifeixisme
16 ago 2004
tens algunes noticies. lo ultim es q es en estat critic. si algu sap mes...
http://barcelona.indymedia.org/?category=antifeixisme
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
16 ago 2004
Barcelona: Jornada reivindicativa suport al moviment okupa
Enviat el 2004-08-14 21:52:52 per Liberinfo - Redaccio


El proper dimarts 17 d'agost tindrà lloc a l'avinguda Pi i Margall de Barcelona i dins del marc de la Festa Major de Gràcia una Jornada Reivindicativa i festiva en suport al moviment de les okupacions.

Des de l'Assemblea d'Okupes organitzaran aquest acte que consistirà principalment en un multitudinari concert d'Ojos de Brujo i Muchachito que s'han solidaritzat per donar suport a la lluita de les vivendes i els centres socials okupats. Hi haurà stands i txiringuitos informatius, així com pancartes i banderoles que ompliran de contingut i reivindicacions tota l'avinguda.
Aquesta jornada té lloc pocs dies després del desallotjament de l'Hamsa i també servirà per denunciar-ne l'assalt policial i la destrucció d'aquest projecte, un dels que sobreviu per tal de mostrar altres formes d'entendre el món enmig de l'asfixiant i consensuada Barcelona d'aparador que es visibilitza amb el fracassat Fòrum 2004.

http://www.liberinfo.net/modules.php?op=modload&name=News&file=article&s
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
16 ago 2004
kjjkkj
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
16 ago 2004
kjkjkkjk jj
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
16 ago 2004
Avui li havien deixat de suministrar sedants, pero despres de fer-li unes proves han detectat una hemorragia, per la cual cosa han tingut que possar-li un drenatge i tornarlo a sedar, l´estat es critic. Dema a la tarda hi haura un parte medic per tal de saber com respon al drenatge. Desde aqui totes les seves amigues i companyes dessitjem veure´l amb aquella rialla que tan el caracteritza, perque de ben segur que una colla de nazis "garrulus" no faran que deixi de tenir-la. Que els bombin!!
No és un fet aïllat...
16 ago 2004
La 'Jefatura' oculta informació sobre grups feixistes


Dilluns, 16 d'agost de 2004 a les 12:21
Informa: Joan Societat

Ahir a la nit un grup de joves neo-nazis van agredir mitjançant un puny americà amb un garfi a un jove que viu a una casa okupada del barri de Gràcia de Barcelona. La víctima es troba ingressada en estat molt greu a l'Hospital de la Vall d'Hebrón. D'aquests fets se n'han derivat tota una sèrie d'informacions o desinformacions a partir de fonts policials que creiem que s'han d'analitzar.

- En aquest cas des de la Jefatura Superior de Policia no es qüalifica al jove agredit d'okupa, quan és evident tant pel testimoni dels seus companys com per les explicacions de diversos veins que es tracta d'un noi que viu a una casa okupada de Gràcia i participa d'activitats d'aquest col·lectiu. Curiosament la setmana passada quan uns nois italians van buidar uns extintors a vagons de metro de Lesseps, ràpidament se'ls va qualificar de membres del col·lectiu okupa per part de la Jefatura Superior de Policia. És clar, que en aquest cas els okupes eren els agressors i per tant si que semblava haver interés per tal de qüalificar-los com a tals.

- En diverses ocasions des de la Jefatura es va informar que l'arma utilitzada per atacar el noi okupa agredit i hospitalitzat era un ganivet. Es tractava d'una informació falsa, ja que es tractava segons figura al propi atestat d'un puny americà amb un garfi. Aquest tipus d'arma és molt especialitzada i estranyament es pot dur a sobre si no és per un interés clar de provocar algun tipus d'agressió. Perquè es modifica aquesta informació?

- També s'informa des de la Jefatura que cap dels joves neo-nazis detinguts tenia antecedents. Aquest informació és més qüestionable. Segons diversos testimonis que varen poder veure als agressors, els varen reconèixer com a membres d'un conegut grup feixista que actua habitualment al barri de La Sagrera i que té en el seu currículum alguns fets ja apareguts en els mitjans de comunicació en altres ocasions, com ara l'apunyalament de diverses persones amb ganivetades a les cuixes i al cul a inicis de l'any passat. Fins i tot un dels joves havia estat ingressat a la presó recentment per altres agressions.

- També diversos testimonis asseguren haver vist policies de paisà identificant els membres d'aquest grup de neonazis poques hores abans de l'agressió mentre els escorcollaven el vehicle amb el que s'havien desplaçat a gràcia. Al vehicle hi varen trobar diverses armes, com pals i cadenes que no varen ser requisades i amb les que poc després es realitzaria l'agressió. Els joves tan sols varen ser identificats. Un veí del barri assegura haver escoltat els agents dirigint-se cap els joves neo-nazis: "Sabemos a lo que haveis venido, os vamos a tener controlados".

Aquestes dades no poden passar per alt, ja que modifiquen el sentit de tot el succeït al barri de Gràcia durant el dia d'ahir, així com la gravetat de la premeditació i organització de l'agressió al jove okupa.

La informació aquí detallada ha estat elaborada mitjançant els testimonis de joves okupes i veins del barri de Gràcia.

Nota: Podeu llegir aquest article d'El Punt, on s'expliquen els fets ocrreguts en detall.


Vincles interns



Vincles externs

· aquest article

· El Punt
una altre vegada
16 ago 2004
estic molt molt trista de ho que va passar a gracia.Espero quel noi estara mes be i que tot s'aglera per el.
tot la penya antifeixiste de gracia estan preparats per lluitar i defender ho.

Pero vull un altre cop insistir sobre una cosa que tothom ha de saber :
EN OPOSICIO a ho que diuen els medis de (falsa) communicacio (tv3 aquet mitgdia) :
els skinheads no son nazis ni feixistes i els nazis i feixistes disfrasats de skinheads no ho son.
gracies a la gent que no es deixen embrutar el cervell per la desinformacio falsa i tan sencilla.
Todos al loro: autodefensa!!
17 ago 2004
ALERTA ANTIFASCISTA!
Como siempre ante una agresion como esta:
solidaridad y vigilancia.
Por unas fiestas combativas y rebeldes!

Frente a estas pandillas de subnormales nazis
hay que apoyarse mutuamente entre las gentes libres.

NAZIS, OS ESTAMOS ESPERANDO!!

No bajar la cabeza,
no avergonzarse del miedo
pero tampoco retroceder:
adelante con todas las ganas
hasta aplastarles!!

Gracia intolerante con los nazis!
Gracia rebelde!

En solidaridad con el gaztetxe Euskal Jai
y las okupaciones sin tregua en todo el estado...

Festa sí, lluita també!
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
17 ago 2004
Si pero vaja merda de festes... aquest xaval està molt greu i a saber com acaba la història. Només tenim ràbia en aquests moments contra aquests dements!
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
17 ago 2004
Tenim més que ràbia, tenim la força de la gent, de tothom que volem tenir unes festes en pau. Tenim tota tothom que col.labora en montar els escenaris, a la barra, a tot arreu on calgui. Tenim els casals i les okupes, les associacions de veïns, etc. Tenim molt més que aquests merdosos que ens venen a provocar, que només ens tenen odi.

Una salutació a l'Euskal Jai i a l'Hamsa!!
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
18 ago 2004
Dementes???? Solo defienden su PAIS de basura como vosotros que lo que quiere es joder España. Pero de verdad os crees todas esas cosas???? No se las cree ni mi hermano que es mucho mas anarquista que vosotros.
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
18 ago 2004
I sobretot tenim cervell, potser a alguns no els ho sembla per és important... les festes continuen, un record pel company víctima dels gossos feixistes com el d'aqui adalt.
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
20 ago 2004
Comunicat de la Unitat Antifeixista d’Acció Skinhead (UAAS) en referència als altercats provocats per grups nazis el dissabte 14 d’Agost a la vila de Gràcia.
La UAAS, com a grup skinhead antiracista, antifeixista i anticapitalista, vol expresar el seu total rebuig a l’atac neonazi patit per diverses persones, alguns d’ells companys de lluita, la nit abans esmentada i, per tant, declara a la població en general:

· El nostre suport incondicional a les víctimes de l’atac feixista i els seus familiars i companys.

· La total oposició que demostrem a aquesta mena d’actituts feixistes suposadament provocades per skinheads, quan la realitat demostra que els skins ens organitzem en moviments aliens a qualsevol parafernàlia feixista i capitalista.

· El més rotund rebuig a la manipulació vergonyosa que els mitjans de comunicació (en especial TV 3, Antena 3 i El Periódico) han donat dels fets, identificant skins versus okupes, amagant la realitat social dels moviments, que, com en el cas dels que ens ocupen, compartim una mateixa lluita per la justícia social.

· La UAAS, com a col.lectiu de skinheads antifeixistes i anticapitalistes, de classe obrera, no pot tolerar ni tolerarà cap més agressió feixista ni nazi contra la nostra classe, i per tant, denunciarem, assenyalarem i castigarem els culpables de qualsevol agressió. CAP AGRESSIÓ SENSE RESPOSTA!

· Volem remarcar que la UAAS no accepta com a skinhead cap persona que no s’identifiqui amb l’antifeixisme i l’antiracisme com eixos de la classe obrera, cercant sempre la multicuralitat i la pluralitat ideològica com enriquidores de la nostra cultura.

NI OBLIT NI PERDÓ ALS CULPABLES !!!!
SKINHEAD, CONCIÈNCIA DE CLASSE. ANTINAZIS
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
12 gen 2005
K OS PETEN CERDOS EL NOI NO ESTA JAJJAJA
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
12 gen 2005
VAYA PANDA DE RETRASAOS DEFIENDE NEGROS
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
02 des 2005
Espero k es rekuperi b.UN bot d'ajut als seus amics i familiars. Acció antifeixista.
Re: Com està el noi ferit ahir en una agressió feixista a Gràcia?
05 mar 2006
Tota la meva solidaritat amb el jove Okupa ferit per aquests fills de puta feixistes de merda.Però us vull dir una cosa: Krec k ja n'hi ha prou d'aguantar les agressions i intimidacions d'aquests boneheads,a cada poble a cada ciutat s'haurien de formar grups d'acció directa, per no deixar respirar als putos porks.
CON-BATE AL NAZI
Sindicato Sindicat