Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: mitjans i manipulació : especulació i okupació
Primera nota apareguda a la premsa oficial sobre el desallotjament de l'Euskal Jai després de 15 hores
16 ago 2004
Continua el desallotjament dels ocupants de l'Euskal Jai de Pamplona, on hi resten set persones
16/08/2004 21:10
PAMPLONA, 16 (EUROPA PRESS)

Trenta-set persones han estat desallotjades avui de l''edifici de l''Euskal Jai mentre set més resten recloses, segons la informació facilitada per la Policia Municipal de Pamplona, que coordina el desallotjament d''aquesta vell frontó ocupat des de fa deu anys per joves i que l''Ajuntament ha comprat per construir una instal·lació esportiva pública.

D''aquestes set persones, tres resten a la coberta, dos en un contenidor blindat, una persona està tancada en un zulo i una altra té un braç atrapat en formigó.

Diversos centenars de persones s''han concentrat aquesta tarda a la plaça del Castillo de Pamplona per expressar el seu suport a l''ocupació. La concentració estava prevista per a les set del vespre i havia estat comunicada legalment a la Delegació del Govern.

El grup s''ha disgregat després cap als extrems de la plaça, carrers adjacents i Passeig de Sarasate. S''han produït algunes carreres i una persona ha resultat ferida i traslladada en ambulància a causa d''una pedrada, encara que aquesta dada no ha estat confirmada oficialment.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Primera nota apareguda a la premsa oficial sobre el desallotjament de l'Euskal Jai després de 15 hores
16 ago 2004
Si estás dispuesta a dar un minuto por la defensa de este espacio, puedes hacerlo enviando un mail al ayuntamiento expresando tu rechazo al desalojo. La dirección del buzón para el envío de avisos, quejas y sugerencias es:

sugerencias (at) ayto-pamplona.es

Para envíos desde la propia página web del Ayuntamiento (y de forma anónima si lo deseas):

http://www.pamplona.net/VerPag.asp?IdPag=2258&Idioma=1

Esta es la empresa de demoliciones.

DEMOLICIONES CORTES Y TALADROS, S.A. - DECOTA, S.A. Madrid María de Molina, 56, 4º, Esc. 2, Of. 411 • 28006 MADRID Tel. 91 562 54 48 - Fax 91 562 03 25 Barcelona Balmes, 111, 2º 2ª • 08008 BARCELONA Tel. y Fax 93 323 04 10 www.decota.com e-mail: decota (at) decota.com

Para conocer todo lo referente al Euskal Jai y los últimos acontecimientos:

www.euskaljaigaztetxea.net
Re: Primera nota apareguda a la premsa oficial sobre el desallotjament de l'Euskal Jai després de 15 hores
16 ago 2004
Detingudes quatre persones per desordres públics en relació amb el desallotjament a Pamplona de l'Euskal Jai
16/08/2004 21:46




PAMPLONA, 16 (EUROPA PRESS)

Quatre persones, una de les quals, menor d''edat, han estat detingudes avui per la Policia Nacional com a conseqüència dels desordres públics que s''han registrat aquesta tarda als carrers de la capital navarresa per joves contraris al desallotjament de l''antic frontó Euskal Jai. Els aldarulls han arribat a provocar ferides a alguns ciutadans aliens al desallotjament, segons la informació facilitada per la Delegació del Govern.

La institució havia autoritzat una concentració anunciada per a aquesta tarda i comunicada ja la setmana passada; estava prevista a les set, a la plaça del Castillo de la capital navarresa, però no ha arribat tot i això a fer-se.

Els assistents s''han retirat cap als costats de la plaça i pels carrers que hi van a parar, on s''han produït alguns enfrontaments amb la Policia, que ha repel·lit el llançament d''ampolles i de pedres, segons la Delegació. Dos grups de cinquanta agents han restat a la zona al matí i a la tarda.

El delegat del Govern a Navarra, Vicente Ripa, ha reiterat aquesta tarda la seva crida perquè es mantingui la calma i ha demanat als ciutadans que mantinguin la seva confiança en les Forces i Cossos de Seguretat de l''Estat, "malgrat les molèsties que la violència desencadenda a la ciutat -per causes alienes a la voluntat de la Delegació del Govern i atribuïble a particulars- els està causant".
Sindicat Terrassa