Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder : amèrica llatina
Veneçuela: Acusen a sectors opositors de bloquejar la votació en barris populars.[Català/Castellano]
15 ago 2004
VENEÃUELA: Acusen a sectors opositors de bloquejar la votació en barris populars
per P. Rivas Sunday August 15, 2004 at 10:07 AMTres hores i mitjana després de l'hora d'obertura oficial de les taules electorals (prevista a les 6h00 a. m.) gran part de les situades en barris populars, de vot predominantment xavista, encara no havien iniciat la votació. La majoria dels votants duien en cues de més d'un quilòmetre d'extensió des de les 3h00 a. m.


L'opinió generalitzada entre ells és que es tractava de retards premeditats per sectors d'oposició que pretenien així boicotejar el referèndum.


Els mètodes de boicot van des d'absència de presidents i testimonis que impedeixen la conformació de la taula, a la pèrdua de segells, coixinets, tinta indeleble, o qualsevol altre útil necessari. En altres ocasions ha estat la falta de les claus informàtiques de les computadores i de xips informàtics la qual ha impedit l'inici de la votació.Això és el succeït en els col·legis electorals de La Candelaria, la comunitat educativa Verge Nena, Simón Rodríguez, Ana Emilia Delón.


âNosaltres volem votar per Chávez. Pretenen que ens cansem d'esperar i tornem a casa, però això no va a succeir. Ens quedarem tot el temps necessari fins ratificar al nostre Presidentâ? va afirmar un dels veneçolans que esperava en la cua del barri 19 d'Abril des de les 3h a. m.


-------------------------------------------------


VENEZUELA: Acusan a sectores opositores de bloquear la votación en barrios populares
por P. Rivas Sunday August 15, 2004 at 10:07 AM


Tres horas y media después de la hora de apertura oficial de las mesas electorales (prevista a las 6h00 a.m.) gran parte de las situadas en barrios populares, de voto predominantemente chavista, todavía no habían iniciado la votación. La mayoría de los votantes llevaban en colas de más de un kilómetro de extensión desde las 3h00 a.m.

La opinión generalizada entre ellos es que se trataba de retrasos premeditados por sectores de oposición que pretendían así boicotear el referéndum.

Los métodos de boicot van desde ausencia de presidentes y testigos que impiden la conformación de la mesa, al extravío de sellos, almohadillas, tinta indeleble, o cualquier otro útil necesario. En otras ocasiones ha sido la falta de las claves informáticas de las computadoras y de chips informáticos la que ha impedido el inicio de la votación.Esto es lo sucedido en los colegios electorales de La Candelaria, la comunidad educativa Virgen Niña, Simón Rodríguez, Ana Emilia Delón.

âNosotros queremos votar por Chávez. Pretenden que nos cansemos de esperar y volvamos a casa, pero eso no va a suceder. Nos quedaremos todo el tiempo necesario hasta ratificar a nuestro Presidenteâ? afirmó uno de los venezolanos que esperaba en la cola del barrio 19 de Abril desde las 3h a.m.
Mira també:
http://www.indymediapr.org/news/2004/08/4077.php
http://www.aporrea.org

This work is in the public domain

Comentaris

1 mort i 2 ferits en atacs en barriada de La Vall.(Veneçuela) [Català/Castellano]
15 ago 2004
1 mort i 2 ferits en atacs en barriada de La Vall
Són atacs-prova que seran resposts per les comunitats organitzades
Autor : Camilo López
Data : ( 15-Agost-2004 )
Categoria : Veneçuela


En conversa telefònica amb el camarada Alí Verenzuela, de la Ràdio Comunitària Alí Primera de La Vall, vam poder conèixer la situació que s'està donant en aquesta populosa zona de Caracas amb una sèrie de "atacs-prova" que han estat perpetrant grups armats contrarrevolucionaris i que han resultat lamentablement en dos ferits i un mort.


En clars atacs tipus "baló de prova", grups armats contrarrevolcuionaris han estat atacant als assistents als centres de votació, especialment en la zona de la barraiada Bruzual, de La Vall, un dels barris més grans. Aquests atacs han resultat en 1 mort, de nom Luis Hernández, i dos ferits, de nom Julio Herrera i Luis València.


Les víctimes van presentar tirs per l'esquena i un dels ferits va ser víctima d'un enrotllament. Els camarades no tenen actualment informació sobre el vehicle que va realitzar aquest atemptat, però ens indiquen que es tracta clarament d'un fet amb premeditació i traïdoria.


Actualment els camarades al costat de la comunitat organitzada de la zona estan preparant plans de contingència davant aquesta situació ja que saben que aquests no van ser sinó proves per a amidar la resposta de la comunitat de La Vall i que, per tant, poden refermar en les pròximes hores.


Li recordem als nostres lectors que la parròquia La Vall és una populosa zona caraquenya, que s'ha caracteritzat pel seu esperit combatiu i revolucionari i que va enfrontar decididament els atacs de grups feixistes durant la guarimba de principis de març d'aquest any.


-------------------------------------------------


1 muerto y 2 heridos en ataques en barriada de El Valle
Son ataques-prueba que serán respondidos por las comunidades organizadas
Autor : Camilo López
Fecha : ( 15-Agosto-2004 )
Categoria : Venezuela


En conversación telefónica con el camarada Alí Verenzuela, de la Radio Comunitaria Alí Primera de El Valle, pudimos conocer la situación que se está dando en esta populosa zona de Caracas con una serie de "ataques-prueba" que han estado perpetrando grupos armados contrarrevolucionarios y que han resultado lamentablemente en dos heridos y un muerto.

En claros ataques tipo "balón de prueba", grupos armados contrarrevolcuionarios han estado atacando a los asistentes a los centros de votación, especialmente en la zona de la barraiada Bruzual, de El Valle, uno de los barrios más grandes. Estos ataques han resultado en 1 fallecido, de nombre Luis Hernández, y dos heridos, de nombre Julio Herrera y Luis Valencia.

Las víctimas presentaron tiros por la espalda y uno de los heridos fue víctima de un arrollamiento. Los camaradas no tienen actualmente información sobre el vehículo que realizó este atentado, pero nos indican que se trata claramente de un hecho con premeditación y alevosía.

Actualmente los camaradas junto a la comunidad organizada de la zona están preparando planes de contingencia ante esta situación ya que saben que éstos no fueron sino pruebas para medir la respuesta de la comunidad de El Valle y que, por lo tanto, pueden arreciar en las próximas horas.

Le recordamos a nuestros lectores que la parroquia El Valle es una populosa zona caraqueña, que se ha caracterizado por su espíritu combativo y revolucionario y que enfrentó decididamente los ataques de grupos fascistas durante la guarimba de principios de marzo de este año.
Mira també:
http://venezuela.elmilitante.org/index.asp?id=muestra&id_art=722
http://www.aporrea.org
Re: Veneçuela: Acusen a sectors opositors de bloquejar la votació en barris populars.[Català/Castellano]
15 ago 2004
Heu de guanyar i esborrar tota aquesta merda dretana de Venezuela, un primer pas per a llatinoamèrica però molts per l'esperança de molts pobles.

Anims poble de Venezuela, encara que no m'agradi Chavez és la única solució avui contra els venuts, demà ja parlarem del veritable poder popular. Tots a votar NOOOOOOOOOOOOOO!!!!!
Sindicat