Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La CGT denuncia a Vodafone per desviar trucades de clients espanyols a Argentina durant una vaga
14 ago 2004
Durant les vagues estatals del telemàrqueting del mes de juny, la CGT va constatar que Vodafone estava redireccionant fora del territori de l'Estat, concretament cap a l'Argentina, les trucades que habitualment són ateses per teleoperadors de Telemàrqueting espanyols.
Per a acreditar-ho, es va requerir la intervenció de dos notaris perquè alçaren acta del que estava ocorrent. El resultat del requeriment notarial, en dies diferents i en ambdós casos, segons consta en l'acta, reflecteix que la totalitat de les trucades efectuades al servei d'atenció al client de Vodafone 123, amb 4 telèfons diferents als dies de vaga, eren respostes "per treballadors d'indubtable origen sud-americà" i que aquesta ubicació corresponia efectivament a l'Argentina com així ho va reconèixer algun treballador.

Igualment es desprèn de l'acta notarial que dits treballadors tenen accés i es manegen dades de caràcter personal de clients espanyols (nom, dni, comptes bancàries, números a què truquen els clients, factures,...) sense autorització ni coneixement per part dels mateixos, i que són induïts a mentir sobre la seva ubicació real, ja que en tots els casos els teleoperadors dubten en ser interrogats sobre la mateixa i manifesten contradiccions i incongruències en la seva resposta.

Vodafone no té treballadors contractats directament per a l'atenció telefònica dels seus clients i en l'actualitat són atesos per 5 subcontractes repartides per tot el territori de l'Estat (Madrid (2), Barcelona, Valladolid i Toledo) amb un total de 5.500 teleoperadors de telemàrqueting.

La demanda interposada a l'Audiència Nacional per vulnerar el dret de vaga, inclou a més de Vodafone a les 5 empreses espanyoles de telemàrqueting que presten el servei d'atenció al client a Vodafone i l'empresa de telemàrqueting Argentina a la qual li la van desviar les trucades.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat