Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
Imaz denuncia la gran mentida que hi ha darrere del mal nombrat pacte antiterroriste
13 ago 2004
El president del PNB ho considera un pacte contra les llibertats
izaronews.org



"Fa mancada tenir tupè" diu el president del *EBB, Josu Jon *Imaz, per a cridar-li pacte antiterrorista, al que segons el parer del PNB, no és sinó un pacte contra les llibertats. *Imaz va parlar també aquest dijous de la Constitució europea. Un text redactat sense la participació de la societat basca, li va recordar a Zapatero, encara que creu que àdhuc hi ha temps per a això.



En una entrevista en Ràdio Euskadi, Josu Jon *Imaz, va denunciar "la gran mentida" que hi ha darrere del "mal cridat pacte antiterrorista", que no és, sinó un pacte contra les llibertats, va assenyalar. Va recordar en aquest sentit, unes declaracions de Major Orella, "que de vegades sol tenir arravataments de sinceritat i ho va dir molt clar, que era un pacte contra el nacionalisme basc".



Diu el president del *EBB que "fa mancada tenir tupè" per a cridar pacte antiterrorista a un acord que "nomena sis vegades a PNB i *EA i nomena 4 vegades a ETA". Jutja necessari per tant que aquest acord "*deparezca", perquè "de la mà d'aquest pacte s'han tancat periòdics, s'han il·legalitzat partits, o s'ha reformat el Codi penal per a dur a la presó a una persona pel simple fet de convocar una consulta".



El PNB, va explicar, sempre estarà en tots aquells acords l'objectiu dels quals sigui el d'acabar amb la violència i el terrorisme. "Però lògicament, -va afegir- des d'un diagnòstic compartit del fenomen i des de l'acord de *cuales deuen ser les mesures per a acabar amb la violència. I les mesures mai vindran per a nosaltres de la mà de la retallada de llibertats ni de *violentar l'Estat democràtic i de dret"



En resposta a l'emplaçament de Zapatero perquè el PNB digui sí a la Constitució europea, *Imaz va demanar al president espanyol que es deixi d'emplaçaments i doni "passos ferms i audaços" que permetin que la societat basca pugui sentir-se involucrada en l'elaboració del text.



"Sempre hem estat europeistes i creiem en un projecte d'una Europa unificada. Però és un pas molt petit", va recordar *Imaz. Creu que el text constitucional presenta algunes deficiències com el no reconeixement del *euskera, català i gallec com llengües oficials a Europa o la impossibilitat que Euskadi pugui participar en els consells de ministres europeu quan s'abordin qüestions que competencialment són exclusives del Govern basc.



També creu que és necessari el diàleg i la negociació per a arribar a per fi un acord que permeti la normalització política a Euskadi. I per a això jutja com absolutament necessari una actitud audaç i valenta per part del PSOE, sense excuses, perquè sempre les haurà, perquè no es demori la solució definitiva.



Per això diu *Imaz, com ja va avançar Josu Erkoreka fa uns dies, que a partir d'ara les coses no van a ser tan fàcils per al PSOE. "El PSOE ha de ser conscient de la seva situació parlamentària en el Congrés i en el Senat (...) i vull deixar una cosa clara: nosaltres sempre estarem disposats a apostar per la governabilitat però hi ha un tema previ. No és moment de negociacions i acords sobre la base de temes de curt termini, d'una o de dues transferències (...) és moment d'abordar l'aposta de la pacificació política de la societat basca".

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Imaz denuncia la gran mentida que hi ha darrere del mal nombrat pacte antiterroriste
13 ago 2004
tots els nacionalismes són legítims; és tan fàcil com permetre real.litzar un "referendo" en cada territori o zona que desitgi l'independència; i siguii quin sigui el resultat fer cas a la voluntad del poble;

PHUcK the Laws
Re: Imaz denuncia la gran mentida que hi ha darrere del mal nombrat pacte antiterroriste
13 ago 2004
Sí, si, és un pacte contra les llibertats que el PNB aplica escrupulosament, enviant a la seua policía a requisar seus de partits polítics com no es feia des de 1939, a carregar contra manifestacions, causant fins i tot una mort el passat 13 de març, i un llarg etc... i signant en el passat acords igualment antidemocràtics com el pacte d'ajuria enea
Re: Imaz denuncia la gran mentida que hi ha darrere del mal nombrat pacte antiterroriste
13 ago 2004
Els del pntieso son col.laboracionistes amb l'invassor extranger i traidors a Euskalherria.
Sindicato Sindicat