Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
[Vilafranca] Presentat el manifest 鈥淧er una festa major de tothom i per a tothom鈥? davant els mitjans de comunicaci贸
11 ago 2004
Es reclama un espai dins de la vila on les entitats puguin realitzar activitats l煤diques i culturals de manera autogestionada.
festamajorpopular.gif
El dimarts dia 10 es va presentar a la pla莽a de la Vila el manifest 鈥減er una festa major de tothom i per a tothom鈥? davant dels mitjans de comunicaci贸. El manifest que ha estat signat per 17 entitats vilafranquines i en ell es recull la voluntat de convertir la Festa Major de Vilafranca en un esdeveniment obert a les entitats i reclama un espai dins de la Vila on aquestes puguin realitzar activitats l煤dico-culturals de manera autogestionada.

PER UNA FESTA MAJOR DE TOTHOM I PER A TOTHOM

Fa uns anys que la Festa Major de Vilafranca ha tingut una vessant no oficial que volia donar una alternativa a totes aquelles persones que volien gaudir de la festa d鈥檜na manera diferent. Des de diverses entitats s鈥檋avia aconseguit obrir espais que oferien una alternativa cultural i festiva que venia a ser un complement de la nostra Festa Major. Des d鈥檃quests espais, s鈥檋avia aconseguit fer canviar la visi贸 de la Festa Major a l鈥檃juntament i als/les corresponents administradors/es. Per exemple, 茅s gr脿cies a aquests espais (com la antiga casa ocupada de Can Cellerot) que es van comen莽ar a fer concerts gratu茂ts veient la bona acollida que tenien aquests. En part, tamb茅 茅s gr脿cies a aquests espais que cada vegada hi ha m茅s concerts i actes l煤dics al carrer.

La nostra intenci贸 茅s seguir per aquest cam铆, per aix貌 aquest any ens v脿rem reunir amb els i les administradores per tal de donar a con猫ixer les nostres intencions i treballar sense trepitjar-nos els uns/es als altres, fent alhora que totes les nostres activitats es puguin integrar en una millor i m茅s participativa Festa Major. Recordem que les entitats socials i culturals de Vilafranca no hem tingut fins ara cabuda a la festa i ja 茅s hora que ens hi fiquem i ajudem a fer una Festa Major popular i oberta.

Les reunions amb les i els administradors van ser profitoses, no aix铆 la resposta que vam rebre: l鈥檃juntament no cedia cap espai a les entitats excepte la zona oberta del pavell贸 de 鈥渓a Gamba鈥?.

Creiem que 茅s un desprop貌sit voler arraconar les entitats vilafranquines als afores, ja que la Festa Major de Vilafranca es fa a Vilafranca, dins de la vila amb el poble. Tenint en compte que any rere any certes entitats privades (bars, discoteques...) tenen perm铆s per muntar els seus 鈥渪iringuitos鈥? i carpes sense cap problema, ens sembla insultant que l鈥檃juntament ens vulgui deixar en un rac贸 per no molestar gaire.

Per tot aix貌 els col.lectius sotasignants hem decidit, davant la negativa mostrada, fer sentir la nostra veu aquesta Festa Major.

Entitats, col.lectius i agrupacions signants:

- Ateneu Popular X
- Candidatura d鈥橴nitat Popular
- Cercolets
- Coordinadora de les Festes de Sant Raimon 2005
- Endavant
- Falcons
- Figuetaires
- Inadaptats-Associaci贸 Musical
- Joves per a l麓Alliberament Homosexual a Vilafranca
- Malabaring Brutal
- Nans
- Panderetes
- Pastorets
- Resist猫ncia Antifeixista de Vilafranca
- Ruta de Bars 2004
- Stupperbare
- Via Fora


Esperem que us afegiu a aquest manifest!

Si voleu adherir-vos al manifest envieu un mail a poble_vilafranca ARROBA hotmail.com o truqueu al m貌bil 646 650 871 (Jordi).
Mira també:
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain
Sindicat