Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : fòrum 2004 : amèrica llatina
Endesa, el Fòrum i el Maputxes
11 ago 2004
Endesa continua agredint els indígenes xilens mentre el Fòrum celebra la diada dels pobles indígenes i no convida els Maputxes
> L'empresa hidroelèctrica ha anunciat la inauguració de la central de Ralco
Endesa-Xile ha anunciat la inauguració de la central hidroelectrica de Ralco, a Xile, per aquest mes d'agost. Això vol dir que Endesa, una de les principals societats esponsoritzadores del Fòrum de les Cultures 2004, incrementarà el resultat de la seva explotació en terres xilenes entre setanta i cent milions de dòlars amb aquesta central, que suposa una altra catàstrofe ecològica i ètnica sobre terres i cementiris indígenes. Per això els Maputxes han denunciat el govern xilè i Enersis, la filial d'Endesa a Amèrica Llatina, a l'Organització d'Estats Americans (OEA). Mentre, el Fòrum de les Cultures 2004 que se celebra a Barcelona, va celebrar la diada dels pobles indígenes en un acte que Els Verds- Alternativa Verda consideren una manipulació de l'esperit de la Carta dels Drets Indígenes que en aquests moments és bloquejada per les Nacions Unides a causa de la pressió de les multinacionals que exploten els recursos naturals en territoris indígenes. Els verds afegeixen que la trobada feta en el marc del Fòrum de les Cultures no compta amb el suport de cap de les organitzacions indígenes reconegudes. Els Maputxes ja fa temps que van engegar la lluita contra Endesa en defensa de les seves terres davant la contsrucció d'un sistema d'embassaments al riu Biobio, que suposa la destrucció de l'hàbitat i la cultura dels indígenes xilens. (VILAWEB).

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Endesa, el Fòrum i el Maputxes
11 ago 2004
Doncs penso que si el Fòrum està tant compromés en les cultures HAURIA DE DENUNCIAR AQUETS FETSS!!

s'esta demostrant que la cultura que ens volen fer veure no és ni mitja part de la realitat dels pobles indígenes... sinó la que volen que vegin les seves empresses explotadores i patrocinadores!!

A LA MERDA EL SEU FÒRUM!!
Sindicato Sindicat