Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
Comunicat de RAI sobre la Hamsa
09 ago 2004
RAI davant dels fets de la Hamsa
RAI I EL DESALLOTJAMENT DE LâHAMSA

Un altre cop en ple període estiuenc, i a 2/4 de de 4 de la matinada del 4 dâagost, es va desallotjar el que per a molts joves de la ciutat ha esdevingut un model, un referent i un espai dâautogestió del temps dels joves de manera no consumista i autogestionada; lâHamsa. Un desallotjament que aprofita la circumstància més vulnerable pel teixit social de Barcelona (lâestiu) i amb la convivència dâun govern tripartit, que torna a jugar amb el doble discurs del diàleg amb el seu Fòrum de les Cultures 2004 com a símbol dâaquest, i el desmontatge dâun dels símbols més emblemàtics i articuladors de gran part de la activitat juvenil de Barcelona.

LâHamsa ha esdevingut un model de la lluita contra lâespeculació urbanística i immobiliària i la demostració que davant lâevidència de la insuficiència dâequipaments amb ofertes transversals, participatives i autogestionades per a joves lâadministració, trenca el seu diàleg i no permet altre model de gestió que la que ells fomenten. Una gestió domesticada i âcontroladaâ? en detriment dâun desenvolupament local, social i autònom que ha sigut un mirall per tots aquells que lluiten per lâautonomia dels espais juvenils no institucionals. El model que durant set anys lâHamsa ens ha demostrat què és el que funciona.

Els joves dels barris, i la població en general, no podem permetre el retrocés que dia a dia estem patint amb aquestes agressions contra aquests espais de reivindicació i articulació dels que els polítics tant en parlen. La nova cultura de democràcia participativa i la transversalitat en el seu model de gestió. Per això, emplacem a les plataformes juvenils del nostre territori (CJB, CNJC) a que es pronunciïn al respecte, entenent aquest desallotjament com el fet més greu dins de lâàmbit juvenil que marcarà qualsevol altre esdeveniment de lâagost del 2004.

Per últim, volem constatar, una vegada més, la criminalització i la manipulació que des dels àmbits polítics i dels mitjans de comunicació sâestà fent als moviments socials, i en particular al moviment okupa. El tractament mediàtic que ens han proposat els mitjans de comunicació és totalment partidista, a favor dels poders econòmics. Ens ofereixen una visió totalment marginal dels esdeveniments i no aprofunditzen en lâarrel del problema. Són centenars les accions de desobediència no violenta que han caracteritzat de forma general aquest moviment i lâestratègia dâinvisibilitat de lâautèntica violència estructural patida pel jovent de manera permanent.

Nosaltres des de RAI només ens resta agrair la feina feta a totes les persones que dâuna manera o altra han fet de lâHamsa una escola de cultura i activitat juvenil i us volem dir que també RAI ens sentirem per sempre una mica Hamsa.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Comunicat de RAI sobre la Hamsa
09 ago 2004
Els col·lectius i organitzacions que conec tenen el bon costum, diguem-ho així, de signar els comunicats i manifestos. No és per res, eh, però heu pensat que potser hi ha gent que no té per què saber el significat de les vostres sigles?
Ho dic sense ànim d'ofendre i agraint-vos, abans que res, la vostra solidaritat.
Això rai!
Re: Comunicat de RAI sobre la Hamsa
09 ago 2004
Només es pot agraïr..., però sincerament, tenint en compte què és RAI....

MILLOR CALLEU.
Re: Comunicat de RAI sobre la Hamsa
09 ago 2004
Rcursos d'Animacio Intercultural (RAI)
Sindicato Sindicat