Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
Vídeo de l’Assemblea Intercomarcal celebrada a Vilafranca el passat 3 de juliol de 2004 a Vilafranca del Penedès
09 ago 2004
Petita crònica de la primera Assemblea Popular Intercomarcal celebrada el passat dissabte 3 de juliol a Vilafranca del Penedès.
Your browser does not support embedded sound files. <a href="http://barcelona.indymedia.org/usermedia/video/13/1ª_Assemblea_Popular_Intercomarcal_(Vilafranca).wmv" download>Download the file.</a>
Prop d’una setantena de persones van reunir-se el passat dissabte 3 de juliol per participar en la trobada de cara a contituïr una assemblea popular intercomarcal de les zones del Penedès, Garraf i Camp de Tarragona.

A les 10 del matí es va iniciar la visita del local de la Candidatura d’Unitat Popular de Vilafranca i des d’allí recorrent el centre històric de Vilafranca es van dirigir cap a l´Ateneu Popular X on van poder apreciar les reformes que s´han realitzat en aquest local els darrers mesos i van finalitzar la visita a l’Escorxador que es on es van realitzar els debats.

Després des les inscripcions es va fer una petita presentació sobre les raons que havien motivat la realització d´aquesta trobada i es van presentar els dos debats que s’havien el.laborat, que es van realitzar en dues sales diferents.

Les necessitats de transcendir l’àmbit local era un dels debats, que va servir per posar en comú les experiències pròpies de cada col.lectiu i alhora veure´n de noves, també va servir per coneixer nuclis propers amb els que encara no s´havia treballat i la diversitat de col·lectius a les nostres comarques que tot i no treballar els mateixos sectors tenien unes necessitats comuns.

L’altre dels debats, fou la necessitat de crear xarxa i complicitats, on es va manifestar l’interès dels col·lectius assistents per coordinar-se dins del marc intercomarcal de cara a reforçar el treball que està realitzant cadascun d’ells al seu municipi. També es va destacar la necessitat de crear dinàmiques pròpies independents a les que marquen les grans àrees metropolitanes.

Acabats els debats es va fer un dinar popular amb la majoria dels assistents que va estar acompanyat pel grup de música tradicional de Vilafranca, Filibusters.

A la tarda es va posar en comú els debats i una assemblea conjunta que va encarregar a l’organització la recopilació de totes les aportacions realitzades en els debats, que es faran arribar a totes les persones assistents. També es va posar l’objectiu de reunir-se de nou abans de final d´any.

En aquesta trobada hi van assistir: les CUP de Vilafranca, Valls, la UM9 de Ribes i les Roquetes, Iniciativa per Cubelles, Col·lectiu de Joves de Sant Martí, les Assemblees de Joves de Gelida, Capellades i Vilanova, el col.lectiu Gatzara (Ribes), les assemblees d'Endavant Penedès , de l'Anoia, del Garraf i de Tarragona, l'Ateneu Popular X de Vilafranca, l'Ateneu Popular l'Aixada de Vilanova, La Turba de Valls, el GER de Ribes, les seccions sindicals de la Intersindical-CSC de Gramer i l'Hospital de Vilafranca i la CEPC de Tarragona.
Mira també:
http://www.free365.info/intercomarcal/index.html
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa