Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
16 agost: 2n boicot a les tarifes del telèfon mòbil al Líban
08 ago 2004
2n boicot a les tarifes del telèfon mòbil al Líban (16 d´agost).
30 organitzacions donen el seu suport a la iniciativa.
L´oferta del Ministeri de Telecomunicacions per retallar els preus a les tarifes del mòbils fou rebutjada perquè va quedar lluny de les espectatives.
07 d´agost de 2004
Daily Star (Lebanon)

BEIRUT: El boicot dels mòbils del 15 de juliol, que dibuixà a escala nacional (líban) el futur recolzament, encara que no de necessari cumpliment, tornarà a colpejar al líban el 16 d´agost, amb més de 30 diferents associacions recolzant la convocatoria.

L´anunci de divendres de l´últim boicot es va fer malgrat la recent oferta del Ministeri de Telecomunicacions (MoT) per retallar el preu de les tarifes dels mòbils. No obstant, els organitzadors de l´acció digueren que l´oferta no era prou bona y que els preus es romandrien un 30% més elevats que a Jordània i a Síria. El sector de la telefonia mòbil està sent operat per dues companyies privades, però el sector encara pertany al govern, que rep una part substancial del seus ingressos anuals a canvi de cedir-ne la gestió.

Des de l´oficina central del Consell libanés de la dona a Sanayeh, Ghassan Ghosn, el president de la confederació General de Treball (GLC) digué: "Creem amb el boicot aconseguim un doble objectiu. Eduquem a la gent en tractar d´afectar a l´estat en aquests assumptes i diem al govern que deuria de regular els nostres assumptes i no robarnos". Ghosn invità els abonats a apagar els seus telèfons mòbils durant tot el dia del boicot, amb la intenció d´augmentar els seu impacte.

Entre els canvis propostos hi ha el que afectaria al preu del MoT pel segon i no abans del minut, com és la pràctica corrent. Altres idees inclouen anul-lar els honoraris bàsics de 27,50 $ de les linies fixes cel-lulars (contracte), baixar el preu del minut un 30% i cobrar menys hores entre les 8pm i les 8am.

L´oferta proposta recentment pel minitre de Telecomunicacions Jean Louis Qordahi, abaixaria les tarifes els diumenges un 30%, reduiria els honoraris bàsics (manteniment de la línia,...) a 19$ i ampliaria la validesa de les línies de prepagament.

Faria també una sèrie de millores, fraccionant el minut en 4 parts de 15 segons que impediria que es cobrés als abonat*s/usuàri*s un minut sencer quan sols han parlat uns segons.

Però fou una desalentadora perspectiva per els organitzadors del boicot veure que l´oferta del ministre no fou tractada durant l´última reunió del gabinet, malgrat està a l´ordre del dia. Tampoc els organitzadors del boicot van estar contents amb la idea del fraccionament del minut en 4 parts de 15 segons. "Per què els subscriptors han de pagar 15 segons quan sols han parlat 1?". Preguntà el cap de l´associació d´industrials libanesos, Fadi Abboud. "Efectivament, demanar a la gent que paguin per una (durada de la) comunicació que no han fet...es un robatori".

Abboud proposà d´incloure els turistes en el proper boicot (16 agost), distribuïnt prospectes a la porta d´arribada de l´aeroport internacional de beirut "Per fer saber a la gent que els nostres serveis de roaming són els més cars del món i que ells estan sent (timats) quan utilitzen els seus serveis en el Líban". "Les nostres peticions són bàsiques: demanem el final del monopoli i el lliure mercat", digué Abboud. "La gent del govern segueix delirant sobre el comerç lliure i els lliures mercats, però quan estan en joc els seus guanys, les juridiccions es fan increíblement protectores". Abboud també digué que la baixada de les tarifes dels mòbils jugaria realment a favor del govern car això duria un augment del nombre de subscriptors. "Les operadores dels mòbils diuen que tenen l´objectiu de 2 milions d´abonats (en lloc dels 800000 actuals). Aquest objectiu no pot ser aconseguit amb les actuals tarifes, i el govern ho ha d´entendre".

El cost de les comunicacions mòbils al Líban està ampliament reconegut com un dels més alts del món i més elevat que el dels països de la regió.

(Nota: el P.I.B per càpita aproximat en $ de 2003 era de 5000$. Població: 3,7 milions. Superfícies: 10452 km)
Mira també:
http://www.dailystar.com.lb/article.asp?edition_id=1&categ_id=2&article_id=7055

This work is in the public domain

Comentaris

y esto q tiene q ver con barcelona??
08 ago 2004
creo q os habeis equivocado de web
pq no penses una mica abans de comentar?
08 ago 2004
Pues nada, efectivamente. Pero, cuantas noticias de la publicacion abierta tienen que ver con barcelona?. Y las secciones como "guerra", "globalizacion neoliberal", "américa latina"...? yienen que ver con barcelona??!!. Es que es increíble, alguien se toma la molestia de traducir una noticia relacionada con un tema dde oriente medio que no es el clasico: guerra y el primer comentario es: "creo q te os habeis equivocado de web".

Es que no esta en catalán? pq si almenos lo hubiese puesto en inglés...

Pq no te miras todos los indymedias y te das cienta que muchísimas noticias no tienen que ver con el indymedia local. Es que en algún lugar de la página pone: "sólo notícias de barcelona". Y qué es barcelona? sólo la ciudad? el área metropolitana? la província?. Y que pasaría entonces con la gente de girona?. También se quivocarían en publicar en indymedia barcelona, no?! pq girona no es barcelona, no?!. Ah! pero siempre se pueden montar un indymedia girona, no?!.
dades
08 ago 2004
i com a dada: de les notícies actuals publicades a indymedia barcelona: més de 40 notícies un 60% no tenen res a veure amb barcelona!. Notícies tan "interesants" com: "Qué es la escuela, según los liquidadores cristianos", "El vídeo de la decapitación del rehén estadounidense es falso", "secta osho" ,...

Però, res a continuar fent tan bons comentaris "lectora". Ànims!
Re: 16 agost: 2n boicot a les tarifes del telèfon mòbil al Líban
08 ago 2004
posiblemente sea lectora la que se haya equivocado de web
no solamente es por lo de libano y que no sea de barcelona
08 ago 2004
si no que no entiendo que interes tenga para esta web la subida de las tarifas de mobiles en el libano. ¿me lo podeis explicar?
3 explicació
08 ago 2004
Indymedia es una pàgina de publicació oberta. per tant tothom pot publicar les seves notícies. I que jo sàpigui fins ara no hi ha cap censura per les notícies que no siguin de barna. En definitiva: la notícia dels mòblis (no s´han apujat les tarifes, sinó que les volen més baixes, a veure si llegim bé), té tot el dret a ser publicada (la seva trad. al català) en aquesta web d´indymedia barcelona.
Una altra cosa es que a tu no t´interessi, cosa que respecto, però potser interessarà algun reduït grup de gent o a una sola altra persona. Sols això. Tinc dret llavors a informar d´això en aquesta web? o bé ho hauria d´haver penjat a indymedia beyrut en català?, encara que allí ja ho saben i ací no.

Ho has entès?, pq si després de 3 comentaris intentant-ho explicar no ho has entés, llavors ja tiro la tovallola i si algú vol i pot que t´ho expliqui ell*.

Ho sento, no em sé expressar molt bé.
La sobreinformación como problema
08 ago 2004
Estoy con lectora. Esta claro que aqui hay libertad para publicar todo lo que se quiera. Y por tanto tambien hay que asumir responsabilidad a la hora de hacerlo. El que otra gente este publicando cosas que no tienen nada que ver con Barcelona o con las secciones de esta web no me parece una buena razón para que se imite su forma de actuar.

En esta sociedad hay sobreinformación y es importante dirigir el mensaje donde se cree que haya publico interesado en leer. ¿Realmente crees que en Barcelona, con todos los problemas que hay en el mundo, hay gente interesada en el intento de que bajen las tarifas de mobiles en el Libano? ¿no pasa nada mas en Libano?

Seamos mas responsables en el uso de indymedia que hacemos.
Re: 16 agost: 2n boicot a les tarifes del telèfon mòbil al Líban
08 ago 2004
llama los y pregunta-
(00)961 (libano) 3 (movíl) y supongo otro seis chifres.
Re: nada. nao. res. zero.
08 ago 2004
Maritage interspatial
In le prime nuptias cosmic in le historia, le cosmonauta russe Yuri Malechenko ha hodie dicite "si" a su nove sposa Yekaterina Dmitriev per telephono spatial ab le Station Spatial International (ISS). Le americana audiva le affirmation in le centro del Agentia Spatial Nordamerican (NASA) in Houston. In preparationes laboriose e tense, le costume e anello matrimonial esseva inviate al ISS per rocchetta. Ben que le russos sentiva feritate in iste primitia national, le agentia spatial russe ha nulle intention de repeter le exercitio.

http://internodio.cjb.net/
Sindicato Sindicat