Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
06 ago 2004
2. Comunicat sobre el desallotjament de l'Hamsa

EUiA CREU QUE LâACCIÃ POLICIAL CONTRA LâHAMSA NO ÃS UNA SOLUCIÃ

Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) condemna que la solució a les
reivindicacions del moviment okupa siguin les accions policials i
considera que
cal abordar solucions de fons.

Anna Rubio, consellera del Districte III de la coalició ICV-EUiA ha
manifestat
que âés lamentable que lâúnica via que sâapliqui davant de les
okupacions
siguin les intervencions policialsâ? i ha afegit que âlâHamsa havia
esdevingut
un símbol del barri i del moviment juvenil en generalâ?.

Per EUiA, cal engegar marcs de participació per tal que âla gent jove
formi
part de les decisions que es duguin a terme sobre plans dâhabitatge i
polítiques de joventut pel barriâ?, ha dit Anna Rubio. I ha afegit
que âlâaplicació del PERI dâHostafrancs âuna part del qual és
lâenderrocament
de lâHamsa- està sent un procés lentíssim al qual caldria destinar-hi
més
recursos".

EUiA creu que sâhaguessin hagut de crear marcs de diàleg entre
lâadministració,
el teixit associatiu del barri i el colâ¢lectiu okupa per tal dâabordar
conjuntament la remodelació que necessita el barri dâHostafrancs i les
reivindicacions dâaquest colâ¢lectiu.
Mira també:
http://www.euia.org

This work is in the public domain

Comentaris

Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
06 ago 2004
BLA BLA BLA BLA.... Ja us coneixem! oportunistes! no us volem a indimedia
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
06 ago 2004
O és que no són al govern aquesta colla de brètols ?

L'esquerra -sobretot la marxista- fa fàstic per lo hipòcrita i falsa que arriba a ser ... els totalitaristes d'esquerres són pitjors que els feixistes perquè ens volen fer empassar que son demòcrates mentre xupen i viuen del poder i el capital -pels que els convé són anti-sistema- . Almenys els liberals diem el que pensem i no ens en amaguem. ESTEM CONTENTS AMB EL CAPITALISME LA PROPIETAT PRIVADA I ALS DE L'HAMSA ELS HAURIEN D'HAVER TRET EL MATIEX DIA QUE VAN ENTRAR.
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
06 ago 2004
Quieren diálogos vacíos. Hablamos, nos escuchan y luego ellxs deciden. Oportunistas de mierda. Vuestros diálogos no valen nada. Y la policía también es vuestra policía, aunque queráis vestirla de seda cuando tenéis el poder en vuestras manos.

Patada en la boca es lo que merecéis, recuperadores!!!
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
06 ago 2004
sou uns SECTARIS!

no teniu arguments per debatre el comunicat, una vegada més.
no teniu cap projecte a mitjà termini, tansols acció per acció.
salut, revolució i autoorganització i menys boqueta
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
06 ago 2004
que bien se lo montan.
desalojan la hamsa y consiguen páginas que tapen las carencias del Forum, que se les cae encima, y que lxs disidentes se enzarcen en discusiones sobre el sexo de los ángeles.
dos pájaros en una.
se decía que no desalojarían para no dañar la imagen del Forrum pero como ya no tiene imagen al menos que no se hable de ello.
a pagar los de siempre, los que no comercian con la vida.
si comercias puedes jugar, si compras o alquilas puedes hacer actividades sino no, que el mundo es así, que le he hecho yooooooo.
malditos progres de pacotilla.
al peo
La reflexió del Psc-PsoE/ICv-euia/erC:
06 ago 2004
L’Ajuntament de Barcelona condemna la violència de grups d’encaputxats al barri de Sants
05/08/2004 13:05 h.

L’Ajuntament de Barcelona expressa el seu profund rebuig a les actituds violentes que un grup d’encaputxats va protagonitzar ahir a la nit a diversos carrers del barri de Sants. Aquests fets, que són greus i intolerables, trenquen l’esperit de convivència de la ciutat de Barcelona.

L’Ajuntament condemna i lamenta els danys que el grup de violents va causar a diversos ciutadans i a dos agents de la Guàrdia Urbana, que van resultar ferits lleus, i les destroses provocades a establiments i al mobiliari urbà.

Davant dels greus fets que van passar a Sants, l’alcalde accidental José Cuervo, ha donat instruccions als serveis jurídics de l’Ajuntament perquè s’emprenguin accions judicials, també per la via penal, contra els autors de les agressions a diversos ciutadans i a agents de la Guàrdia Urbana, i pels danys en el patrimoni municipal amb la intenció de rescabalar al municipi per les destrosses.

La jornada d’ahir es va iniciar amb el compliment d’una ordre judicial i va culminar de forma totalment injustificable amb l’actuació violenta d’un grup d’encaputxats, una acció que res té a veure amb el dret a la llibertat d’expressió.

L’actuació de grups violents que hi va haver a la nit al barri de Sants trenca totes les regles de la convivència, cosa que l’Ajuntament condemna rotundament. Arran d’aquests fets, no valen excuses globals sinó reflexionar sobre el que va passar.

Els incidents no es van originar de forma improvisada: els còctels incendiaris llençats contra contenidors de la brossa, les pedrades llençades contra ciutadans i contra agents de la Guàrdia Urbana, els claus tirats a la calçada, les destrosses en senyalització, en establiments, són elements fruit d’una acció premeditada que xoca frontalment contra l’exercici de la convivència. I una minoria formada per diversos encaputxats va impedir ahir l’exercici d’aquest dret fonamental.

Les manifestacions de protesta que hi va haver ahir a Barcelona contra una actuació motivada per una decisió judicial van transcórrer de forma ordenada, excepte la irrupció en les activitats de l’edifici de La Pedrera, acte que va finalitzar de forma pacífica amb la intervenció de la policia. No obstant això, posteriorment, d’entre el col.lectiu que es manifestava van sorgir actuacions violentes que l’Ajuntament rebutja i sobre les quals cal reflexionar seriosament.

Els cossos i forces de seguretat (Policia Nacional i Guàrdia Urbana) van treballar per la recuperació de la normalitat de la vida ciutadana al barri de Sants, mentre que el personal dels serveis municipals va retirar els contenidors cremats i va treballar en la reposició del material destrossat i en la neteja dels carrers.© Ajuntament de Barcelona
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
06 ago 2004
ay diosssssss!!!!!!!!!!!!!!11

No me entero de na.......

Quien esta de alcalde en funciones, el cuervo?

no me jodas, y yo andando tranquilamente por la calle!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pero si ese tío es un fascista de mierda, pero bueno...mirandolo bien, el clos no es que sea otra cosa.

que cosas, y cuanto tiempo va a estar el cabrón del cuervo en funciones, todo el mes?

yo emigro.
quelcom més
06 ago 2004
al que firma per 'sectaris': reflexió? això és el que hauries de fer tu analitzant entre el que s'escriguiu, es diu i es fa per part de partits com Psc-PsoE, Icv-euIa i erC, no vinguis tu ara insultant i dient que no tenim arguments, intentem ser coherents, que crec que ho som, és la poqueta cosa que es demana a la gent d'aquests partits que estan fent tan poc per evitar les injustícies i les desigualtats socials, la depredació del territori i de les ciutats en mans dels poderosos -que a això també jugant ells, no te n'adones que les cúpules d'aquests partits i les persones i famílies que hi viuen d'aquestes també tenen el paper de poderoses, les majors empreses als municipis són els ajuntaments, manats per partits que d'esquerres només tenen el nom, i parles de sectaris? au, vinga!
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
06 ago 2004
Aviam que està clarissim, kollons, que la immobiliaria s'ha deixat la pasta home, i els d'"esquerres de debó" o els "mans netes" i "psc's" no tenen kollons per dir "això no es toca!" però per que s'han ficat al govern?? Doncs per treure's cullarada...
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
06 ago 2004
A la merda akests kabrons d´EUiA, si estan contra la repressió ke collons manant de costat del PSOE dels Gal..etc,
Prou Repressió als Moviments Socials!!
Prou manipulació de l´"eskerra" de pacotilla!!!
Països Catalans lliures, antifeixistes i contra tota mena de repressió!!!
EUiA aneu a cagar!!!!
Mooooooooooooooooorts!!!!
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
06 ago 2004
Cuanto llega a parecerse el fascismo "liberal" de los "oportunistas" que "dicen las cosas por su nombre" y el anticomunismo acrata que se construye asociaciones que, simplemente, no existen.

Los muertos y la muerte esta en esos dos polos.
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
06 ago 2004
Comunista "old-school", por eso nos metes tus anglicismos, tanto te cuesta decir "vieja escuela", o quizás no suena todo lo posmoderno y sabe demasiado a rancio. Desde luego, eres un fantasma. ¿Díme donde ves el anticomunismo?, ¿acaso EUiA son comunistas?. A ti te cambiaron el libro de "El Capital" por el de "Mi lucha". A ver cuando haces un comentario interesante y dejas de repetir las mismas tonterías siempre. No eres nada ingenioso. Fíjate que a mi me parece muy coherente el comunicado de EUiA, ya que plantea planes de viviendas, políticas de juventud y que el PERI se lleve más rápido, eso sí, siempre hablando con el tejido asociativo. O sea, que acaba con la okupación construyendo más viviendas se supone que subvencionadas, vamos que l@s okupas del futuro, estarán en esos edificios, que serán tan económicos, que ya no necesitarán okupar; además, lo harán muy rápido para que nadie tenga tiempo de protestar y las inmobiliarias, ganando mucho más, ya que construirán más rápido y por tanto, con menores medidas de seguridad y de calidad..., un negocio mucho más redondo que el de ahora. Eso es coherencia y lo demás son tonterías y aprendices de especulador. Estás muerto neuronalmente.
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
07 ago 2004
Segons el PP, els del PSOE eren com l'ETA, perquè ETA és com HB, i HB és com EA, i EA és com ERC, i ERC és com el PSC perquè pacten i això els converteix en la mateixa merda.
Segons alguns foristes de per aquí, EUiA és el mateix que ICV, i ICV és el mateix que el PSC, i el PSC és el mateix que el Tamayo i les màfies immobiliàries. Per tant, EUiA i Núñez i Navarro és el mateix tinglado.
Tothom que no tingui vocació de fanàtic religiós, sent repugnància cap al pensament sectari, vingui d'on vingui. M'agradaria fer arribar als companys d'EUiA que hi ha lectors d'Indymedia que apreciem la seva presència i l'estoïcitat d'aguantar certs exabruptes. Aquí no és el lloc de deleitar-se amb les contradiccions dels altres (contradiccions que tothom té, siguem sincers) i molt menys de convertir aquestes contradiccions en insults i amenaces que mereixen altres destinataris. Gràcies.
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
07 ago 2004
Si però quan les contradiccions estan a la base del que dius i el que fas, més que contradiccions parlem d'hipocresia. Un partit que parla de la seva base anticapitalista per després perdre el cul per una butaca al poder d'aquest sistema no pot anar donant lliçons d'esquerranisme.

El discurs d'EUA i d'IC i d'ERC queda molt bé quan s'està a l'opossició, però un cop arribats al poder o es modera pateticament fins fer-se inactiu o es cauen en aquestes hipocresies de dir que ets el poder però que no estàs d'acord. Poder i opossició a la vegada? Això com es menja, així qualsevol pot manar si només les coses bones les fan ells i quan surt alguna contradicció es limiten a dir que no estan d'acord i que no es culpa seva, i a sobre continuen en la seva immobilitat per canviar les coses "radicalment" com estan farts de dir-ho.

Si tan en desacord esteu amb el PSC perque us esteu empassant amb la boca oberta tot el que estan fent? No cola, no cola. Un any abans de les eleccions el tripartit es trencara i intentaran llavors visulaitzar com es diferencien tots entre ells. El mateix que ha fet CIU i PP ara aplicat a l'anomenada esquerra.
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
07 ago 2004
Sóc simpatitzant d'EUiA i lector d'Indymedia. Estic acostumat a llegir alguns comentaris crítics (i a vegades violents i bocamolls de l'estil "tiro en la nuca" (sic)) contra EUiA i el que sempre m'ha fascinat és com es sobrevalora el paper i la influència d'EUiA. Sobre el darrer missatge, m'agradaria expressar alguns matisos.

1) Posar un gra de sorra per treure l'extrema dreta del govern, que assimilava a tothom que no pensés com ells com a potencials terroristes, és una interpretació més versemblant sobre el paper d'EUiA-IU en la política espanyola i catalana que no pas "perdre el cul per una butaca al poder d'aquest sistema". Per trepar políticament hi ha maneres més eficaces que no militar en un partit que té 1 diputat entre 135.

2) A Catalunya tenim una cultura democràtica bastant pobre, això pot explicar en part que es faci difícil entendre que fomar part d'un govern (del qual EUiA no té cap conseller) no vulgui dir estar d'acord amb tot. No hauria de ser tan complicat de captar, però és molt més fàcil dir que els partits minoritaris viuen amb el genoll vinclat davant al PSC. Sempre és més fàcil construir-se imatges simples i maniquees de la realitat, els bons i els dolents i tot arreglat. Si no, que li preguntin al Bush i a l'Aznar, que dormen tranquils en una senzillíssima representació d'un món ple de terroristes.

3)"Un any abans de les eleccions el tripartit es trencara i intentaran llavors visualitzar com es diferencien tots entre ells. El mateix que ha fet CIU i PP ara aplicat a l'anomenada esquerra." Pronòstics a banda, aquesta afrimació també tendeix a l'assimilació per simplificació. No és gaire lluny del que deuen pensar els peperos sobre els okupes catalans: no els poden distingir dels etarres. A vegades, ens queixem que els mitjans de comunicació ho engloben tot sense matisos, però sembla que es pot ser alternatiu i patir la mateixa coixera.

4) Si EUiA (incloent-hi els trosquistes i els comunistes que en formen part) no és més que un partit servil al Capital, on hem de fixar la línia divisòria entre lluitadors i traïdors, quan s'acaba el sectarisme? La CGT és acceptable? Segons la CNT, és una mena de CCOO disfressada de llibertària. I la mateixa CNT? Acceptar la possibilitat de la negociació col·lectiva i les seccions sindicals és una forma subtil de sotmetre's al sistema, diuen alguns autònoms. Però quan els autònoms s'organitzen manipulen les assemblees i distorsionen la lliure manifestació del poble en marxa per la seva llibertat. Potser el millor és ajuntar tres col·legues i muntar un grup d'afinitat per anar a les manis i comprar els esprais. O tot sol em dedico a criticar tothom que consideri reformista i s'atreveixi a posar els seus embrutits peus de Judes al temple pur i sagrat d'Indymedia.

Desgraciadament, la lògica sectària és tan atractiva com inesgotable.
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
07 ago 2004
La logica sectaria es inesgotable i atractiva pero forma part del piló es comode i extes.
En aquest tema, i en uns quants d'altres, es veuen els limits del que significa un projecte politic vagament rupturista als seus inicis, que cada cop s'enganxa més a la logica del possibilisme (triomfant). I aqui la greu contradicció de grups trosquistes que tu esmentes (alguns abans guardians absoluts de la puresa, ara pragmatics del pragrmatisme més pragmatic). I contradicció de les bases del pcc, algunes de la quals ja ni hi son en aquest xiringo. Etc
De pirats en aquestes planes en corren molts (i a vegades es un guirigai). Es cert. Pero per alguns potser valdria la pena repassar el manual. Ei, si realment com dius, no hi ha beneficis desconeguts per ningu (suposo que recordes que els popes d'una altra epoca van passar primer pel possibilisme per anar degotejant cap el reformisme amb carrec i sou de més d'un quilo en fases), si no n'hi ha per ningu i es pot passar del sou i la feina de quatre tecnics mal col·locats a la Gene, potser cal repassar el contingut dels comunicats i davant d'una lluita com aquesta deixar de fer el paper de bon administrador progre ... i potenciar-la realment.
Bon estiu.
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
08 ago 2004
Celebro que coneguis bé la història dels partidets que conformen EUiA, tot i que no comparteixo la idealització de les bases del PCC (en aquests partidets qui és base és perquè no pot o no vol tenir més responsabilitats, per no parlar de la democràcia interna, molt més gran que la que els tòpics sobre l'estalinisme deixen veure).

D'altra banda, al comunicat no li veig res de dolent. No es vanta de participar en el moviment okupa perquè seria molt fals. EUiA té en els moviments socials, principalment, sindicalistes i gent d'associacions de veïns (els mateixos que desgasten el fòrum o ataquen la decisió de desallotjar la Hamsa). Aquesta és la seva estratègia i no dóna per més. Com he dit en un altre missatge, em sorprèn la sobrevaloració en la força d'EUiA. És que algú exigeix al moviment okupa que treballi a consciència en defensa de l'ensenyament i la sanitat pública, així com en la potenciació del moviment obrer? Aquesta pregunta potser té una certa malícia, perquè pressuposa que els okupes tenen més de partit que de moviment. És el que li passa a EUiA al revés, que es diu moviment i actua com a partit de partidets.
Bon estiu.
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
08 ago 2004
euia, continueu amb la construcció de la societat socialista, lliure i justa, aneu construint el teixit social que sera l'unic que podra enfrontar-se amb el sistema i passeu d'akests comentaris dels anarko-warros ignorants i demes xovinistes k es pensen k son els super rojos k salvaran el planeta, k us donin pel culet eskerristes de merda
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
09 ago 2004
okupes sectaris de merda visca euia visca izquierda unida
no tanto comunicado y mas hechos
09 ago 2004
aqui de lo que se os acusa es de hipocreisa, de mucha palabra bonita y pocos hechos. ¿que tipo de hechos? pues si estais en contra por ejemplo podiais haber ido a la mani y protestar, convocar a vuestras bases, dimitir por vuestra desconformidad, etc.

los politicos, querais o no verlo, teneis fama de prometer, de hablar y no cumplir. para demostrar la falsedad de estas acusaciones, no queremos palabras, queremos hechos. los politicos a diferencia del resto de trabajadores podeis prometer cualquier cosa y luego no cumplirla. no pasa nada. si yo voy a un trabajo y digo que se frances, ingles y que les escribire cartas en esos idiomas y pasa que despues es falso, pues me despiden. a vosotros no se os puede despedir, se os firma un cheque en blanco por cuatro años. como mucho no os volveran a reelegir pero a mi desde luego en la empresa que miento sobre lo que voy a hacer no me van a aguantar cuatro años.

si quereis recobrar algo de la confianza de la gente, empezad a ser coherentes EN OBRAS, que hablar y hacer comunicados es bien facil y no aporta nada.
Re: EUiA CREU QUE L’ACCIÓ POLICIAL CONTRA L’HAMSA NO ÉS UNA SOLUCIÓ
15 ago 2004
continue formant el teixit social conscient, per una republica de treballadors

salut
Sindicat