Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: especulació i okupació
el tripartit desallotja per la nit!!
05 ago 2004
Aquí va més merda del tripartit...
Servei de Premsa > Notícies > Detall



L’Ajuntament de Barcelona condemna la violència de grups d’encaputxats al barri de Sants
05/08/2004 13:05 h.



L’Ajuntament de Barcelona expressa el seu profund rebuig a les actituds violentes que un grup d’encaputxats va protagonitzar ahir a la nit a diversos carrers del barri de Sants. Aquests fets, que són greus i intolerables, trenquen l’esperit de convivència de la ciutat de Barcelona.

L’Ajuntament condemna i lamenta els danys que el grup de violents va causar a diversos ciutadans i a dos agents de la Guàrdia Urbana, que van resultar ferits lleus, i les destroses provocades a establiments i al mobiliari urbà.

Davant dels greus fets que van passar a Sants, l’alcalde accidental José Cuervo, ha donat instruccions als serveis jurídics de l’Ajuntament perquè s’emprenguin accions judicials, també per la via penal, contra els autors de les agressions a diversos ciutadans i a agents de la Guàrdia Urbana, i pels danys en el patrimoni municipal amb la intenció de rescabalar al municipi per les destrosses.

La jornada d’ahir es va iniciar amb el compliment d’una ordre judicial i va culminar de forma totalment injustificable amb l’actuació violenta d’un grup d’encaputxats, una acció que res té a veure amb el dret a la llibertat d’expressió.

L’actuació de grups violents que hi va haver a la nit al barri de Sants trenca totes les regles de la convivència, cosa que l’Ajuntament condemna rotundament. Arran d’aquests fets, no valen excuses globals sinó reflexionar sobre el que va passar.



Els incidents no es van originar de forma improvisada: els còctels incendiaris llençats contra contenidors de la brossa, les pedrades llençades contra ciutadans i contra agents de la Guàrdia Urbana, els claus tirats a la calçada, les destrosses en senyalització, en establiments, són elements fruit d’una acció premeditada que xoca frontalment contra l’exercici de la convivència. I una minoria formada per diversos encaputxats va impedir ahir l’exercici d’aquest dret fonamental.

Les manifestacions de protesta que hi va haver ahir a Barcelona contra una actuació motivada per una decisió judicial van transcórrer de forma ordenada, excepte la irrupció en les activitats de l’edifici de La Pedrera, acte que va finalitzar de forma pacífica amb la intervenció de la policia. No obstant això, posteriorment, d’entre el col.lectiu que es manifestava van sorgir actuacions violentes que l’Ajuntament rebutja i sobre les quals cal reflexionar seriosament.

Els cossos i forces de seguretat (Policia Nacional i Guàrdia Urbana) van treballar per la recuperació de la normalitat de la vida ciutadana al barri de Sants, mentre que el personal dels serveis municipals va retirar els contenidors cremats i va treballar en la reposició del material destrossat i en la neteja dels carrers.





© Ajuntament de Barcelona

This work is in the public domain

Comentaris

Re: el tripartit desallotja per la nit!!
05 ago 2004
seran hijos putas ke el acto de la pedrera finalizo de forma pacifica?si salio en todos los canales komo la policia cargaba y sacaba a empujones a le gente, y aun asi mienten? se piensan ke somos subnormales?
Desalojos son disturbios!
contra el capital, accion directa
Re: el tripartit desallotja per la nit!!
05 ago 2004
Ja és ripic, ja hauries d'estar acostumat. A sabadell, amb el desallotjament del CSA Els Maquis es van inventar una agressió a membres del comite executiu de l'ajuntament per criminalitzar el moviment okupa...

I increible el "control rutinario" que va fer la NAZIonal ahir a l'estació de Sants, per la gent que venia de fora amb tren... Ningú s'escapava.

NO DESALLOTJARAN ELS NOSTRES SOMNIS...
KAP DESALLOTJAMENT SENSE ACCIÓ DIRECTA!
Re: el tripartit desallotja per la nit!!
05 ago 2004
ja estic acostumat i conec el que ha passat a Sabadell, només he passat una nota de premsa de l'ajuntament de Barcelona per informar del que desinformen. Vinga, salut i endavant!!
Re: el tripartit desallotja per la nit!!
05 ago 2004
"Aquests fets, que són greus i intolerables, trenquen l’esperit de convivència de la ciutat de Barcelona".

Esperit de convivencia?????!!!!!!!

Lo que está haciendo el Ayuntamiento de Barcelona es aniquilar y perseguir todas las corrientes culturales que se alejen de la cultura conformista.
¿Qué queda para l@s que no se encuentran a gusto con el rollo progre-fashion-guay impuesto por el Ayuntamiento? No tenemos espacios sociales donde estar, no podemos tocar música en ningún lado de la ciudad (a no ser que oragnicemos un evento, pidamos permisos oficiales, etcetera, etcetera), no podemos tomarnos una cerveza en una plaza, ni en ningún sitio que no sea comercial... no podemos ir vestidos como queremos, porque si tienes "mala pinta" te paran en cada esquina...
¿¿¿Eso lo llaman espiritu de convivencia???
Si esa gente (aún no me siento parte de ell@s) revienta y se quiere cargar todo esto, me parece más que comprensible, y se debe a la falta de libertad de movimiento, imagen y expresión que se está cada vez más imponiendo en esta ciudad.
+infos
05 ago 2004
Hay una recopilación de informaciones aparecidas en presa y medios contrainformativos en el siguiente enlace: http://www.nodo50.org/railesverdes21/leer.php?id=198
Re: el tripartit desallotja per la nit!!
05 ago 2004
Vaya tela!!!! Lo xungo de este komunikado, es ke la penya con pocas luces se lo traga tal cual. Bueno, ya se sabe que siempre juegan a esto de "ser los que mandan y los que tienen la razón".¡¡NO M�S MONTAJES!! ¡¡NO M�S MENTIRAS!!

FORÇA HAMSA i SALUT!!!!
Prou de neopopulisme i "progres" de pacotilla
05 ago 2004
Los acontecimientos que anoche tuvieron lugar en la Ciudad Condal son, no por menos esperados, una advertencia de cuál es el destino que le espera a Cataluña y a su capital si tanto la Generalidad como el Ayuntamiento siguen jugando a ser los más "modernillos" de la clase.

Los okupas que se colgaron ayer de un edificio tan emblemático como La Pedrera para, tras un merecido descanso, armar la marimorena en el barrio de Sants son los mismos que el mes pasado ocuparon las sedes del PSC, ERC e ICV. Entonces no pasó nada. Los acomplejados dirigentes de los partidos que gobiernan en Cataluña y en Barcelona hicieron como que no pasaba nada y hablaron de diálogo con los que se les habían metido en casa por las buenas.

Como los okupas son coherentes, violentos pero coherentes, si ven que los encargados de hacer cumplir la ley no hacen su trabajo aprietan un poco más. Sus objetivos están a la vista; vivir de gratis en un inmueble que no les pertenece. Los del tripartito de la modernidad no tanto. La pusilanimidad se paga. Por de pronto la primera letra la han liquidado ya dos agentes de policia, dos peatones y un periodista de La Vanguardia.
Re: el tripartit desallotja per la nit!!
05 ago 2004
Hooola Charly, eeeestooo, no te intere$$aria un trabajillo como columnista en nuestro periódico?

No pierdas más el tiempo con estos degenerados y violentos que nunca te sabran apreciar en lo que vales. Déjalo ya, hombre! Que te has equivocado de público!
Re: el tripartit desallotja per la nit!!
05 ago 2004
És ben trist k la gent es pensi k la manifestació de la Hamsa, era una manifestació d'okupes i d'esquerres. Tot i així no em sorprèn gens ja k si vau estar a la mani, segur k us vàreu fixar k en tota la mani només hi havia una bandera: l'estelada.

Això ha de canviar. Ja estic fart de k una maleïda bandera englobi a tot un grup de gent k en la gran majoria no tenen res a veure amb el nacionalisme. Era una mani en contra de l'especulació i a favor de l'okupació (en concret la de la Hamsa). El nacionalisme és una altra cosa ben diferent.

També, posats a queixar-me… m'agradaria preguntar on estava tota aquella gent alternativa k et trobaves els caps de setmana a la Hamsa amb els bongos, tota aquella massa de gent k hi havia quan feien festes techno k t'obligaven a empènyer durant 15 minuts per demanar-te un suc a la barra. Després molts centres socials tanquen les portes als Punks pk es queixen de k sempre es lia, doncs mira, a l'hora de la veritat (quan fa falta) tb som dels pocs k donem la cara.

Un Punk.
Re: el tripartit desallotja per la nit!!
05 ago 2004
un punk diu...jo sí que m´hi considero de llibertari i no comparteixo pas les teves opinions. Nacionalisme?no vegis fantasmes on no n´hi han...l´estelada és una bandera d´alliberament, un símbol de combat perfectament legítim de mostrar en qualsevol lluita, un alliberament més prou just per reivindicar mentre existeixi l´estat espanyol, o qualsevol estat. Gent alternativa... que passa que et vas dedicar a buscar-los a tots a veure si hi eren?
Pel Pale
06 ago 2004
Pffff!!!! Per favor, però si la majoria d'okupes no tenen res en absolut a veure amb nacions i son antiautoritaris. Alliberament l'estelada? Potser si, t'alliberes d'Espanya però per entrar a Catalunya. Així k entres a ser dependent d'un Estat un altre cop (així k d'independència res)

Els indepes sou una minoria en aquest camp i us voleu apoderar d'ell.

La pròxima vegada serà millor k deixeu la bandera a Ksa, pk tota la resta de la mani tb tenia ideologia, però si t'has fixat, no portaven cap bandera; pk? doncs pk amb una bandera pots crear divisions (i de fet les esteu creant). A qui no li agradi aquella bandera: s'ha de fotre i continuar marxant sota aquell emblema k no el representa, o anar-se'n cap a Ksa i deixar una lluita en la k es veu identificat pk hi ha intrusos k el volen representar.

Doncs pk t'enteris, als okupes no ens agrada k ens representin, i encara menys algú amb una bandera autoritaria k només demana unes lleis en català, una repressió k sigui en català i unes presons on et tanquin però en català.

Així k el pròxim cop si vols portar una bandera, et fas una bandea okupa, k és el fet pel k estàvem tots allà. Així si k ningú et podrà dir res.

Apa, Salut.
Re: el tripartit desallotja per la nit!!
07 ago 2004
Punk has fet un curset per ser tan tancat i sectari? La generalització és la millor arma dels feixistes, encara que s'anomenin anarquistes, comunistes? O sigui que els independentistes (tots absolutament tots) volen repressió i presó però en català, aquesta tonteria està a l'alçada dels que diuen que els okupes l'únic que saben fer és trencar escaparats.

O no seràs un policia que s'anomena "punk" i que el que vol és crear més merda entre nosaltres? Si no ho ets, no t'ho podries haver currat millor. Si és una bandera okupa si si és una estelada no, qui ets tu per dir-li a la gent el que ha de portar o el que no? Tan mal us fa un drap (un únic drap) en una mani?

Amunt l'Hamsa.
Re: el tripartit desallotja per la nit!!
09 ago 2004
El que demostres amb el que dius és que potser sí que CAL MÉS QUE MAI portar alguna mena de símbol que demostri que estem per la lliure autoorganització i federació de les comunitats que comparteixen la nostra mateixa cultura i la solidaritat amb les de la resta del món. I que això no és pot fer des de la dependència d'un estat (tingui la bandera que tingui), però encara menys sota la dependència de l'estat borbònic español (o el post-borbònic francès) que, a més a més, busquen la nostra desaparició com a poble amb una cultura diferenciada (tan diferenciada com la portuguesa) i ens vol assimilar a la seva nació artificial de pandereta o paté champagnoise. Potser així te n'adonaràs de que si et mous per on dius que et mous, per força has de viure envoltat de molta gent que pensa d'una manera similar.

A mi particularment, em sobra l'estel roig, per les referències a la ideologia dels estats de l'autoritarisme burocràtic. Però posats a ser primmirat, també em sobra la senyera pel seu origen feudal. Tot plegat ho respecto només per les lluites que representen, pel munt d'energies populars que han aplegat al llarg del darrer segle i perquè no tinc cap dubte de què qui la porta no pren aquestes referències com a vàlides, actualment.

salut
Sindicato Sindicat