Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
DOS TRENS VAN ESTAR A 50 METRES DE COL·LISIONAR FRONTALMENT EN L'ESTACIÓ DE BELLVITGE
04 ago 2004
LA CGT DE METRO, SINDICAT MAJORITARI, DENÚNCIA, QUE DOS TRENS VAN ESTAR A 50 METRES DE COL·LISIONAR FRONTALMENT EN L'ESTACIÓ DE BELLVITGE.
Des de la CGT fem públic aquest fet, després d'haver-nos dirigit de forma reiterada a l'empresa, perquè solucioni de forma immediata els diferents incidents que des de finals de juny vénen produint-se, els mateixos fets els hem posat en coneixement d'Inspecció de Treball abans que succeís aquest greu succés.

El fet va succeir divendres passat 23 de juliol a les 21,15h. en l'estació de Bellvitge, quan dos trens van estar a 50 metres de col·lisionar frontalment.

Aquest fet, qualificat per la Direcció de Metro com "incident" és el punt culminant, ara com ara, d'una sèrie continuada de situacions que és impossible enumerar a causa de el seu volum i que es vénen produint des de finals de juny, principis de juliol, coincidint amb la incorporació massiva de treballadors contractats per tres mesos per a cobrir les vacants per vacances dels Caps d'Estació. Aquesta circumstància ha estat aprofitada per l'empresa per a habilitar-los en la conducció de trens i així poder mantenir l'augment d'oferta de trens en circulació amb motiu del Fòrum.

La Direcció ha contractat a 260 persones de les quals 209 estan sent formades precipitadament per a la conducció de trens sense una preparació mínima per a realitzar el seu treball.

Cal tenir en compte que la formació habitual dels conductors està composta per un mes de teoria impartida en aules i els dies necessaris (3, 4,5, etc.) de pràctiques en cadascuna de les línies. A aquests treballadors se'ls ha donat 5 dies de teòrica i un terme mitjà de 3 dies per línia, les pràctiques han estat impartides per formadors dels quals nosaltres tenim els nostres dubtes sobre la seva experiència i formació per a fer-lo.

La irrupció massiva de personal inexpert conduint trens ha fet que el nerviosisme, els incidents i els errors es multipliquin afectant a tots els treballadors, durant el mes de juliol.

Les mesures tècniques de seguretat han vingut funcionant i pal·liant aquests errors, nervis, etc., però el dia 23 de juliol en l'estació d'Hospital de Bellvitge, una conductora va sortir a contravía en sentit Bellvitge, on havia altre tren estacionat, des del centre de control, es va detectar i després d'intentar contactar amb la conductora sense aconseguir-lo, a través del radiotelèfon, es va tallar el corrent perquè el tren no pogués agafar més velocitat, finalment la conductora va poder establir comunicació, parant el tren a 50 metres aproximadament de l'altre tren.

La situació va ser tan perillosa que a la conductora (també nova) del tren aturat en Bellvitge li van ordenar sortir de la cabina per si havia col·lisió.

La conductora que va sortir a contravía en cap moment va sentir estar fent una cosa malament i no havia mitjans tècnics perquè aquesta actuació és impensable en conductors bé formats.

La CGT i el Comitè d'Empresa de Metro ve denunciant aquestes situacions davant la Direcció, des de finals de juny, veient que la Direcció continuava amb la seva política, per a nosaltres, irresponsable i no prenien mesures efectives, hem posat tot el tema en mans d'INSPECCIà DE TREBALL el 21 de Juliol.

Aquests treballadors NO SÃN ELS CULPABLES, SINà LES VÃ?CTIMES de la situació que estan patint, a causa de la precarietat dels seus contractes, ja que estan contractats per 3 mesos i tenen 2 de prova, varis d'ells duen gairebé un mes sense fer els dies de festa que els corresponen, la qual cosa no facilita que el seu estat d'ànim sigui l'ideal.

Considera la CGT QUE LA POL�TICA INFORMATIVA DE LA Direcció de Metro és una hipocresia, llança a la premsa els incidents causats pels usuaris, per exemple el cort de la L-1 en Pl. Catalunya a causa de un pilotada que va llençar una lama que afecte a la catenària, i calla tots aquells incidents ocorreguts per la seva pròpia responsabilitat.

La CGT exigeix que es produeixin els cessaments o dimissions d'aquells responsables de Direcció que han dissenyat i desenvolupat el pla de formació per a aquests companys novells.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: DOS TRENS VAN ESTAR A 50 METRES DE COL·LISIONAR FRONTALMENT EN L'ESTACIÓ DE BELLVITGE
04 ago 2004
ja tenia raó aquell (¿Pi de la Serra?) que deia: "...si els fills de puta volessin, no veuriem mai el sol...".
Per cert, què podriem dir que sonés igual de fort i que no sigui ofensiu per les prostitutes?

Salut.
Re: DOS TRENS VAN ESTAR A 50 METRES DE COL·LISIONAR FRONTALMENT EN L'ESTACIÓ DE BELLVITGE
05 ago 2004
Lógico y natural, en TMB el proceso de seleccion es secreto y no dan explicaciones, aunque la UGT a colocado a 800 conductores en los últimos años, eso que se lo pregunten a Marta Espinós Aritzi, y al Doctor Mata, "Los responsables medicos o negreros, este ejemplar me gusta para mi plantación, a o al SIT y la ostia que se dio en el Metro,

Ferminal
Sindicat