Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió : fòrum 2004 : immigració
No oblidem: el Desallotjament de Pça Catalunya agost 2001
03 ago 2004
Contra les expulsions i la xenofobia

5 de agost lugar: Pça. Catalunya a les 17 hores
recorregut:Pça Berenguer 17:45 hores
Pça. André Malreaux 18:30 Hores( acte final)

MANIFEST 6-8-01 NO OBLIDEM:

Assemblea de Resistències al Fòrum 2004
Assemblea per la Regularització Sense Condicions

El 6 d'agost del 2001 el govern de la ciutat, encapçalat per lâalcaldessa accidental Imma Mayol, va decidir dur a terme una acció de neteja social altament simbòlica i de conseqüències imprevisibles: desallotjar de la plaça Catalunya els 140 subsaharians que hi mal vivien des de feia mesos, sense oferir-los cap altre alternativa que desaparèixer, dissoldreâs en el teixit urbà, "invisibilitzar-se".Aquesta era la resposta "practica" de l'Ajuntament de Barcelona a una deteriorada situació en relació als ciutadans nouvinguts que l'administració es nega a reconèixer i que ja va tenir un altre moment de tensió en la Tancada del Pi i la vaga de fam l'any 2000.Amb la nova llei d'estrangeria aprovada, les administracions catalanes i locals es renten les mans tot al·legant "incompetència" i recomanant la invisivilització com a mesura de "tolerància" local, molt convenient per les interessos d'imatge turística de la ciutat.

Desprès de dos nits fent cua davant de les oficines del SAIER, al Paral·lel, i l'evidencia de que cap administració faria res efectiu per resoldre o millorar la seva situació com a ciutadans en extrema precarietat, els immigrants decideixen d'acampar a la plaça Ramon Berenguer, d'on son dispersats per la policia Nacional en la tercera nit d'estada. Dâallà es traslladaran a la plaça Andrè Malreaux on també al cinquè dia, en el precís instant en que suposadament s'estava arribant a un acord entre representants dels immigrants, Ajuntament, Càrites i Creu Roja per activar un pla d'acolliment, les policies Nacional i Urbana inicien una veritable âcaçera del negreâ? que es perllongarà duran tot el dia.

Per optimitzar l'acció repressiva l'Ajuntament tancà irregularment les boques de metro de la plaça i es deté indiscriminadament a tota per sona de "color", produint-se lâanècdota de que un turista que sortia de la veïna estació del Nord va ser traslladat a la Verneda malgrat poder acreditar la seva situació regular en termes administratius.

L'Ajuntament sempre ha magnificat la seva incompetència administrativa i manca de recursos davant la situació, però com exemple del seu cinisme pocs dies desprès sí que disposava d'una important suma de diners "imprevista" per anunciar a tota pagina en tota la premsa, amb un disseny molt barceloní, la solidaritat de la ciutat amb els atemptats del 11 de setembre a Nova York.

Aquesta es la línia política de l'Ajuntament, pura propaganda i a poder ser vers als poderosos. El Fòrum de les Cultures 2004 segueix aquesta lògica i per això pocs dies abans de la seva inauguració (ja amb les tres administracions socialistes) no va tenir cap problema en realitzar un altres desallotjament històric, el de la Catedral, on els immigrants continuaven la seva llarga lluita.El Fòrum és una mentida propagandística que intenta dissoldre les preguntes, desviar els conflictes i alienar la ciutadania mancat-la de resposta.

Les assembles ARF 2004 i ARSC volem recordar aquest fets històrics i denunciar que la política del Fòrum és una estratègia de manipulació que te una de les seves expressions més crues en la multiculturalitat d'importació vers els ciutadans nouvinguts que senzillament vol mancar dâidentitat i dret.

NO OBLIDEM!!ARF2004 i ARSC 6 d'agost de 2004 .

This work is in the public domain

Comentaris

Re: No oblidem: el Desallotjament de Pça Catalunya agost 2001
04 ago 2004
Imma Mallol, terrorista de debo
Re: No oblidem: el Desallotjament de Pça Catalunya agost 2001
04 ago 2004
Imma Mayol, feixista de debò!
(espero que sigui el crit de guerra de la mani, so més no ho intentaré).
Sindicat