Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: altres temes
Amb aquest bus...no anem enlloc
02 ago 2004
El darrer dijous 29 de Juliol una quinzena de membres de la CUP de Girona es van concentrar davant el bus de l'Estatut per repartir el següent escrit:
BusGirona.jpg
AMB AQUEST BUS .... NO ANEM ENLLOC

El Govern de la Generalitat del Principat ha posat en circulació aquest
vehicle com a eina de participació ciutadana de cara a lâelaboració de
propostes de reforma de lâEstatut dâautonomia.

Dâentrada això pot semblar molt democràtic i participatiu, però si considerem quin és el procés de tot plegat, la cosa no apareix tan clara.

En primer lloc, ja fa temps que els partits parlamentaris del Principat van elaborar les seves propostes (que van presentar amb la campanya electoral per al Parlament). També ja fa temps que la major part dâaquests partits (tots menys el PP) van consensuar unes línies generals comunes; i de una forma molt més concreta ho han fet els partits que formen part del Govern.

Posteriorment, i amb la campanya electoral estatal i el nou govern espanyol, també sâhan definit les posicions del PSOE (qualsevol canvi ha de quedar dins el marc constitucional), i del PP (no sâha de tocar res de la constitució, i res o quasi res dels estatuts).

Si a més de tot això, tothom diu que la proposta que surti del Parlament ha de ser resultat dâun ampli consens (se suposa que també amb el PP), i que finalment per a que sigui legalment vàlida cal que sigui aprovada amb majoria qualificada per les Corts (Congrés i Senat) espanyoles .... la veritat és que es fa difícil de saber on quedaran les opinions i propostes de la ciutadania. Més que per a expressar la nostra opinió sobre quina estructura i funcionament de lâadministració pública necessitem, seâns podria cridar a fer propostes per a convèncer a ses senyories (dâEspanya) per a que ens deixin canviar alguna cosa. En definitiva és com si seâns
convidés a pujar al bus per a jugar una partida amb les cartes marcades per les limitacions i imposicions constitucionals i institucionals espanyoles.

Com diem al començar âamb aquest bus no anem enllocâ?, o més exactament a lâúnic lloc on podríem anar és a Espanya, i és evident que els i les qui defensem el dret a lâautodeterminació i a la independència dels pobles, no hi podem estar dâacord.

El que necessitem com a persones i com a poble no és aquest bus que ni tan sols pot sortir del Principat i que tampoc pot superar les limitacions autoimposades pels seus mateixos fabricants.

Necessitem un veritable procés democràtic constituent al conjunt dels Països Catalans. A cada poble, a cada contrada, cal que fem sentir la nostra veu lliure, la nostra opinió lliure. Des de cada lloc hem de teixir una xarxa de veus i de propostes que sâestengui per tota la nació. Una xarxa que passi per sobre de totes les barreres geogràfiques, administratives i polítiques. Una xarxa que es faci sentir al món sencer, que faci conèixer arreu de lâexistència del nostre poble en lluita per la llibertat.

Des de cada barri, poble, vila, ciutat i comarca, construïm la Unitat Popular, construïm els Països Catalans lliures i solidaris.

VISCA LA TERRA !!
CUP GIRONA
Mira també:
http://www.llibertat.com/cup

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa