Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Calendari
«Juliol»
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
          01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

No hi ha accions per a avui

afegeix una acció


Media Centers
This site
made manifest by
dadaIMC software

Veure comentaris | Envia per correu-e aquest* Article
Notícies :: globalització neoliberal
Sudan se muere
02 ago 2004
.
Es urgente organizar una gran presion internacional por todo lo que sucede en Sudan. EL mayor desastre humanitario del momento esta aconteciendo alli, y aqui seguimos sin decir nada, de forma masiva. Millones de personas estan muriendose, al tiempo que aqui tecleo esto y que tu lo lees.

La estrategia deberia pasar por forzar a la ONU a intervenir con contundencia en contra del gobierno de Sudan, que ha organizado a los Janjawid para quitar tierras y aguas a los opositores del sur del pais. No es posible que la ONU siga siendo como es: es necesario que realmente implique a la Humanidad, que por una vez se ha dado algo comun a todos, por muy burocratico que sea todavia.

Si de verdad el movimiento altermundializacion empieza a tomar cuerpo, mas alla de los topicos de siempre, esta es la ocasion para hacer oir la voz de la JUSTICIA y del COMPROMISO CON LOS POBRES. Nada de Madres Teresas: sino accion de masas, la voz del pueblo que obligue a los medios a informar, de nuevo, sobre peticiones populares de ambito mundial.

Emails a los gobernantes de Sudan, presion ante las embajadas de ese pais, de Sudan, de los paises de Europa, de Surafrica. Convocatorias masivas en los centros de las ciudades, en un mismo dia y a una misma hora, en distintos puntos de la Tierra, y este mismo verano (la miseria humana no hace vacaciones).

Sudan se muere, los medios miran a otra parte pero hay posibilidades de organizacion, no? Se vio cuando se inicio la invasion de Irak...

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sudan se muere
02 ago 2004
Es curioso que esta noticia no merezaca comentarios por parte de nadie.

Deben de ser cristianos...

Sudan, efectivamente, se muere, y aqui cada cual con su pequenha parcelita de politiqueria, sin intentar organizar una urgentisima protesta mundial por esta ignonimia.
Re: Sudan se muere
02 ago 2004
si que caldria fer accions, reivindicar la situació d'aquells germans i germanes, però.. teniu alguna propsta?.. jo etic en altres lluites i moments, però evidentment si algú comença a estirar corda jo m'afegeixo, ja m'enteneu, oi?

Els capitalistes s'espanten quan algú els recorda el moment històric que Àfrica està vivint, cal actuar amb força.

Endavant.
Re: Sudan se muere
02 ago 2004
podeis dar más información al respecto? links, prensa, contactos...
salud
Re: Sudan se muere
02 ago 2004
Sudan es mor...el mon es mor...millor dit...els assassinen...
Lluita local...lluita mundial.
Salut Revolució Acció!
Re: Sudan se muere
02 ago 2004
Senyor "comunista old-school": està molt bé la seva crítica, la denúncia sense fer res serveix de ben poc. Per tant m'agradaria veure què proposa vostè en concret, quina data i lloc de trobada proposa per començar a fer alguna cosa. Ja que vostè critica la "politiqueria", no caigui en el vici que comenta i faci vostè alguna cosa. Restem a l'espera de les seves notícies.
Re: Sudan se muere
03 ago 2004
Al temps que moren paisos com el sudan, les forces neolliberals en distreuen amb guerres mediatiques com la d'irak!!
Es necesari un bloqueig del pais per que els goberns obrin els ulls!

Proletaris del mon unimnos!!!
Re: Sudan se muere
03 ago 2004
Podeu conseguir un informe d'unes 40 pàgines sobre Sudan, acabat de publicar, si passeu per l' Associació per les Nacions Unides a barcelona (C/Fontanella). Malauradament, no tinc l'arxiu a on ara soc, però si puc el penjaré. De totes maneres, a aquesta direcció us poden donar informació info ARROBA nordsud21.ch.
Per altra banda, tot i que se'n comenci a parlar ara, la situació a Darfur (que tan sols és un dels problemes que té Sudan), es ve deteriorant des de fa 10 anys, quan va aparèixer una guerrilla que pretenia protegir a la població civil dels atacs de les milicies àrabs. La situació actual és desesperant, però el passat mes de març ja es sabia que moririen desenes de milers de persones. Potser centenars.
Per altra banda, en quant als comentaris dient que què es pot fer, apart de Nacions Unides, que crec que no contarà amb la simpatia d'alguns, Metges Sense Fronteres està fent un treball increíble al Txad, rebent els refugiats que hi poden arribar.
Re: Sudan se muere
03 ago 2004
LA ONU si compta amb part de la meva simpatia, en tant que idea. Una altre cosa, es el que objectivament faci.

Clamar per una veritable ONÚ formaria part de la protesta actual.
Re: Sudan se muere
04 ago 2004
Estic absolutament d'acord amb el que dius, el problema però és tant a dins com a fora de la ONU. Per dins, la maquinaria burocràtica es menja esforços (n'existeixen) destinats a complir la missió que en teoria té encomenada. Per fora, la majoria dels Estats no están interessats en perdre més parcel:les de poder. Comença a emergir una ONU dels pobles, especialment en qüestions de minoríes i pobles indígenes, tot i que sembla més aviat la dosi de tolerància oportuna per a que res canvii. Potser m'equivoco, no ho sé, però crec que clamar per una veritable ONU comença per reclamar a cada Estat que cuidi de qui s'envia: n'hi ha alguns que són autènticament impresentables (per exemple l'anterior embaixador espanyol a Ginebra, i l'espectable que va muntar durant la presentació de l'informe sobre tortures a espanya o la seva mediació per la retirada de subvencions a ONG's crítiques)
Re: Sudan se muere
04 ago 2004
Estat = Jerarquia de Poders
Poder = Corrupció
ONU = Jerarquia d'Estats

Res de bó podem esperar dels Estats.

salut

Ja no es poden afegir comentaris en aquest article.
Ya no se pueden añadir comentarios a este artículo.
Comments can not be added to this article any more