Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : corrupció i poder
El fantasma de l’escissió atenalla el PP valencià
30 jul 2004
L’espantada que van protagonitzar dimarts de la setmana passada 20 diputats del PP en el debat sobre inversions del Parlament valencià ha encès les alarmes a l’Executiu de Francesc Camps i la seu del carrer Gènova a Madrid.
El fantasma de l’escissió atenalla el PP valencià


Guillem Carreras | València

La plantada al president de la Generalitat valenciana es produeix després que el propi president del PP, Mariano Rajoy, donés públicament tot el seu recolzament a Camps front a Zaplana en un suposat acte de conciliació celebrat a València la setmana anterior.

La premsa madrilenya s’ha fet ressó que al carrer Gènova interpreten l’operació, en clau espanyola, com un pols de l’expresident a Rajoy per mantindre la seua influència tant a València com a Madrid. Es tracta d’una escenificació del que podria passar si finalment els zaplanistes compliren la seua cada cop més real amenaça de marxar del PP. Si bé els seguidors de l’expresident van perdent influència a l’interior del partit, la seua presència és majoritària entre els parlamentaris valencians, començant per Serafín Castellano, portaveu i cap dels populars a les Corts. El grup popular, que actualment compta amb 54 diputats al Parlament valencià, es reduiria pràcticament a la meitat i el Govern de Camps es quedaria en minoria a les Corts.

L'AVANÇ ha sigut dels primers mitjans a publicar ( http://http://www.lavanc.com/iphp/not.php?id=528 ) l’existència d’una trama encapçalada per l’ultra Fernando Giner, president de la Diputació de València, i Jesús Sánchez Carrascosa, exassessor personal de Zaplana i actual director del Diario de Valencia, per provocar una escissió en el PP i ressucitar el fantasma de l’anticatalanisme. Al coqueteig d’ambós amb les restes d’Unió Valenciana i la nova formació d’extrema dreta liderada per l’expresident del Grup d’Acció Valencianista (GAV), Juan García Sentandreu, cal sumar-ne els rumors de compra d’escons al Parlament valencià i la campanya del rotatiu de Carrascosa per atiar la divisió interna del PP.

> L’ombra de Zaplana

Cada cop està més clara la participació de Zaplana en l’operació. L’actual portaveu del PP al Congrès espanyol va assistir junt amb una trentena de fidels seus a un sopar al xal·let del president de les Corts, Julio de España just 48 hores abans que es produís la fugida dels diputats. Tant De España com l’expresident neguen que l’espantada es planegés a l’àpat, ala qual assistiren, entre altres, els consellers Alícia de Miguel (Benestar Social), Miguel Peralta (Indústria) i Gema Amor (Agricultura), junt amb el mateix Fernando Giner.

Per atiar més llenya al foc, Sentandreu va manifestar l’endemà de la trifulca que està mantenint "importants" contactes amb membres del PP i d’UV "amb la fi de vertebrar una gran alternativa valenciana per a las autonòmiques de 2007". El líder anticatalanista, antic alt càrrec del sindicat universitari franquista, va concretar que els contactes mantinguts a Castelló i Alacant "estan quallant en una futura i esperançadora coalició, que previsiblement començaria a rodar passat l’estiu". També va fer una crida pública al transfuguisme convocant a "aquells que aterrissaren al PP cridats per la seua brillant campanya mediàtica de desgast a UV y que avui són arraconats i qüestionats per la direcció popular a la Comunitat Valenciana".
De complir-se l’escissió i el posterior ingrès dels diputats zaplanistes a Coalició Valenciana, aquesta formació es convertiria en el “partit frontissa� del parlament valencià durant dos anys.
Mira també:
http://www.lavanc.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El fantasma de l’escissió atenalla el PP valencià
31 jul 2004
fora secesionistas dels paisos catalans
Sindicat Terrassa