Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Sentència al jove de Bellmunt d'Urgell
30 jul 2004
La jutgesa de la Sala Penal 20 de Barcelona ha trobat culpable el jove independentista de Bellmunt d'Urgell acusat de desordres públics arran de la seva detenció l'11 de setembre de 2001. La sentència l'obliga a pagar una multa de 3 èurus al dia durant 18 mesos, a més de les indemnitzacions de 2878 e. al Banesto i 376 e. al Banc Sabadell. A més, a més, el jove ha estat condemnat a 21 mesos de presó – pena que no haurà de complir per no comptar amb antecedents.
Després d'una llarga espera de tres anys, i basant-se únicament en el testimoni ocular d'un agent de la Policia Municipal de Barcelona, el jove està obligat a pagar els desperfectes (que no figuren detallats!) de dues entitats bancàries, a més d'una multa. Tot plegat suposa una sentència expemplificant per a un actiu militant independentista, compromès també amb la vida cívica de la seva comarca i del seu poble. Des del primer moment el jove s'ha declarat innocent dels càrrecs i al·lega que ell era en un bar en el moment dels habituals incidents de l'11 de setembre; tot esperant l'autocar que l'hauria d'haver dut altre cop cap a Ponent.
Alerta Solidària considera que sentències com aquesta no intenten altra cosa que coaccionar l'esquerra indepependentista i obligar-la a cedir enfront de multes completament desorbitades, que trenquen de ple la vida personal i familiar dels militants. Alerta Solidària crida altra cop a la solidaritat mútua entre l'independentisme i a la convicció de que la repressió (policial o judicial) ha de reafirmar la necessària lluita.

30/07/2004
Alerta Solidària
Lleida, Segrià, Països Catalans

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Sentència al jove de Bellmunt d'Urgell
31 jul 2004
Aixo no pot quedar aixi, hem d'organitzar una col.lecta entre tots per ajudarlo a pagar l'extorsio
Sindicat Terrassa