Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia : educació i societat
Per una Universitat lliure de Transgènics [CEPC]
30 jul 2004
El passat 3 de juliol, la Plataforma Transgènics Fora (PTF) va realitzar una sega d’un camp experimental a la localitat de Gimenells (el Segrià). El camp segat forma part del projecte Sustain cofinançat per la Unió Europea i en el que hi participen l’Institut de Recerca de Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), ens autònom del Departament d’Agricultura, així com la Universitat de Barcelona.

Exigim que la Universitat de Barcelona es posicioni al respecte i conjuntament amb la resta d’universitats dels Països Catalans deixi de desenvolupar aquests projectes insostenibles econòmicament, social i ambiental.
PER UNA UNIVERSITAT LLIURE DE TRANSGÈNICS

El passat 3 de juliol, la Plataforma Transgènics Fora (PTF) va realitzar una sega d’un camp experimental a la localitat de Gimenells (el Segrià). El camp segat forma part del projecte Sustain cofinançat per la Unió Europea i en el que hi participen l’Institut de Recerca de Tecnologies Agroalimentàries (IRTA), ens autònom del Departament d’Agricultura, així com la Universitat de Barcelona. Des d’aquestes institucions s’ha menyspreat els col·lectius ciutadans que s’oposen als organismes modificats genèticament (segons la Unió Europea, un 70% de la població del continent) i s’ha afirmat que l’experiment de Gimenells pretenia millorar la captació de nitrogen en els conreus i esdevé un paradigma de sostenibilitat.

§     Considerant que després d’una dècada d’investigació en organismes modificats genèticament (OMG) a l’agricultura s’han detectat greus afectacions al medi ambient i a la salut humana.
§     Tenint en compte que les conseqüències dels OMG són la contaminació de conreus convencionals i ecològics, la recombinació gènica en intestins i estòmacs humans augmentant d’aquesta manera la resistència als antibiòtics així com el risc de transferència horitzontal que generi nous virus i malalties.
§     Valorant que els experiments realitzats per investigadors independents no permeten afirmar que hagin augmentat els rendiments i s’hagi reduït l’ús de plaguicides, en canvi s’ha produït desastres econòmics en comunitats agrícoles d’arreu del món.
§     Considerant que per avançar en la sostenibilitat no és necessari insertar gens de mongeta en varietats de blat de moro, sinó que existeixen tècniques tradicionals en el nostre país amb la mateixa funció.
§     No considerant adequat la malversació de fons públics en un context de desmantellament de les universitats dels Països Catalans en el desenvolupament de tècniques que després serviran per lucrar a les grans transnacionals agroquímiques.
§     Assenyalant que el model d’agricultura que es potencia finançant aquest tipus de projectes no suposa avançar cap a la sostenibilitat que tan les universitats com les administracions del nostre país afirmen defensar.

Per tots aquests motius suara esmentats exigim que la Universitat de Barcelona es posicioni al respecte i conjuntament amb la resta d’universitats dels Països Catalans deixi de desenvolupar aquests projectes insostenibles econòmicament, social i ambiental.

PER UNA UNIVERSITAT LLIURE DE TRANSGÈNICS.
PER UNS PA�SOS CATALANS LLIURES DE TRANSGÈNICS.

Coordinadora d’Estudiants dels Països Catalans (CEPC)
cepc ARROBA coordinadora.net
Mira també:
http://www.coordinadora.net

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Per una Universitat lliure de Transgènics [CEPC]
30 jul 2004
Molt ben fet!
Continueu endavant!
Re: Per una Universitat lliure de Transgènics [CEPC]
30 jul 2004
s'ha de recolzar des de la universitat als moviments populars com la Plataforma Transgènics Fora!

i fer sindicalisme combatiu per evitar que la univesritat pública serveixi per finançar a les grans corporacions del transgènic

amunt amb la cepc
Sindicato Sindicat