Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: sense clasificar
El Port de Sagunt (València) acollirà el Campament de la Joventut Antifeixista, Antiimperialista i Republicana
29 jul 2004
Joves procedents de totes les zones de l’estat conviuran i debatran per impulsar alternatives al règim monàrquic
El Port de Sagunt acollirà el Campament de la Joventut Antifeixista, Antiimperialista i Republicana


Després de dur a terme, l’any passat, el primer Campament Estatal de la Joventut Antifeixista, Antiimperialista i Republicana (CEJAAR) a la localitat gallega de Catoira, la Plataforma de Ciutadans per la República (PCPR) ha impulsat per enguany la celebració d’aquest esdeveniment al Port de Sagunt, un dels llocs del nostre país on la lluita popular i republicana ha estat més forta i duradora.

Tal com va ocórrer l’estiu passat a Catoira, aquest esdeveniment procura unir l’elaboració política a l’oci i la cultura, tot inserint-se al context social on se celebra. Per això, els tallers i xerrades seran acompanyats per activitats que permeten conéixer de ben prop el patrimoni del Camp de Morvedre, com són les visites a la marjal, al centre històric de Sagunt i a les instal·lacions de Sidmed, o que servisquen per prendre contacte amb la cultura popular de la zona, com ara la participació a les festes del Port.

El treball de debat i elaboració política és dut a terme mitjançant, preferentment, tallers de discussió en què els i les participants reflexionen col·lectivament. Per fer-ho, hi utilitzen una ponència introductòria, redactada per algun dels comités preparatoris del campament que s’han constituït a diversos indrets de l’estat i que agrupen gent de procedència política diversa o, simplement, no organitzada prèviament. No hi faltaran la valoració de la manipulació mediàtica, l’anàlisi de la situació actual de l’imperialisme ni la relació entre la qüestió nacional i la lluita de classes, a més del debat sobre la significació de la República per als joves.

Quant a les xerrades, les persones organitzadores del CEJAAR no han oblidat el compromís que han de tindre els joves valencians amb els immigrants i, per això, n’han programat una sobre aquesta qüestió. També i haurà una nit cultural protagonitzada per l’associació Rumiñahui. D’altres col·loquis que hi ha previstos es refereixen a les experiències històriques d’unitat popular, al conflicte al Sàhara i als drets dels i les joves. Completen el programa diverses projeccions de cine i vídeo i alguns concerts.

Tot comptat i debatut, l’objectiu que proposen els joves organitzadors per a aquest campament és «crear llaços d'unió i coordinació en la lluita contra les polítiques neoliberals, la precarietat laboral i les guerres de rapinya imperialista, alçant la senyera de la República, la Democràcia i la Solidaritat com a alternativa política real dels pobles enfront del caos cap al qual ens condueix el capitalisme». Per això, fan una crida «a tots els joves antifeixistes, antiimperialistes i republicans de l'estat, a la joventut conscient i combativa», doncs consideren que aquest jovent és «l’embrió veritable de la lluita que ens unirà en el futur, ferramenta necessària per a la unitat de les classes populars en la lluita per la República i els drets dels pobles».

La Plataforma de Ciutadans per la República porta dotze anys treballant per la construcció de la III República a l’estat espanyol. Pel que fa al nostre àmbit cultural, CPR compta ja amb una organització germana a Catalunya i diversos col·lectius constituïts al País Valencià.

Per aconseguir més informació sobre el CEJAAR, vegeu www.cejaar.tk

Contacte i inscripció:

Tel. 656 95 61 86

cejaar ARROBA tagoror.net

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa