Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
La plantilla de Terreiros Trade, contractista de Cristalería, fa vaga contra diversos acomiadaments
28 jul 2004
Els 56 treballadors de Terreiros Trade, empresa dedicada a l'acabat de vidre per a l'automòbil subcontractada per Saint-Gobain Cristalería al Vendrell, inicien aquest matí una vaga per protestar contra diversos «acomiadaments improcedents, persecució sindical al comitè d'empresa i sancions a empleats rebels» que, segons el comitè, hi ha hagut en la companyia des que va començar l'any.
El Punt - 28/07/2004
G. SALÓ El Vendrell

Víctor Fernández, secretari del comitè, explica que el conflicte es remunta al gener passat, quan la direcció de Terreiros Trade va decidir augmentar la producció «treballant les mateixes hores, més de pressa i sense augmentar el salari o els dies festius». A partir de les queixes del comitè -format per representants del sindicat CGT- arran d'aquesta situació, «hi ha hagut acomiadaments indiscriminats i improcedents amb 45 dies per any treballat al·legant que no hi havia prou feina», explica Fernández. En concret, es denuncia que s'han destruït 24 llocs de treball, nou dels quals en els darrers tres mesos, i tres aquesta setmana. Fernández també denuncia que s'ha sancionat un membre del comitè amb 28 dies de sou i feina, un altre amb una setmana i que n'han acomiadat un tercer.
La vaga ha estat convocada des d'avui i fins divendres, i a partir del 15 d'agost, després de les vacances. L'empresa no ha fet cap comentari respecte a aquestes denúncies.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La plantilla de Terreiros Trade, contractista de Cristalería, fa vaga contra diversos acomiadaments
28 jul 2004
vaya un altre follon, cullons es que els empresaris no pareu.

vinga salut, anarcosindicalisme i lluïta obrera
Sindicato Sindicat