Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Entrevista a Radio Vilafranca amb l'alcalde Marcel Esteve (setmana del 12 al 17 de Juliol).
27 jul 2004
PROU POLÃ?TICS MENTIDERS!!!
IMG_0626.jpg
Silvia Delgado: Parlàvem de les queixes dels "Xuquis" i també volia portar la qüestió de les crítiques de la CUP respecte al paper que està fent l'Ajuntament en relació a la Base de Muntatge del TGV a les afores de Vilafranca. Deia la CUP fa uns dies en un comunicat es preguntava si l'oposició de l'Ajuntament és real o d'aparador perquè es qüestionava com és que mig any desprès encara continuï l'Ajuntament sense disposar del projecte d'aquesta base de muntatge, de l'estudi d'impacte ambiental i demanava una oposició més real en aquest sentit, més ferma.

Marcel Esteve: Mira, això ho vam poder tractar ara fa poques setmanes en una Junta de Portaveus, i en aquesta Junta de portaveus tothom va tenir oportunitat de dir-hi la seva i va explicar amb detalls dons com estava tot aquest tema. El posicionament de l'Ajuntament no ha variat, ni un mil·límetre: Hi ha un acord que es va pendre en una moció de l'Ajuntament de Vilafranca i l'Ajuntament de Vilafranca continua estant absolutament en contra d'aquesta Base de Muntatge i això no ha canviat en res. També se'ns diu que no s'ha fet res, bé, dons sí que s'ha fet i S'HA FET TOT EL QUE A LES NOSTRE MANS ÉS POSSIBLE: s'ha presentat una al·legació que, insisteixo, es va discutir en Junta de portaveus, "onta" ningú va dir ni ase ni bèstia i a tothom li va semblar bé que aquesta era una via dons per poder insistir amb el Ministeri..no? una al·legació per escrit i on es demanava tota una sèrie...un seguit de requeriments i per tant ha estat absolutament informats tots els grups de l'Ajuntament. Jo penso que aquests temes que hi estem d'acord, que hi estem d'acord en fer una pressió i en tirar endavant , ho hem de fer plegats, ho hem de fer plegats. Penso que és la millor manera per tal de que ens ensortim amb les coses, en aquelles coses que estem d'acord, dons l'Ajuntament i tots els grups d'anar plegats i no es tracta de, si un fa més o un altre fa veure que ha fet menys... es tracta d'anar plegats, d'explicar-ho tot amb tota transparència, d'on estan els temes, hem estat treballant, el tema aquest de l'al·legació amb la gent d'Unió de Pagesos, d'acord amb la gent d'Unió de Pagesos, amb els propietaris de les finques afectades ...um, properament aquest divendres tindrem una reunió amb la gent d'Uvipe, la gent d'Unió de Pagesos, amb la gent de Terra Vitium, això ho farem demà mateix, demà a la tarda per continuar informant, explicant i fer un posicionament conjunt en relació amb el tema de la Base de Muntatge. Ens agradaria que tots els grups municipals dons estiguéssin plegats dons amb aquesta reivindicació que té Vilafranca....

(nota del transcriptor) Per recordar:
La moció aprovada pel PLE de Març va ser presentada per la CUP. La única gestió realitzada per l’equip de govern ha estat la presentació d’unes al·legacions en data 10 de juny, és a dir, quasi 4 mesos després i després de 5 mesos d’haver expropiat els terrenys. Unes al·legacions absolutament fòra del termini legal. A més, quina junta de portaveus? quan va ser i qui hi va assistir? Preguntem-ho també a CIU, PP, ERC a veure qui hi va anar? Mentider Sr. Esteve!!!

Silvia Delgado (tallant): Darrerament s'hi han sumat noves oposicions a aquesta Base de Muntatge. Parlava ara d'Uvipe en aquesta assamblea de la setmana passada es declarava en contra d'aquest 4ªrt Cinturó. També l'assamblea d'Iniciativa per Catalunya-Verds celebrada recentment s'ha posicionat en contra, sembla que ningú la vol...

Marcel Esteve: la Base de Muntatge? no...i el Govern de la Generalitat, i l'Ajuntament de Vilafranca...no, evidentment que no i s'ha manifestat d'aquesta manera tant clara... una cosa és la Base de Muntatge i una altra la Base de Manteniment: la Base de Muntatge sembla ser que, que bueno, que cada X kilómetres dons ha d'haber-n'hi una base muntatge. VILAFRANCA NO LA VOL I JA HO HA DIT. I llavores on s'ha de fer aquesta Base de muntatge? AQUEST ÉS EL SEGON PART DEL DEBAT: A Subirats? A Gelida? Als Monjos? A L'Arboç? A Tarragona? EL PROBLEMA ÉS QUE NO...NO ÉS QUE EL TERRITORI NO LA VOL, PERÒ TAMBÉ CAL TROBAR AQUELL ESPAI. Per tant estem amb això en relació amb la Base de Muntatge. I desprès hi ha la Base de Manteniment que això si que ja té una voluntat de que quedi..no?, que quedi per sempre, la Base de Manteniment dels trens d'Alta Velocitat i aqui el que nosaltres diem és que aquesta base de manteniment ocupi el menys terreny possible, ocupi el menys espai possible.

(nota del transcriptor) Per qui treballa l'alcalde de Vilafranca? pel GIF? és que ha de buscar-los un lloc per posar-la o què? i el poble de Vilafranca què demana? A veure, de qui cobra vostè?

Silvia Delgado: Vilafranca SI que accepta la Base de Manteniment?
Marcel Esteve: La Base de Manteniment cal veure dons com ha de ser.

Silvia Delgado: Però no hi ha cap pronunciament en ferm encara?
Marcel Esteve: No, perquè... en tot cas NOSALTRES EL QUE VOLEM VEURE ÉS DONS, EXACTAMENT, QUE ÉS AIXÒ DE LA BASE DE MANTENIMENT..no? Però no estem...estem parlant de dues coses diferents: la Base de Muntatge té una ocupació extraordinària de sòl, la Base de Manteniment no en té tanta... si això vol dir reduir l'espai a la mínima expressió DONS, BUENO, Però volem que se'ns garanteixi això, no? Quina ocupació del sòl hi ha? i sobretot, dons estem d'acord amb el que...diuen els propietaris que si la Base de Muntage és una qüestió provisional dons sencillament el que cal fer és una ocupació temporal del sòl, que mentre s'actui dons, bé, s'hagi d'utilitzar aquest espai però un cop muntat, com diu la paraula "base de muntage" un cop muntat la línia ferroviària d'alta velocitat dons podria desaparèixer, ha de desaparèixer, ha de recuperar-se aquell espai pel sòl que aquest moments és, és a dir, agrícola. Això jo penso que s'ha de poder entendre així perquè és d'una lògica aplastant i en segon lloc, dons també a banda d'això, dons també, el que volem plantejar és això, el fet de QUE REALMENT ES TROBI UN ESPAI IDONI PER LA BASE DE MUNTATGE, QUE NO SIGUI AL PENEDÈS, perquè creiem que té les dificultats d'ocupació d'un espai agrari important. Sabem que és difícil trobar aquest espai, però en tot cas estem continuem mantenint-nos en aquesta línia.

(nota del transcriptor) Els terrenys van ser expropiats de forma forçosa el 26 de febrer. Per tant, el nou propietari, quan es retiri vendrà els terrenys, no els tornarà pas als pagesos. Comprats a preu de sòl agrícola, els podria vendre al preu de sòl industrial, generant una plus-vàlua que no rebran pas els pagesos. I aquests, cabrejats, evidentment!

Silvia Delgado: Per tant, dir Si a la Base de Manteniment no implica haber d'acceptar la de Muntatge?
Marcel Esteve: Si, evidentment són dos temes diferents, que sovint s'han confòs i a vegades han sortit informacions de dimensions que no s'ajusten a la realitat... perquè s'ha parlat de 20..30 hectàrees la ocupació I ESTEM PARLANT DE 15 ...17 HECTÀREES D'OCUPACIÓ, DE VERITAT, DE LA BASE DE MUNTATGE. En tot cas, segurament com que aquesta informació tampoc ha estat prou clara per part del Ministeri, EL MOTIU DE QUE NO QUEDI CLAR, NO ÉS CULPA DELS QUE HO DIUEN SINÓ PRECISSAMENT DELS QUE NO HAN DIT RES EN RELACIÓ A AIXÒ, PER TANT, LA NOSTRA REIVINDICACIÓ TAMBÉ ESTÀ DE QUE EL MINISTERI DONS SIGUI EL MÀXIM TRANSPARENT POSSIBLE en relació a aquest temes.

Silvia Delgado: I de moment no hi ha nova informació, ni sobre una ni altra?
Marcel Esteve: De moment no hi ha nova informació. S'han fet gestions en relació a la Generalitat, s'ha estat parlant, ... i quan dic que no hi ha hagut nova informació no vol dir que no s'hagi fet res, estic dient que no hi ha hagut, NO HI HA UN CANVI D'ACTITUT PER PART DEL MINISTERI . Amb això no estic dient de que no s'hagi parlat, s'hagi fet reunions, s'hagi instat, s'hagin fet al·legacions, ..eh?..tot això, una cosa no treu l'altra. Que no hi hagi novetats no vol dir que no s'hagin fet gestions i que se'n hagi parlat amb el President del GIF, de... i se'n ha parlat amb el Director General d'Infrastructures Ferroviàries i ... tot això s'ha anat fent, el que passa tampoc, el que no, el que penso que no té lògica és que es vagin anunciant reunions, les quals encara no s'ha arribat a CONCRETAR UN ACORD O UN POSSIBLE ACORD, O QUE PASSA SOBRETOT DONS AIXÒ PER QUÈ ES DEIXÉS DE FER A VILAFRANCA, NO?

(nota del transcriptor: de veritat es pensa Sr. Esteve, que habent comprat els terrenys, i tenint encarregades ja les obres, marxaran a algún altre lloc? o es que es pensa que som imbècils?). Les obres comencen el dia 1 de Setembre!!! Si no van saber interposar res de res per aturar-ho i habent actuat de forma pèssima, ja es veu que ha de ser expressament, no em faci pensar alguna cosa més... sobretot tots a la una, a veure si repartim les culpes entre tots...patètic!
Mira també:
http://www.cupvila.org

This work is in the public domain

Comentaris

El degoteig d'esdeveniments arran de la denuncia de la CUP no s'atura...
27 jul 2004
Ràdio i Televisió de Vilafranca
http://www.rtvvilafranca.com

----------------------------------------------------
- Dimecres, 21 de juliol

CUP i CiU marxen del ple perquè lâajuntament tenia el projecte de la base de muntatge del TGV

El darrer ple municipal abans de les vacances va ser força accidentat. El regidor de la CUP, Otger Amatller, va manifestar, en el decurs de la seva intervenció en el primer punt de lâordre del dia -el de lâaprovació de pressupostos del 2003-, la seva total oposició a les conductes i maneres de fer de lâequip de govern en relació a lâafer de la base de muntatge i manteniment del TGV. Segons va explicar en demanar a Serveis Tècnics la còpia de les al·legacions contra la base va aparèixer-hi un document amb el títol de projecte constructiu. En el dossier ja es parla de la futura continuïtat de la base de muntatge com a base de manteniment i es cita lâajuntament de Vilafranca com un dels òrgans consultats per preparar el projecte, amb data de febrer del 2003. Una trentena de membres de la CUP presents al saló de plens van ensenyar cartells de â?Prou polítics mentidersâ?. Els regidors de CiU també van abandonar el ple com a protesta.

----------------------------------------------------
- Dimecres, 21 de juliol

Lâequip de govern replica que el document â?tan sols és una memòriaâ?

Refermant la seva oposició a la base de muntatge, lâequip de govern de Vilafranca ha convocat als mitjans de comunicació per aclarir les acusacions de la CUP. Segons afirmen, lâajuntament en cap moment han amagat cap tipus dâinformació i han donat absoluta transparència. El cap dels Serveis Tècnics, Quim Gascó, ha afirmat que el document que la CUP va mostrar al ple â?no és més que una memòria del projecte constructiu i que els planells que conté formen part de lâexpedient dâexpropiacions que es van rebre al febrer dâaquest anyâ?. Lâalcalde, Marcel Esteve, ha anunciat la convocatòria dâuna junta de portaveus extraordinària.

----------------------------------------------------
- Dilluns, 26 de juliol

Romero: â?El document del projecte de la base de muntatge és una presa de pèlâ?

El portaveu de lâequip de govern, Francisco Romero, ha donat més detalls de la reunió de divendres de la junta de portaveus extraordinària amb cada representant dels cinc grups municipals. Lâequip de govern va exposar als portaveus dels grups polítics que calia defensar el ple municipal com a escenari de debat de tots els temes. El portaveu de lâequip de govern ha explicat a Ràdio Vilafranca els retrets que el govern local va fer als representants de les formacions que van abandonar el ple.

----------------------------------------------------
- Dimarts, 27 de juliol

Els regidors de CiU han obtingut un joc sencer del projecte constructiu de la base de muntatge

El portaveu del grup municipal, Pere Regull, acompanyat pels regidors Aureli Ruíz, Josep Maria Figueras i Fernando García van anar ahir al Congrés dels Diputats i van demanar consultar el projecte constructiu. No els hi van posar cap problema i el van poder consultar i fins i tot endur-se un joc sencer, tal com es pot veure en les imatges que ells mateixos van enregistrar i que avui han fet públiques en una roda de premsa. Demà al matí, els regidors de CiU faran lliurament de tota la documentació a lâalcalde, Marcel Esteve, al regidor dâUrbanisme, Pep Colomé, al portaveu de lâequip de govern, Francisco Romero, i els hi reclamen la seva dimissió per honestedat política.


La CUP farà una roda de premsa el dimecres 28 de juliol per a valorar tots aquests esdeveniments i extreuen conclusions.

PROU POLÃ?TICS MENTIDERS!
Sindicat Terrassa