Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: corrupció i poder
Un nou escàndol esguita el feu de Zaplana a Benidorm
26 jul 2004
lava.jpg
Un nou escàndol esguita el feu de Zaplana a Benidorm

Salvador Palop, l'home de les cintes del cas Naseiro a qui Zaplana va confessar que estava en política per forrar-se, apareix al darrere dâun entramat dâempreses que sâestan beneficiant de la contractació a dit dels macroconcerts que sâestan celebrant a la ciutat dâon va eixir lâexpresident.


El passat dâEduardo Zaplana és com un 'boomerang' que mai lâacaba dâabandonar. Si abans li esclataren els contractes que va signar amb Julio Iglesias quan presidia la Generalitat valenciana, ara torna a planejar per damunt dâell lâombra del cas Naseiro. El nom de Salvador Palop, lâúnic implicat en lâafer que va ser obligat a abandonar el PP i dimitir del seu càrrec, ha sorgit de les tenebres i apareix al darrere dâuna trama dâempreses pantalla que sâestà fent amb el monopoli de lâadjudicació a dit dels grans concerts a Benidorm, una ciutat on continua sense fer-se res sense el beneplàcit de lâexpresident.

Palop figura com accionista i president del consell dâadministració de Mundosenti2 S.L.. Aquesta empresa va rebre el seu primer contracte dâuna institució pública -la Diputació de València de Fernando Giner- als pocs dies de constitur-se, en març de 2002. Mundosenti2 és a la vegada lâaccionista majoritari de Mundosenti2 Eventos S.L., el nom pantalla que ha servit, segons ha denunciat el PSPV-PSOE de Benidorm, per ocultar la participació de Palop en un eixugós contracte mitjançant el qual, a canvi dâorganitzar 6 macroconcerts, la firma es beneficiava amb 1,1 milions dâeuros més els beneficis de les entrades, la beguda i el merchandising. Vicente Pérez Devesa, lâalcalde de Benidorm, va enviar una carta a diverses empreses de la zona demanant-les que patrocinaren els espectacles donat que el seu finançament era âinsuficientâ?. Tant lâAjuntament com Mundosenti2 Eventos S.L. sâhan negat ha fer públics aquests contractes al·legant que són de caràcter privat. Dels espectacles compromesos, lâempresa només nâha pogut fer quatre i no hi ha anunciat cap altre més.

La societat ja es va beneficiar del concert dels Rolling Stone lâany 2003, per al qual va aconseguir presentar un aval de 348.000 euros del Banco Popular malgrat que el seu capital social només és de 3.008, 115 vegades inferior a la quantitat avalada.

> Quatre societats

Lâempresa que actualment manté el contracte per a lâorganització dels grans concerts a Benidorm, Mundosenti2 Eventos S.L., ha anat canviant de nom des que lâAjuntament llencés la seua promoció como ciutat organitzadora de grans events. De fet, fins a quatre societats mercantils han tingut el mateix domicili social al carrer Grabador Esteve de València. La primera societat que seân ba beneficiar fou ATM Broadcast S.L., allotjada al mateix despatx que les mercantils constituides posteriorment, Eleanele S.L., Mundosenti2 S.L. y Mundosenti2 Eventos S.L. Aquestes tres darreres tenen com denominador comú el nom de Lorenzo Manuel Pérez, que figura com administrador. Palop apareix com president del consell dâadministració de Muntosentidos S.L., moment a partir del qual la pluja fina de contractes cap a lâentramat comença a diluviar. La firma ha mantingut una productiva relació comercial amb les instituciones públiques valencianes. Entre els seus benefactors destaquen la Diputació de València, lâInstitut Valencià dâArt Modern (IVAM), lâInstitut Valencià de la Joventut (IVAJ), el Palau de la Música de València, la Ciutat de les Arts i les Ciències i la Ciutat de la Llum dâAlacant . Salvador Palop va entrar al món de lâorganització dâespectacles lâany 2000 de la mà de Battering Media, de la qual es va desvincular a finals de 2002 per centrar-se a Mundosenti2, SL.
Mira també:
http://www.lavanc.com/

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat