Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme : guerra
Complot sionista per la destrucció de la Mesquita d´Al-Aqsa
26 jul 2004
Fonts governamentals israelianes anuncien un gran atemptat antiislàmic.
Responsables del govern d´Ariel Sharton han volgut curar-se en salut en haver anunciat diumenge que grups extremistes jueus preparen un gran atemptat mortífer per tal d´enderrocar la Mesquita d´al-Aqsa.

Amb aquest anunci -que el govern Sharon exposa com a resposta a la seva retirada de Gaza- el Likud pretén de "centrar-se" en el panorama internacional. Per altra banda però l´extrema dreta israeliana està fins al dia d´avui present en la direcció estatal sionista i ha estat alimentant de forma constant l´existència i l´acció dels qui fan la "feina bruta", com el Kasch de l´executat criminal, Rabí Kahane. Òbviament la connivència de Sharon ha estat evident.

La previsible aquiescència amb què les forces d´Israel deixaran d´actuar davant els atemptats anunciats no deixa lloc a dubtes. De fet el mateix Tsahal actua contra qualsevol dret humanitari en assassinar civils palestins, blocar-los el pas i tancar tota la Franja de Gaza en un immens camp de concentració. No calen "extrems terroristes", perquè Israel ja és en si un Estat d´essència criminal i projecció colonial.

Estiguem alerta doncs, per si una acte d´aquestes característiques portés a una explosió de legítima indignació entre els musulmans d´arreu del planeta. Tot això refo´çaria de forma clara la revalidació de Bush a la Casa Blanca i la imposició de la línia dura als Estats Units.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Complot sionista per la destrucció de la Mesquita d´Al-Aqsa
26 jul 2004
Doncs mira, no sé què dir-te. Tampoc seria la fi del món si la mesquita aquesta acabés destruida. En aquest país, als anys 30, els nostres avis anarquistes van cremar i destruir un pila d'esglésies, i ja veus, encara som aquí i el món continua girant. Això sí, les esglésies, per sort, són mig buides i poca gent fa cas a les doctrines que els capellans imparteixen allà dins. Tant de bó que les mesquites també comencessin a buidar-se i la gent tingués una mica més de dignitat i deixés de tocar amb el front a terra adorant a un suposat déu.
Re: Complot sionista per la destrucció de la Mesquita d´Al-Aqsa
27 jul 2004
Estic d'acord en que l'única església que il·lumina és la que es crema, però quan parlem de llocs sagrats a Jerusalem estem parlant d'un context i una realitat molt concreta, i l'acció dels ultrasionistes no es pot considerar d'anticlerical sino més bé d'una nova provocació i ocupació.

L'esplanada de les mesquites és un lloc sagrat per jueus i musulmans, central en les seves religions, pels jueus correspon a lloc on un dia es va aixecar el Temple de Salomó, mite del posterior nacionalisme sionista, el qual va ser enderrocat dues vegades, la definitiva pels romans el s.I (o II? ara no estic segur), d'aquell temple només va quedar una paret lateral que es la que avui dia es coneix com el mur de les lamentacions. A sobre d'aquest mur existeix l'esplanada de les mesquites, espai sagrat pels musulmans perque segons les llegendes coràniques va ser el lloc on va pujar Mahoma al cel, allà es van construir amb la conquesta islàmica la cupula de la Roca (aquella que brilla daurada a Jerusalem) i la mesquita d'Al-Aqsa. Quan Sharon es va passejar per l'esplanada de les mesquites va iniciar la darrera intifada que encara no s'ha aturat, i va marcar el camí del que un dia vol arribar a conquerir per reconstruir el temple que és la secular ambició del judaisme, perque segons les seves escriptures quan el temple estigui reconstruit, hi haurà una gran guerra, vindrà el seu mesies i els jueus definitivament guanyaran i bla, bla, bla.

Ho sento pel rollo bíblic, que tots sabem que no són més que llegendes, però en la situació actual la simbologia d'aquest lloc ja no és només un fet religiòs, és un fet identitari, de resistència per molts i pel qual lluitaran acarnissadament per cada pam de terra. És la historia de l'ocupació de Palestina, de les constants provocacions sionistes, en definitiva una resistència on tots els símbols tenen una importància més que habitual per nosaltres, i per suposat el caire religiòs creix i creix, per desgràcia, a marxes forçades.
Re: Complot sionista per la destrucció de la Mesquita d´Al-Aqsa
27 jul 2004
No es pot comparar de cap manera la crema d'esglésies que hi va haver en aquest país amb la destrucció de la mesquita d'Al-Aqsa per part dels sionistes.
En primer lloc, perquè qui cremava esglésies cremava les esglésies del seu propi país i no anava a destruir símbols d'un país ocupat.
En segon lloc, perquè la crema de mesquites té el valor simbòlic d'esborrar la presència musulmana en un lloc, com hem vist que passava en diferents punts dels Balcans a mans del nazionalisme agressiu serbi.
En tercer lloc, perquè una mesquita no és una església. Una mesquita no és un "temple" musulmà, sinó un lloc de trobada social a part de ser-ho de culte. Al Marroc, per exemple, és típic que les dones s'apleguin a les tardes a les mesquites per a xerrar de les seves coses i berenar.
I en quart lloc subscric l'opinió de "Lo Gaiter" referent al tema.
Re: Complot sionista per la destrucció de la Mesquita d´Al-Aqsa
27 jul 2004
anònim:

els sionistes no són precisament revolucionaris
Re: Complot sionista per la destrucció de la Mesquita d´Al-Aqsa
12 ago 2004
anònim tampoco seria el fin del mundo si tu iglesia y tu casa volaran contigo dentro, el mundo seguiria rodando, aplicate el cuento.
Re: Complot sionista per la destrucció de la Mesquita d´Al-Aqsa
12 ago 2004
Hijazi sea reelegido Bush o gane Kerry, la linea dura no va a menguar, sus amos son los mismos.
los amos = industria d armamento americana
12 ago 2004
usa no dejara d apoyar a israel, no solo por el lobby q tienen en america si no porq ganan mucho dinero vendiendo armas al ejercito israeli.
Sindicato Sindicat