Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: pobles i cultures vs poder i estats
El nou estatut balear establirà que les Illes són 'nacionalitat'
25 jul 2004
El govern balear començarà a elaborar al setembre un nou estatut que inclourà, entre altres punts, el terme 'nacionalitat'.
El nou estatut balear establirà que les Illes són 'nacionalitat' El govern balear començarà a elaborar al setembre un nou estatut que inclourà, entre altres punts, el terme 'nacionalitat'. A més a més, tal com informa avui Diari de Balears, la nova redacció proposarà la doble llista en les eleccions balears i reivindicarà la creació d'una policia pròpia de les Illes. El president de l'executiu, Jaume Matas, es planteja de crear un 'comitè de savis' que proposi i estudiï en quina línia s'ha de reformar l'estatut perquè tingui el màxim consens a l'arc parlamentari i eviti recursos d'inconstitucionalitat. Amb la inclusió al text del terme 'nacionalitat', rebutjat per PP i PSOE en la modificació de 1998, el govern popular vol obtenir el suport d'Unió Mallorquina i el PSM.
La reforma dels actuals estatuts d'autonomia a les Illes, el Principat i el País Valencià és en l'agenda de tots tres governs. Al País Valencià el PP, PSPV i l'Entesa van constituir a l'abril una comissió dedicada a estudiar la possible reforma de l'estatut. I al Principat s'ha engegat una àmplia campanya per augmentar el sostre competencial i l'autonomia del govern català.


http://www.vilaweb.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: El nou estatut balear establirà que les Illes són 'nacionalitat'
25 jul 2004
Y qué tienen las Illes Balears que no tenga Castilla la Mancha, o la Rioja, o Aragón, o Castlla León?

Tiene más historia, o más legado artístico, o más trascendencia en la historia les Illes que Castilla León? Por qué?

Y qué importancia tiene de más las Illes Balears que las demás tierras, cuando en les Illes en el siglo XVI vivían cuatro gatos?

Vamos, en historia, en legado artístico, en influencia exterior, en relaciones históricas con otros países o coronas, en presencia en los más importantes acontecimientos de Europa en los últimos 500 años, Balears no le llega ni a la suela del zapato a Casilla León, y si me apuras, a cualquier ciudad de su Comunidad.

Os recuerdo que tres ciudades de son Patrimonio de la Humanidad.
Si por redactar un "estatut" os creeis que entrais en el mapa de la Historia, lo llevais claro...
Re: El nou estatut balear establirà que les Illes són 'nacionalitat'
25 jul 2004
>> Y qué tienen las Illes Balears que no tenga Castilla la Mancha, o la Rioja, o Aragón, o Castlla León?


...platges?


De fet Castella i rodalies també és una nacionalitat d'aquelles que en diuen "incloent", és a dir, que tracta d'"inlcoure" les que tenen a les vores.

Per això no m'extranaria pas que aquest fos el començament d'una nova estratègia del PP per enfrontar, dividir i conquerir els territoris de parla catalana, com el tema del valencià != català al País Valencià. M'explico: potser com a contrapartida del reconeixement de nacionalitat volen fer constar a aquest nou estatut que la llengua parlada a la nacionalitat balear és el balear, que no te res a veure amb el català...

També podria ser que els PPeros estiguin provant de desvirtuar qualsevol menció a les nacionalitats històriques a la nova constitució espanyola reconeixent nacionalitats arreu i consolidant una altra ronda de "cafe para todos".

No se, potser només son paranoïes meves i el que passa és que la visita al club Rasputin ha trastocat aquests "al·lots"...
Re: El nou estatut balear establirà que les Illes són 'nacionalitat'
25 jul 2004
A ningú li importa si les Illes tenen més, menys o igual história que Castella-La Manxa o Castella-Lleó. Només a nacionalistes espanyols com tú. Deixa les Illes i els Països Catalans en pau, li desitjo el millor a Castella-Lleó i al món sencer. Podría fer comentaris babaus sobre aquests llocs, pero passo de perdre el meu temps i desaprofitar espai a Indymedia.
Re: El nou estatut balear establirà que les Illes són 'nacionalitat'
26 jul 2004
els castellans podeu fer el què volgueu (si espanya us deixa). a nosaltres deixeu-nos viure com nosaltres decidim.

salut
Re: El nou estatut balear establirà que les Illes són 'nacionalitat'
26 jul 2004
Aragon ye una nazion y l'estatuto d'autonomia o dize asinas en o suyo primer articlo..."Aragon en birtut d'a suya esistenzia como nazionalida istorica"
Sindicat Terrassa