Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: @rtivisme : guerra
- Arte de la Guerra : Familia
23 jul 2004
Familia
IMG_Larmee_Family.jpg
Familia

This work is in the public domain

Comentaris

Re: - Arte de la Guerra : Familia
23 jul 2004
M'agrada aquest cuadre. Formes abigarrades, ben definides pero amb línies que s'entremesclen, colors expresius, focalitzacións centrals pro dinàmiques, rauxa de colors en les pinzellades i alhora ..simetria, equilibri en una composició super formal.
Ara bé. Per què "arte de la guerra"? El pare de la criatura es un jueu amb la creu de david. També s'hi aprecia un altre temple jueu a la dreta. El paradís? la terra promesa?

Potser el que pretén l'autor és fernos pensar el contrast. Pro per això caldrien dos cuadres més: un per exemple el d'una criatura saltant a trossos per els aires arran d'una explosió en atemptat suicida palestí i l'altre el de unes excavadores israelianes arrassant uns camps de conreu palestins.
Re: - Arte de la Guerra : Familia
23 jul 2004
Jo sense ser crític d'art ni entès en religions entenc que es veuen tres temples. A la dreta me sembla veure una sinagoga jueva, a l'esquerra, deu ser una cristiana, per la creu, entenc (jo de petit en fer una esglèsia la feia així,d'aquí la meva conclusió) i al final del tot, a l'horitzont, crec entreveure un temple islàmic (minarete i cúpula).També sembla que estiguin en tres planols. La jueva el primer, la catòlica en segon i la islamica en tercer.De lo més proper a lo més llunyà.
Què significa?Ah, aqui deu estar la incognita.
El pla principal, entenc que hi ha un matrimoni jueu (pel ram de flors, però ignoro si les jueves porten ram en casar-se),agafadets de la mà.
Interpreto doncs que si es casen, el nen no deu ser seu. Pot ser d'altres,no?
A part de que al nen li falti una cama , que pinta un nen sobre un llenÇol vermell a sobre una taula en un festín (entenc que és un festí perquè com he dit sembla un casament,i a part ni han més de dos gots i plats i safates plenes de fruites...plàtans, cireres, pomes?
Tot un misteri per desxifrar!
A INTERPRET, dir-te que me semblen bé les trilogíes i els tríptics, però perquè fas una trilogía inconexe (al meu entendre).
Primera part:Cuadre realitzat (de moment, perquè m'estàn entran ganes de dibuixar les altres dues parts...m'agrada pintar!!!)
Segona part: jo entenc que la composició hauria de ser d'una altre manera, per fer-la més realista, impactant i REAL...el palestí atemorit, feble, coneixedor de la seva mort, amic per moments de la seva mort, el seu pitjor enemic...però noble i valent per una causa, per "algo" que "l'obliga" a parlar de cara a la seva mort, per primera i per última vegada...
Aquesta composició seria més real, dinàmica i real (que no realista). Al meu humil entendre Interpret!
La tercera part del tríptic estaría bé, però trencaría amb les altres dues parts...una familía, un acte violent i sagnant i una escena una mica estranya d'uns bulldocer destruint camps de...blat?(jo no sabría com pintar-ho, però segur que hi ha algú que ràpidament ho faría)
El títol de l'article "Arte de la guerra:Família", hem crea incògnites dins meu...
Potser fa referència a l'art de la família jueva per fer la guerra?
A la Gran família que seríen totes les religions (pels tres temples recollits al cuadre), en constants guerres, és a dir, que tenen l'art (les religions) de fer guerres !?
Molts dubtes,molts dubtes!!!
Salut Revolució i Art (no el de la Guerra!)
Re: - Arte de la Guerra : Familia
24 jul 2004
Un judío casado con una no judía? sus hijos ya no seran judios...es ese el futuro de la tierra prometida...

con todos mis respetos JODIAS RELIGIONES
Judgement of Solomon
24 jul 2004
.

And King Solomon spoke:

From this day forward, every Israeli must marry a Palestinian.

Then let the grandparents kill their own grandchildren !
Re: - Arte de la Guerra : Familia
12 ago 2004
Paz
Sindicat Terrassa