Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: criminalització i repressió
Excés policial amb un indigent a València.
23 jul 2004
Publicat al medi de desinformació Levante
agresion.jpg
Excés policial amb un indigent a València.



x CNT-València - %[22.07.04 - 23:49]



Veïns i vianants afirmen que un agent va llençar al sòl a un indigent per no identificar-se



Transeünts i veïns del Passatge Russafa de València s'han queixat públicament del tracte dispensat per un agent de la Policia Local a un indigent que dormia en el carrer.



Font: EL PERIODIC LEVANTE-EMV, València



Segons van informar a LEVANTE-EMV algunes d'aquestes persones també van aportar una seqüència completa de fotografies que resumeixen l'incident, els fets van ocórrer dimarts passat sobre la una de la tarda. El indigent dormia al costat d'un mur en obres, envoltat de flassades i cartrons, quan un agent de la Policia Local es va apropar a ell per a despertar-lo i demanar-li la documentació.



Segons les fonts, l'indigent no va voler identificar-se i a més es «va embravir» amb el policia, al que l'agent va respondre amb una actitud «violenta i desproporcionada tenint el compte el perill que representava aquesta persona».



Pel que sembla, el va agafar i el va llençar al sòl sense el més mínim mirament i fins i tot va arribar a subjectar-li pel coll, fins el punt que les persones que passaven per aquest transitat carrer de València i els clients de les terrasses properes van recriminar a l'agent la seva actuació i li van demanar que ho deixés en pau.



Sense molèsties



Treballadors dels bars i botigues de la zona també li van recordar al policia que ningú s'havia queixat d'aquest home, que es limitava a dormir entre cartrons, ni havia antecedents de molèsties als clients dels establiments.



L'episodi va acabar amb l'arribada de tres policies més i el trasllat de l'indigent a un lloc desconegut per als veïns, que creuen que aquest tipus d'actuacions enterboleixen l'habitual bon fer dels agents de la Policia Local de València.


-------------------------------------------------


Exceso policial con un indigente en Valencia.

x CNT-València - [22.07.04 - 23:49]



Vecinos y viandantes afirman que un agente tiró al suelo a un mendigo por no identificarse

Transeúntes y vecinos del Pasaje Ruzafa de Valencia se han quejado públicamente del trato dispensado por un agente de la Policía Local a un indigente que dormía en la calle.


Fuente: EL PERIODICO Levante-EMV, Valencia

Según informaron a Levante-EMV algunas de estas personas también aportaron una secuencia completa de fotografías que resumen el incidente, los hechos ocurrieron el pasado martes sobre la una de la tarde. El mendigo dormía junto a un muro en obras, rodeado de mantas y cartones, cuando un agente de la Policía Local se acercó a él para despertarlo y pedirle la documentación.

Según las fuentes, el indigente no quiso identificarse y además se «envalentonó» con el policía, a lo que el agente respondió con una actitud «violenta y desproporcionada teniendo el cuenta el peligro que representaba esta persona».

Al parecer, lo cogió y lo tiró al suelo sin el más mínimo miramiento e incluso llegó a sujetarle por el cuello, hasta el punto de que las personas que pasaban por esta transitada calle de Valencia y los clientes de las terrazas cercanas recriminaron al agente su actuación y le pidieron que lo dejara en paz.

Sin molestias

Trabajadores de los bares y tiendas de la zona también le recordaron al policía que nadie se había quejado de este hombre, que se limitaba a dormir entre cartones, ni había antecedentes de molestias a los clientes de los establecimientos.

El episodio terminó con la llegada de tres policías más y el traslado del indigente a un lugar desconocido para los vecinos, que creen que este tipo de actuaciones enturbian el habitual buen hacer de los agentes de la Policía Local de Valencia.
Mira també:
http://www.lahaine.org/b2/articulo.php?p=3929&more=1&c=1

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat