Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: antifeixisme
La Caixa col·labora amb l’ultra Fernando Giner. (València)
23 jul 2004
La Caixa col·labora amb l’ultra Fernando Giner

El president de la Diputació de València, l’anticatalanista Fernando Giner, no li fa lleig a ‘l’or català’, sobretot si qui l’ha de rebre és ell. Mentre, continua desflorint la margarida entre entrar a la marginal Coalició Valenciana de Sentandreu o tractar de ressucitar la moribunda UV.


Guillem Carreras | L'Avanç

La institució que presideix Giner va arribar la setmana passada a un acord amb La Caixa, la principal entitat bancària de Catalunya, que agilitzarà la liquidesa de la corporació per fer front als pagaments del departament de Cultura, dirigit pel també ex d’Unió Valenciana, Vicente Ferrer. Precisament és aquest departament qui subvenciona anualment entitats seccessionistes com la Reial Acadèmia de Cultura Valenciana (RACV) i Lo Rat Penat, alhora que finança i patrocina diversos esdeveniments contra la unitat de la llengua.

La mala gestió de les arques de la Diputació i els compromisos polítics de Giner havien deixat tradicionalment sense recursos el Servei d’Assessorament i Recursos Culturals (SARC), que porta als municipis de la província 6.000 actuacions anuals, entre concerts, conferències i actuacions, de mode que els artistes acabaven cobrant la seua feina amb retards de més d’un any. Ara La Caixa posarà els diners als pocs dies de realitzar-se les actuacions, i a canvi cobrarà de la Diputació amb uns interessos baixos i es convertirà en el patrocinador de totes les activitats culturals que desenvolupe el SARC.

D’altra banda, Giner es troba cada volta més fora del PP i de la corporació que presideix. Davant la possibilitat que juntament amb el seu patrocinat Jesús Sánchez Carrascosa tracte de ressucitar Unió Valenciana i deixe de banda l’experiment polític de Juan García Sentandreu, aquest va iniciar la setmana passada una estratatègia de pressió consistent en demanar-li públicament l’ingrès a Coalició Valenciana alhora que des de diversos mitjans sota el seu control -com és el cas de la pàgina web El Palleter- se l’acusava de “difondre el català des de la Diputació� [sic].
Mira també:
http://www.lavanc.com/

This work is in the public domain

Comentaris

Re: La Caixa col·labora amb l’ultra Fernando Giner. (València)
23 jul 2004
compas la información qeu contiene esta noticia, en efecto, es fascistamente apestosa. pero eso no excusa para que el titular sea un pelín... manipulador no? (dónde está la conexión entre la caixa y el facha ése?)

joder peña, en serio, si entre todos no hacemos un esfuerzo porque indy sea un medio informativo de verdad, se va a ir todo a la puta mierda. el contenido de la información es suficientemente interesante, y la reflexión que propone, como para no necesitar de amarillismos, digo yo.

en serio, es que así no hay manera joder.
Re: La Caixa col·labora amb l’ultra Fernando Giner. (València)
23 jul 2004
A vore si aprenem a llegir, la notícia és prou clara pel que fa a la connexió a que fas referència.

La institució que presideix Giner va arribar la setmana passada a un acord amb La Caixa, la principal entitat bancària de Catalunya, que agilitzarà la liquidesa de la corporació per fer front als pagaments del departament de Cultura, dirigit pel també ex d’Unió Valenciana, Vicente Ferrer(...)Ara La Caixa posarà els diners als pocs dies de realitzar-se les actuacions, i a canvi cobrarà de la Diputació amb uns interessos baixos i es convertirà en el patrocinador de totes les activitats culturals que desenvolupe el SARC.
Re: La Caixa col·labora amb l’ultra Fernando Giner. (València)
24 jul 2004
joer tío ya os vale, si eso es una conexión directa y clara como para justificar un titular así...

si pepe paga impuestos y tiene una cuenta en la caixa también, y la caixa tiene conexiones con el gobierno, y el gobierno expulsa a los inmigrantes de la catedral, el titular es claro: "pepe, por tener una cuenta en el banco, es responsable de las políticas represoras del estado español".

en fin pilarín... que no nos vamos a entender nunca de esta manera. ala majos, salud.
Re: La Caixa col·labora amb l’ultra Fernando Giner. (València)
25 jul 2004
como pot ser que parleu en castella?
FORA FEIXISTES!!!a
Re: La Caixa col·labora amb l’ultra Fernando Giner. (València)
26 jul 2004
Compte! La Diputació de València és una institució ruïnosa que té hipotecats els comptes fins d'ací a uns vint anys. El Pepe de l'exemple que contes, si estiguera en una mateixa situació financera no li donarien ni mig crèdit ni res semblant al tracte a què ha arribat La Caixa amb Fernando Giner.

Els negocis són els negocis, però quan la credibilitat econòmica d'un dels participants està sota terra entren en joc els interessos polítics. I sí, la Caixa col·labora amb Fernando Giner perquè cap altra institució bancària -ni tan se vol Bancaixa o la CAM, controlades pel PP valencià- havia volgut jugar a eixe joc. Al senyor Pepe del teu exemple segur que li accepten els diners -jo mateix els tinc a La Caixa- però tingues segur que a l'hora de negociar un crèdit o contribuir a la liquidesa de la seua empresa mai serien tan generosos com ho han sigut amb Giner.
Sindicato Sindicat