Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: laboral
Vaga Expert i manifestació a L'Arboç del Penedès
22 jul 2004
EL CONFLICTE DE L'EMPRESA EXPERT DE L’ARBOÇ DEL PENEDÉS S'ENDUREIX.
LA CGT CONVOCA VAGA DES DEL 26 DE JULIOL I MANIFESTACIÓ EL 29 DE JULIOL
L'empresa Expert del sector de l'automoció, vol tancar la seva planta de L'Arboç del Penedès i va presentar un Expedient de Regulació d'Ocupació la setmana passada, que afectaria a la totalitat de la plantilla.

El dimarts passat 20 juliol a les 14:30 h, el company Pedro Duque (Secretari General de CGT al Baix Penedés) va ser APALLISSAT I DETINGUT per la Guàrdia Civil a les portes de l'empresa EXPERT en’l Arboç del Penedés, formant part d'un piquet informatiu davant la contractació de treballadors d'ETT per treure la producció. També van ser agredits per la Guàrdia Civil la resta del grup de treballadors i treballadores que allí es trobaven, acabant dos d'ells sent traslladats en ambulància a centres d'urgència per diverses lesions lleus. El company Pedro va ser dut al cuartelillo des d'on va ser traslladat a l'Hospital a petició de l'advocat que havia estat requerit per a donar-li empara jurídica. A les 19:30 h aproximadament va ser posat en llibertat, acudint el dimecres a prestar declaració davant el jutge, ja que ha estat acusat per la Guàrdia Civil per “agressió a l'autoritat� i impedir el dret al treball, càrrecs que li poden costar 6 ANYS DE PRESÓ.

Hem presentat davant el jutjat 5 denúncies contra la Guàrdia Civil, per abús d'autoritat, lesions i detenció il·legal. Però no tot es pot quedar en denúncies en els jutjats, fa falta una resposta contundent de TOTA LA CGT i col.lectius i persones solidàries, tant per a donar suport a la lluita dels treballadors, com per exigir responsabilitats davant la càrrega i detencions que es van produir. Per tant la CGT de Catalunya a petició de la Comarcal del Baix Penedés hem convocat:

CONVOCATÃ’RIES

- DILLUNS 26 DE JULIOL, PIQUET PER A DONAR SUPORT L'INICI DE LA VAGA
HORA: 5:00 (del matí).
LLOC DE TROBADA: L’Arboç del Penedés Gasolinera Petrocat de la Ctra. N-340 Km. 1202.

- DIJOUS 29 DE JULIOL, MANIFESTACIÓ, A LES 18 HORES, DES DE LA PORTA DE LA FÀBRICA FINS LA PORTA DE L'AJUNTAMENT DE L´ARBOÇ

(EL PUNT DE TROBADA SERÀ EL MATEIX PER A AMBDUES CONVOCATÒRIES)

En aquesta empresa la CGT té majoria absoluta en el Comitè (4 de 5 delegats) i després de les agressions de tot tipus que estem rebent hem de plantejar-nos donar una contestació el més solidària possible, Hem d'acudir massivament a ambdues convocatòries però especialment el DIJOUS DIA 29 DE JULIOL a la MANIFESTACIÓ de suport als treballadors de EXPERT i als companys i companyes agredides i detingudes.

Així mateix s'iniciarà una campanya de suport a través de FAX i E-MAIL que us farem arribar en breu.

RECORDEU QUE LA SOLIDARITAT ÉS UNA CARRETERA DE DUES DIRECCIONS: AVUI PER ELLS, DEMÀ PER TÚ.

¡NO AL TANCAMENT D’EXPERT!
LA DEFENSA DELS LLOCS DE TREBALL NO ÉS CAP DELICTE

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Vaga Expert i manifestació a L'Arboç del Penedès
22 jul 2004
La CGT manté viu l'esperit de la classe treballadora, i treu els colors als sindicats oficialistes, i als partits polítics "d'esquerra". Endavant, valents!
Re: Vaga Expert i manifestació a L'Arboç del Penedès
22 jul 2004
Tothom a l'Arboç el dijous que ve, a mostrar que malgrat ens volen soterrats continuem vius i vives. Jo no sóc de la CGT, però aquest tipus de repressió necessita una mica més d'horitzonts. Hi aniré i espero que siguem molts més que no pas els de la CGT.
VISCA LA CLASSE OBRERA!!!
Re: Vaga Expert i manifestació a L'Arboç del Penedès
23 jul 2004
�nimo, compañeros, y adelante en la lucha. El día 29, tod@s a l´Arboç!
Re: Vaga Expert i manifestació a L'Arboç del Penedès
26 jul 2004
Amics treballadors.

Tractant-se d´una empressa com aquesta dedicada al sector de l´automoció "fabricació de paracops i altres accesoris" s´hi afegeix un handicap. La direrència amb preus contra les factories de Corea i els nous països de l´est.

Aquest problema el pot sol·lucionar nomès el govern el espanyol obligant a les marques automovilistiques a fundar les produccions al nostre país.
Els cotxes son igualment cars i de poca qüalitat , si si , de poca qualitat , marques com SEAT , VOLkSWAGEN , MERCEDES , AUDI , RENAULT , FIAT , i ja no parlem de Huynday i merdes per l´estil. EL món de l´automoció a perdut el carisma i el macarrisme dels 70 , on es fan fabricar grans cotxes "amb cromats".


Les ETT i el cancer.

Una plantilla contractada mitjançant ETT no pot esperar gaire , si , cobres més que amb un contracte normal però hi ha riscos com aquest, i més quant el 60% de la plantilla de EXPERT es de ETT.


La meva familia sempre ha sigut de clase treballadora i entenc el problema de quedar-se sense feina i tenir que alimentar un fill o mantenir una familia , però també n´hi han que viuen amb els pares i s´ho gasten tot amb el cotxe o de juerga.

SENYORS , FEM VAL·LORACIONS DE QUI REALMENT ES MEREIX D´ANAR AL CARRER , PERO COM A MINIM EXPLIQUEM BÉ LES COSES PERQUE LES ENTENGUI TOTHOM.

No tot es cridar al carrer amb pancartes , aixó no serveix de res..... Busqueu el diàleg i l´enteniment , mai la força , ho empitjora tot.

Sort a tots.
Sindicat Terrassa