Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: ecologia
Les obres del TGV enfronten l'equip de govern i l'oposició a Vilafranca
22 jul 2004
Les obres del TGV han enfrontat el govern de Vilafranca i l'oposició, que considera que s'ha amagat informació en les negociacions per la base de muntatge que Foment vol fer al municipi. El regidor de la CUP, Otger Ametller, va presentar dimarts en el ple el projecte de construcció de la base de muntatge, un document que segons el govern només és una memòria d'expropiacions i que Ametller va aconseguir del serveis municipals.
paisos_14_f1a_1.jpg
Els regidors de la CUP i CiU van abandonar dimarts el ple per mostrar el seu rebuig al que consideren que ha estat «un engany a l'opinió pública» per part del govern. Ametller lamenta que l'alcalde hagi demanat a tots els grups municipals el consens en el tema del TGV i que, per contra, el govern «no hagi donat tota la informació» que tenia, concretament en relació amb la base de muntatge i posterior base de manteniment del TGV a Vilafranca. El regidor de la CUP va entregar a l'alcalde el projecte de la base de muntatge, que va aconseguir dels serveis municipals, per demostrar que s'havia amagat informació a l'oposició, ja que el document data del febrer del 2003 i cita col·laboracions amb l'administració local. El govern de Vilafranca ja va aprovar una moció en contra de la construcció d'aquesta base de muntatge, que ha d'ocupar 17 hectàrees de terrenys agrícoles, bàsicament vinyes. Però el que critica ara l'oposició és que s'ha demostrat que el consistori sí que tenia informació de l'obra. Otger Ametller creu que quan es va signar el conveni per les obres del TGV amb el Ministeri de Foment, al mes de febrer, el projecte de la base de muntatge ja era a l'Ajuntament i la negativa a la signatura hauria estat una bona forma de pressionar el ministeri. La CUP ha demanat a l'alcalde una reunió amb els representants del ministeri, el GIF i tots els grups municipals per tal d'aclarir el futur de la base de muntatge, i no descarta demanar la dimissió de l'alcalde. Ametller també recomana a Ramon Xena, regidor d'ERC, que reconsideri el seu paper en el govern, ja que desconeixia l'existència del document, que segons l'equip de govern és només una memòria d'expropiacions. L'alcalde va refermar ahir la negativa del govern a acceptar la plataforma i va anunciar que se seguiran tots els tràmits legals per demanar que no es faci: «Si fa falta s'arribarà al contenciós administratiu »
Mira també:
http://www.elpunt.com

This work is in the public domain

Comentaris

El govern ha seguit mentint aquest mati i la CUP demanarà dimissions en cas de no aclarir-se aquest afer
22 jul 2004
La CUP demana que el govern municipal organitzi una reunió de tots els grups municipals amb el Ministeri i amb el GIF.

Refermant la seva oposició a la base de muntatge, lâequip de govern de Vilafranca ha convocat als mitjans de comunicació per aclarir les acusacions de la CUP. Segons afirmen, lâajuntament en cap moment han amagat cap tipus dâinformació i han donat absoluta transparència. El cap dels Serveis Tècnics, Quim Gascó, ha afirmat que el document que la CUP va mostrar al ple â?no és més que una memòria del projecte constructiu i que els planells que conté formen part de lâexpedient dâexpropiacions que es van rebre al febrer dâaquest anyâ?. Lâalcalde, Marcel Esteve, ha anunciat la convocatòria dâuna junta de portaveus extraordinària.

Per altra banda, la Candidatura d'Unitat Popular ha emès el següent comunicat:

Comunicat de premsa de la Candidatura dâUnitat Popular davant dels fets ocorreguts ahir en Ple municipal i davant de les declaracions de lâEquip de govern dâaquest matí.

- La CUP considera que aquest matí lâequip de govern ha continuat mentint.

- La CUP demana que el govern municipal organitzi una reunió de tots els grups municipals amb el Ministeri i amb el GIF.

- La CUP entén que si no es produeix aquest exercici de transparència sâhaurà de demanar la dimissió de lâAlcalde Marcel Esteve.

- La CUP demana al Coordinador de Govern, el Sr Ramon Xena que es replantegi la seva situació i la del seu partit dins del govern municipal.


Com ja sabeu ahir vespre vàrem abandonar el Ple com a acte de protesta davant la manca de sensibilitat de lâequip de govern envers el tracte sobre la informació cap als grups municipals, aquesta vegada parlant de la base de muntatge i de manteniment del TGV.

Lâacció dâahir ens reafirma en diferents qüestions que volem posar de relleu:

- Ens és indiferent si el document existent dins lâexpedient a lâajuntament és una memòria o és un projecte final. El nom del document és però, âPROYECTO CONSTRUCTIVO DE UNA BASE DE MONTAGE DE VÃ?A EN EL TÃRMINO MUNICPAL DE VILAFRANCA DEL PENEDÃS DE LA LÃ?NIA DE ALTA VELOCIDAD MADRID-ZARAGOZA-BARCELONA-FRONTERA FRANCESAâ?, datat de febrer de 2003. La definició del document com a tal no és la discussió que volem tenir amb lâequip de govern.

- Tant si és una memòria com un projecte acabat ens reiterem en el fet de que lâequip de govern MAI ens ha fet arribar CAP document escrit ni CAP PLÃNOL del projecte, tot i haver-ho solâ¢licitat durant mesos.

- Lâequip de govern ha manifestat que aquest document és a lâajuntament des del gener dâenguany. Ni la CUP ni la resta de grups en teníem cap coneixement. Dâaixò ja fa 7 mesos.

- La informació ha quedat clar que ha sortit de lâajuntament.

- Qui ha de valorar si la informació és suficient o és insuficient som els grups municipals. No pas lâequip de govern. Lâequip de govern ha de donar resposta a les peticions reiterades dâinformació.

- Si es té una memòria amb plànols del projecte i de les afectacions no es pot afirmar que no es té informació. Perquè qui diu això menteix.

- Segons lâequip de govern aquesta informació es disposava des del gener dâaquest any. Del gener a ara, sâhan realitzat Plens, sâhan aprovat mocions i sâhan fet Juntes de Govern .... i mai seâns nâha dit res dâaquesta memòria o projecte.

- El projecte deixa clar que hi ha hagut tractes amb el Ministeri.

- No és una informació sense importància.

Ens reafirmem en la correcció de lâacció realitzada al Ple ja que ha evidenciat que seâns ha negat o amagat la informació del projecte a tots els grups municipals. Sigui sota la denominació que sigui. I ens reafirmem en la falsedat de lâafirmació donada contínuament pels regidors de lâequip de govern conforme no es disposava de cap document al respecte.

Considerem que aquest matí lâequip de govern ha continuat mentint i que no és la CUP qui afirma que lâajuntament ha estat negociant sinó que és la resposta del Ministerio a les alâ¢legacions, la que ens ho confirma.

Queden per respondre interrogants greus com :

- Segons el projecte lâavaluació dâimpacte ambiental no és necessària. Doncs perquè lâespera lâequip de govern?

- Es té constància de que existeixen converses o negociacions amb el Ministerio. Mai, lâequip de govern ens ho ha explicat amb claredat. La resposta que el Ministeri envia a lâajuntament sobre les alâ¢legacions presentades així ens ho confirma.

- Ens deien que estàvem a lâespera del projecte constructiu i de lâavaluació dâimpacte ambiental. Ara mateix, no sabem on som. Lâequip de govern negocia i els grups municipals, seguim sense saber-ne res de res.

- Perquè si es tenia el document al gener no sâhan enviat les alâ¢legacions fins al juny? Podíem haver fet feina molt abans.

- Perquè no es va negociar res sobre la base de muntatge en la signatura del conveni de cobriment de la via?

- Si això no és el projecte perquè no es va a buscar a Madrid i sortim de dubtes?

Tot plegat configura un procés molt poc transparent i clarificador per part de lâequip de govern. I seguim molt indignats per aquesta falta de deferència de lâequip de govern cap als grups. Quan es demana informació es demana informació. I si no que sâatenguin a les conseqüències.

Per recuperar la confiança de lâalcalde i de lâequip de govern els proposem una trobada de tots els portaveus dels grups municipals amb el Ministerio de Fomento i el GIF per tal dâaclarir el tema de la base de muntatge i recollir el suposat Projecte.

Si no estan disposats a aquest procés de transparència entendrem que haurem de procedir a demanar la dimissió de lâalcalde per negar-nos la única informació de la que disposava lâajuntament, i més tenint en compte que ha estat la persona responsable del procés.

Respecte al coordinador de govern, Sr. Ramon Xena, considerem que inacceptable que no fos coneixedor de la informació relacionada amb la base de muntatge, tal i com va afirmar públicament al Ple, i per tant lâemplacem a que es replantegi la seva posició i la del partit dins de lâequip de govern.


Candidatura dâUnitat Popular.
Vilafranca del Penedès
21 de juliol de 2004

http://www.cupvila.org
Sindicat Terrassa