Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: corrupció i poder
Àsia Central: campanya de desaparicions polítiques
21 jul 2004
Onada de segrestos polítics a Rússia
Aquesta matinada Manpsopov Rahmatullayev -imam de mesquita a la ciutat russa de Marx i de nacionalitat uzbeka- ha estat segrestat a casa seva a punta de pistola.
Aquest és el darrer episodi d´una llarga cadena de segrestos i desaparicions de nacionals de l´Uzbekistan residents a Rússia, davant la passivitat sospitosa de la policia d´aquell país.
Rahmatullayev és un conegut i no-violent dirigent islàmic del seu país que hagués de fugir de la repressió organitzada per l´antic "aparatchik" i actual president uzbek, Islam Karimov. Ben conegut i remarcat en tots els informes anuals d´Amnistia Internacional, aquest dictador ha condemnat a mort en judicis sumaríssims, sense defensa i a base de confessions extretes sota tortura, centenars de compatriotes opositors de tendències molt diverses.
L´acusació sempre ha estat però la mateixa: "foment de l´extremisme religiós". Cal dir que sempre ha actuat amb la connivència de Moscou, avalada també pel Estats Units des del 2001. Després de la invasió d´Afganistan i la instal.lació de bases militars nord-americanes en aquell país, la Secretaria d´Estat ha deixat d´esmentar-lo en el rànquing de violació de Drets Humans.

L´octubre de 2002, Rahmatullayev fou empresonat a Rússia per una demanda d´extradició del govern uzbek. Malgrat la col.laboració entre tots dos règims, el plec de "proves" era tan ridícul, que el jutge el deixà en llibertat l´abril de 2003.
Ara l´"extradició" es fa per la via del segrest amb el negre futur que espera el segrestat.
Ha començat una campanya d´enviament de missatges en rus, anglès o d´altres llengües a les ambaixades russes d´arreu del món demanant que no permetin el trasllat de l´opositor polític a l´Uzbekistan, on corre el seriós perill d´acabar assassinat.

Esperem la vostra solidaritat.

This work is in the public domain
Sindicat Terrassa