Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: immigració
El fantasma del racisme
20 jul 2004
Diumenge passat, en un restaurant de Torelló, vaig poder veure un full de recollida de signatures contra la instal.lació al carrer Núria, del barri de l’estació (el meu barri) d’un locutori telefònic.
No ho diuen exactament així: fan servir un subterfugi per tal de dissimular-se a ells mateixos que tenen una motivació racista; però tots els prejudicis que t’expliquen com a justificació de la recollida de signatures són, fil per randa, els mateixos arguments que fa servir el fatxa Anglada, de la PxC.
CARTA OBERTA A MIQUEL FRANCH, ALCALDE DE TORELLÓ

Senyor,

Més d’una vegada m’he dirigit a vostè, públicament, per tal d’expressar-li el meu desacord amb alguna de les actuacions del consistori que vostè encapçala: per exemple, amb el tema de la repressió policíaca a la “porronada�, de nefasta memòria.
Avui, però, li escric per expressar-li el meu acord.
Diumenge passat, en un restaurant del poble, vaig poder veure un full de recollida de signatures contra la instal.lació al carrer Núria, del barri de l’estació (el meu barri) d’un locutori telefònic.
No ho diuen exactament així: fan servir un subterfugi per tal de dissimular-se a ells mateixos que tenen una motivació racista; però tots els prejudicis que t’expliquen com a justificació de la recollida de signatures són, fil per randa, els mateixos arguments que fa servir el fatxa Anglada, de la PxC.
No sé si aquesta gent (els meus veïns; la meva gent!) s’adonen de fins a quin punt la seva acció és arbitrària (es basen només en suposicions) i perillosa: perquè els fatxes de debò s’aprofiten d’això, justament: de la por, de la ignorància, de l’angoixa que ells mateixos, prèviament, han fomentat.
Li vaig dir, a la propietària del restaurant, que es comença així i s’acaba cremant les cases dels immigrants, amb la gent a dintre, i em va mirar tota esverada. Però això ha passat, i no és cap suposició. A Sölingen, Alemanya, i a El Ejido, a Andalusia, per posar només dos exemples.
Amb això no vull pas dir que aquests veïns siguin uns incendiaris. Ja ho sé, que són bona gent. Però això no els eximeix de responsabilitats. Si encenen la guspira del racisme, enganyats o no, el que passi després no ho podran aturar: però no podran pas dir que no hi tenen res a veure.
D’altra banda, un locutori només és un lloc on es pot telefonar i on ets pots connectar a Internet. I a Torelló no n’hi ha cap! Si se t’espatlla el mòdem, (o si no en tens) com ens va passar a molts un dia de tempesta, no fa gaire, només pots enviar un correu electrònic des de la biblioteca (amb un horari i una disponibilitat d’ordinadors ben limitats) o des del Tsè-Tsè, que només obre als vespres. Jo trobo que, justament, fa falta: els dono la benvinguda!
I estic d’acord, doncs, amb la fermesa que vostè ha demostrat per tal de preservar la legalitat i la igualtat d’oportunitats, i amb l’oferta de diàleg que va fer a aquests veïns, en oferir-los l’oportunitat de parlar directament amb la persona que vol obrir el locutori; oportunitat que es van deixar perdre, però que espero que reconsideraran.

This work is in the public domain
Sindicato Sindicat