Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Notícies :: laboral
EXPERT de L'Arboç radicalitza la seva postura i sanciona a tot el torn de matí
20 jul 2004
19 de Juliol del 2004.

L'EMPRESA EXPERT AVUI DILLUNS 19 DE JULIOL RADICALITZA LA SEVA POSICIÃ I SANCIONA A TOT EL TORN DEL MATÃ? AMB 8 DIES D'OCUPACIÃ I SOU, PER INFORMAR A ELS/LES TREBALLADORS/ES D'ETTs QUE L'EMPRESA ESTÃ DENUNCIADA EN INSPECCIÃ DE TREBALL PER TENIR TREBALLADORS/ES D'ETTs HAVENT UN ERO QUE PROVOCA EL TANCAMENT DE LA FÃBRICA.

EN EL MAT� DEL DILLUNS 19 DE JULIOL HAN APAREGUT 7 IMMIGRANTS A TREBALLAR EN L'EMPRESA I AL SOL·LICITAR ELS CONTRACTES EL COMITà D'EMPRESA, L'EMPRESA NO ELS HI HA FACILITAT, FET QUE HEM DENUNCIAT EN INSPECCIà DE TREBALL, EN EL TRANSCURS DEL MAT� D'AVUI
Expert segueix estrenyent i radicalitzant la seva posició contra els/les treballadors/es, no entenem que en lloc de buscar camins de diàleg davant una situació tan greu com és enviar a tantes famílies a l'atur, l'únic camí pres sigui el de les sancions, pel fet d'informar literalment a els/les treballadors/es d'ETTs el següent: " Te informo que esta empresa tiene un ERE en el que se pide el cierre de la misma. Te informo que CGT ha puesto una denuncia en Inspección de Treball, para que determine si es ilegal que personas de ETTs, trabajen habiendo un ERE presentado. Te lo decimos por las consecuencias legales que pudieran suceder por este echo ".

Aquestes són exactament les paraules que els/les treballadors/es del matí han dit a els/les treballadors/es d'ETTs, els quals han optat per anar-se a les seves cases, en lloc d'entrar a treballar, com es pot veure en cap moment s'amenaça a ningú i només s'informa, doncs bé, 8 dies de suspensió d'ocupació i sou és la sanció posada a tot el torn del matí.

Suposem que durant el dia d'avui i a l'entrada de cada torn seguiran sancionant a la resta de treballadors/es.

L'empresa ha portat 7 treballadors immigrants que mai havien treballat en l'empresa de L'Arboç i al ser-li requerit els contractes de treball pel comitè, els han dit que en aquest moment no els poden posar a la seva disposició el que hem anat a denunciar a la Inspecció de Treball, perquè prengui cartes en l'assumpte.

L'empresa Expert va presentar el divendres 16 en el Departament de Treball de Tarragona un expedient de regulació d'ocupació que afecta a tota la plantilla. L'empresa Expert Polimers de L'Arboç del Penedès, dedicada a la fabricació de components per a automòbils, en concret per a les marques Opel i Porsche i que fins el dia 12 de Juliol tenia una plantilla de 148 treballadors/es, 67 treballadors/es fixos, mes aproximadament els 81 empleats d'ETT però que treballen tot l'any, pel que nosaltres considerem que s'està destruint ocupació fixa. Ha venut la secció d'injectat de plàstics a Werplast Automotive sent 31 els/les treballadors/es d'aquesta secció subrogats per la mateixa.

Considerem una irresponsabilitat per part de l'empresa el pas que ha donat, de seguir endavant amb el seu intent de tancar l'empresa o de precaritzar a la plantilla, no volent afrontar que els veritables culpables i responsables d'aquesta lamentable situació han estat els gestors i els responsables que han nomenat a dits responsables, perquè no cal ser molt llest per a saber que una empresa que la majoria de la plantilla pertany a ETTs, sense cap tipus d'estabilitat ,ni drets i on la mobilitat i el constant canvi de persones fa que tant la qualitat com el coneixement de les feines a realitzar es vegin perjudicats, això també té un cost econòmic que va al compte de resultats en lloc de tenir un cost en els gestors, fan carregar la responsabilitat sobre els mes febles, els/les treballadors/es.

This work is in the public domain

Comentaris


Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494

Warning: error_log(/srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/private/log/dadaphp.log): failed to open stream: S’ha denegat el permís in /srv/www/indymedia.org/barcelona/site.tree/public/imc_classes/imc_FunctionLibrary.inc on line 494
Re: EXPERT de L'Arboç radicalitza la seva postura i sanciona a tot el torn de matí
20 jul 2004
No he seguit al detall el cas EXPERT. M'agradaria que exposéssiu de qui és l'empresa, si és multinacional, etcètera.

Aneu amb compte i no doneu noms reals ni adreces d'internet, ni ho feu des de la feina, perquè podríeu ser acomiadats per donar informació "confidencial" (a mi va estar a punt de passar-me, em van acomiadar de totes maneres, per un ERO, junt amb tota la plantilla, comitè inclòs).

Comentar també que, encara que estigui molt bé que els treballadors amb càrrec sindical o sense informin els seus companys, les informacions diguem-ne oficials, adreçades a la totalitat de la plantilla o fetes en públic - i no la informació a un company concret i en privat- és millor que les feu els delegats sindicals i els membres del comitè, si pot ser en assemblea degudament convocada; en cas contrari l'empresa pot disposar de "recursos" emparats per la "legalitat" per aplicar sancions. Cal saber defensar-se emprant quan cal les "regles del joc" (i també trencant-les quan calgui).

Crec que hi ha una altra EXPERT a Catalunya : no seria important que us poséssiu en vaga conjunta, ells i vosaltres ?.

Quan una empresa és tant potinera acostuma a no tenir "al dia" el pla de seguretat i higiene al treball. Si no el té, us suggereixo que la denuncieu també per aquest costat. Acostuma a tenir efectes : sancions, i contribueix a demostrar que la gestió no era gaire "professional", o que s'acostumen a passar de llestos. La qual cosa pot tenir el seu gra de sorra d'efecte en l'ERO.

D'altra banda no s'entén que una empresa que vol plegar - perquè deu estar en crisi- contracti treballadors nous (els immigrants dels que parleu). En aquest sentit, tenint en compte l'elevada xifra d'eventuals, no m'estranyaria que l'empresa hagi "amortitzat" en el passat llocs de treball fixos que després hagi reintroduit amb personal d'ETT.

En fi, us desitjo molta sort i us expresso tot el meu suport, irrellevant d'altra banda. Potser ens podríem aplegar l'Onze de Setembre a la manifestació o als actes del matí o tarda reclamant a la Generalitat que aprovant ERES o fent la vista grossa davant la deslocalització no es defensa precisament a Catalunya. Potser hi hauria molts companys i moltes plantilles en perill que l'Onze podrien unir-se a Barcelona per reclamar urgentment un fre a la deslocalització i a la precarietat laboral, de l’habitatge i dels drets socials en general.

Salut,

un de la Xarxa contra els Tancaments.
Sindicato Sindicat