Imprès des de Indymedia Barcelona : http://barcelona.indymedia.org/
Independent Media Center
Notícies :: fòrum 2004
Una notícia i un balanç
19 jul 2004
En Jordi Oliveras va enfrontar-se físicament a un grup que va intentar entrar per la porta principal.
Com recordareu, la gent que no va entrar per mar va fer-ho per una de les portes laterals o bé travessant a nado la sortida de la depuradora. Doncs bé, un altre grup dâunes quinze persones que estaven a lâespigó que hi ha davant del fòrum i que no podia nedar perquè anava carregada o no en sabia, va arribar a lâentrada de la depuradora quan ja havien arribat reforços dels de seguretat i ja no es podia passa. El grup va adreçar-se a la porta principal, perquè si sâhavia de muntar un número per entrar el veies el major nombre de gent possible. Doncs bé, aquest grup va intentar col·lar-se per lâentrada dâacreditats i va fer-ho aprofitant que entrava una persona. Aquesta persona era el mateix Jordi Oliveras que va forcejeixar amb un dels que protestaven i va intercanviar amb ell vàries empentes, tot amb supermalrotllo. Van venir de seguida els segurates, cinc policies nacionals i un mosso dâesquadra. Total deu o dotze agents amb una actitud de mala llet total.
Els que volien entrar reclamaven el nostre dret a accedir a la platja, en acompliment de la llei de costes, que com sabeu impedeix qualsevol forma de privatització del litoral. Quedava de manifest que són ells els qui incompleixen amb la legalitat vigent. Bé, el cas és que al final van desistir i van haver de limitar-nos a esperar que sortís la gent que estava dins.
Val la pena conèixer com la tarda del 18 Jordi Oliveras va mostrar dues cares ben distintes: quan lâenfocaven els de la tele i quan no hi havia ningú que desmentís això de que havia deixat entrar els antifòrum. De dialogant res de res. Tot el contrari.
I una altra cosa. Sobre el tema dels incidents i tal. Crec que ha passat el que havia de passar i el que li convenia al moviment. Si no hagués passat alguna cosa âencara que fos la poqueta que va passarâ sâhaguessin apropiat de lâacció i lâhaguessin mostrat públicament com una prova del seu buenisme. Així lâhan hagut de pair dâuna altra manera, amb el recolzament de la premsa fatxa. Per cert, observeu la portada de La Razón del diumenge ââEl Forum remonta el vueloâ?â i el tractament de lâacció del 18 en el seu número del dilluns. Els del Fòrum âtots exprogrés que ara viuen del PSC i companyiaâ haurien de reflexionar sobre quin tipus de recolzament estan rebent. En resum, que la cosa crec que va anar molt bé i que va passar el que havia de passar, ni més ni menys.

This work is in the public domain

Comentaris

Re: Una notícia i un balanç
20 jul 2004
A l'enquesta de "El Periódico", és majoria absoluta els que rebutgen l'acció...I l'enquesta és real, no se l'inventa el diari, sino que respon a com ho veuen els lectors, possiblement per desinformació del propi diari, això és un altra tema.

També us deixa en ridícul quan explica (o potser s'inventa) que heu intentat tornar 100 euros per les destrosses, però que al Fòrum ningú els ha volgut agafar.

Creixeu ja d'una vegada i deixeu de jugar a pirates : la lluita contra el que representa el Fòrum no es fa al Fòrum, ni com a visitant, ni com a okupa ni com a pirata-zapatitsta (?). Es fa continuant la lluita de cada dia i posant de manifest la total divergència entre el món real cotidià i el món virtual del Fòrum.
Re: Una notícia i un balanç
20 jul 2004
Se li veu de lluny al senyor Oliveras la seva hipocresia, tant en la seva actitud com en el seu fastigos discurs esquerranos.

I el mes trist de tot es que molta gent admira la seva verborrea i el respecta, a ell i a la resta de recuperadors ciudadanistes burgesos avids de fama i de poder.

Oliveras fot el camp de les lluites populars!
Re: Una notícia i un balanç
20 jul 2004
de les lluites populars ?. Però és que hi havia estat mai ?.
Re: Una notícia i un balanç
20 jul 2004
Sobre això de l'enquesta d'El Periodico. Les enquestes no serveixen per saber què pensa la gent, sinó perquè la gent sapiga què ha de pensar. Si els moviments socials han de dependre de les enquestes d'un diari groc com El Periódico estem apanyats. No podem buscar el recolzament de les majories socials, perquè no el tindrem mai... Ni ens cal.
mentiras y mas mentiras...
20 jul 2004
El enfoque que dio el periodico ha sido lamentable:

"Més de 200 activistes anti-Fòrum provoquen incidents al recinte.
Els manifestants es van enfrontar a les dorces de seguretat i van protagonitzar algunes destrosses"

Comparado con el titular de La Vanguardia:

"El dialogo de las porras"

nos indica claramente que relaciones hay entre los partidos politicos y los medios de comunicación, hubo una polémica sobre este tema hace poco ¿no?
Que hagan la encuesta en La Vanguardia a ver que sale.

Otra cosa que me ha hecho gracia en El Periodico ha sido un trozo que ponia:

"fins i tot va haver d'oferir a alguns nois assistencia mèdica per ferides i esgarrinxades"

Voy a explicar esto, porque es muy interesante que sepais lo que paso exactamente. Cuando las barcas empezaron a llegar al primer espigon, justo antes del besos, habian muchas olas y el desembarco era bastante peligroso sobre todo teniendo el cuenta el cansancio de la gente. Algunos que teniamos calzado adecuado para movernos por las rocas nos pusimos a ayudar a la gente. Muchos se cortaron y tuvieron rasguños y yo me lleve bastantes. Era poca cosa pero cuando cruzamos la cloaca del besos me dio mucho asco y pense "voy a coger una infeccion con esta mierda de agua".

Despues de los incidentes, los dos que más cortecitos nos habiamos llevado nos fuimos a la asistencia medica para ponernos yodo. Los ATS nos dijeron que no pasaba nada por esos rasguños pero cuando les conte lo del besos me pusieron iodo rapidamente y nos dijeron que nos vacunaramos del tetanos. También nos dijeron que nadie mejor que ellos sabian la mentira que es la depuradora del besos.

Pues bien El Periodico miente claramente y descaradamente, no solo no cuenta las opiniones de los patereros sobre el besos, ni las opiniones de los ATS sino que dicen que fueron ellos los que ofrecieron ayuda cuando ocurrio todo lo contrario, fuimos nosotros los que fuimos solitos a pedir un poco de yodo.

También hay que destacar que la embarcación de la guardia civil hacia oleaje (cosa que solo pone en la vanguardia) y que los de la Cruz Roja no estuvieron en el momento más peligroso que fue en el espigon, hubo una chica que se salvo por los pelos de un buen golpe en la cabeza, suerte que nos autoorganizamos de manera espontanea y no paso nada.

En fin lo de siempre, los editores de los periodicos recortan las cronicas de una manera que da asco. Ah! y los que cruzaron el besos que se pongan la vacuna del tetanos porque eso es un foco de infecciones, lo dicen los trabajadores del Forum!!!
Re: Una notícia i un balanç
20 jul 2004
El Periodico de Catalunya (la voz de su amo), es el más mentiroso de los que he podido leer. En su edición del día 19 era el único que ocultaba que mucha gente entró por tierra a través de una valla, dejaba suponer a los lectores que todo el mundo llegó en patera, para evitar la sensación de ridículo de cómo la gente se les cuela a través de una valla.

Recomiendo a los lectores del Periodico que de vez en cuando cuenten con una fuente informativa alternativa. Una que tal vez traiga menos fotos en color, pero que no sea dictada en los gabinetes de prensa del PSC.
Re: Una notícia i un balanç
21 jul 2004
Que Olvieras, exgerente de AGBAR, es un mamon, que no llega siquiera a ciudadanista, esta claro

Que el Periodico estaba esperando la excusa para deslegitimar los antiforum, aun mas claro

Que la accion no tuvo nada que ver con saqueos y destrozos, clarisimo

Que habia muchas mas cosas noticiables ese dia, requeteclaro

Que la prensa es solo una parte del debate social, para mi esta claro

Pero que muchos que estabamos ahi nos sentimos un poco garrulos con la accion desarrollada, tambien lo tengo claro. Diga lo que diga la prensa -y es obvio que les regalamos la targiversacion- creo que al Forum hay que desmontarlo con mucho mas inteligencia e ironia.

Pensar que todo lo que no sea ir a saco es carne de cooptacion y normalizacion, es ponerse el liston muy bajo

uno que tampoco hizo nada para crear otros escenarios...
Sindicato Sindicat